Waarom wil je bij ons komen werken is strikvraag

Iedereen vertelt je constant om tijdens een sollicitatiegsprek eerlijk en authentiek te zijn. Zo vergroot je je kansen op een toffe job. Maar is dat wel zo? Denkt je toekomstige werkgever dan niet snel…. Laten we de volgende maar nemen? Ja, dat kan.
Een mooi voorbeeld is het antwoord op onderstaande vraag.

Waarom wil je bij ons komen werken?

Is jouw antwoord: Ik voel me op dit moment niet gelukkig meer in mijn huidige job. Ik heb geen uitdagingen meer, er is geen sfeer meer tussen de collega’s en ga tegen mijn zin werken. Ik hoop dat dat hier beter is.

Of is je antwoord: Ik ben een gedreven persoon, ik werk graag samen met mijn collega’s naar een doel toe, om de klant ten dienste te staan en om zo kwaliteit te kunnen leveren. Dit te kunnen doen binnen een bedrijf dat vernieuwend werkt, zou mij enorm motiveren en dat is waarom deze vacature mij zo aansprak.

Het tweede antwoord komt veel sterker over dan het eerste. De werkgever denkt zeker… laten we de tweede kandidaat maar nemen.

Ontdek wanneer jij jezelf onderschat of overschat

Solliciteren blijft jezelf verkopen. Heel wat sollicitanten overschatten of onderschatten zichzelf met als gevolg dat ze voor een job afgewezen worden, zegt loopbaanbegeleider Michel Piedfort.

We werken heel hard aan de juiste woordkeuze in gesprekken zodat je als sollicitant je kansen hoger kunt inschatten en beter zal scoren.

Net omdat wij persoonlijke gesprekken doen en we getraind zijn in het opsporen van onderschattingen of overschattingen, kunnen we direct feedback geven en leert men anders te communiceren.

Door onbewust negatieve negatieve woorden te gebruiken in een sollicitatiegesprek haal je jezelf neer.  Daarom leren we je ook hoe minder leuke ervaringen positiever over te brengen.

Negativiteit sluipt bij velen ongemerkt in de gewone communicatie van elke dag waardoor uiteindelijk jij de job niet krijgt.

Onhandige antwoorden tijdens sollicitaties

Loopbaanbegeleider Michel Piedfort weet waarover hij spreekt. Hij vraagt bij iedereen wel eens: "Hoe kun je dit nu op een andere manier zeggen? Je bedoelt het goed maar het komt totaal verkeerd over."

Bij een sollicitatiegesprek krijg je maar 1 kans, het moet daarom een schot in de roos zijn. Daarom dragen de gesprekken van de loopbaanbegeleiding echt bij om beter te solliciteren.

Net omdat ik al zoveel sollicitanten gehoord heb, vallen bepaalde zaken mij gewoon op. Deze ervaring deel ik heel graag met jou.

Scroll naar top