Waarom wil je bij ons komen werken is strikvraag

jobinterview valstrikken

Iedereen vertelt je constant om tijdens een sollicitatiegesprek eerlijk en authentiek te zijn. Zo vergroot je je kansen op een toffe job. Maar is dat wel zo? Denkt je toekomstige werkgever dan niet snel…. Laten we de volgende maar nemen? Ja, dat kan.
Een mooi voorbeeld is het antwoord op onderstaande vraag.

Waarom wil je bij ons komen werken?

Is jouw antwoord: Ik voel me op dit moment niet gelukkig meer in mijn huidige job. Ik heb geen uitdagingen meer, er is geen sfeer meer tussen de collega’s en ga tegen mijn zin werken. Ik hoop dat dat hier beter is.

Een beter antwoord is dat je een positief iets van jezelf koppelt aan de toekomstige functie.  Het volgende antwoord is al beter: Toen ik jullie vacature zag, was ik meteen geïnteresseerd en toen ik jullie website bekeek en meer opzoekwerk deed over wie jullie zijn en waar jullie voor staan, raakte ik enorm gemotiveerd en daarom heb ik gereageerd. Mijn 3 belangrijkste troeven zijn ....

Het tweede antwoord komt veel sterker over dan het eerste. De werkgever denkt zeker… laten we de tweede kandidaat maar nemen.

Een andere optie is: Er is echt een match tussen jullie normen en waarden en waar ik voor sta. Dat blijkt uit ..... (je haalt een aantal voorbeelden aan). Tegelijk zoeken jullie iemand die .... (je neemt een voorbeeld uit de vacature) en ik heb hier ervaring mee (en je bespreekt een voorbeeld).

Geen negatieve mensen

In het eerste voorbeeld vertrek je vanuit een negatieve gedachte. Iets wat je niet meer wil. Bedrijven zoeken naar positieve elementen. Bij negatieve voorbeelden klinkt je verhaal als een vlucht.

Het grote gevaar tijdens solliciteren is dat je vooral argumenten aanhaalt waarom jij van job wil veranderen en minder aandacht schenkt aan waarom een bedrijf voor jou zou moeten kiezen. Je wordt dan één van de kandidaten in plaats van de ideale kandidaat.

Past die bij ons

Bij de vraag waarom wil je voor ons komen werken, vertrekken we vaak vanuit de ik-gedachte: kan ik die job. Je vertrekt beter vanuit de vraag: hoe kan ik aantonen dat ik bij hen pas en hoe ik pas. Want alle andere kandidaten roepen ook: ik kan die job, ik ben gemotiveerd, .... Bijna niemand beantwoord de vraag: ik match bij jullie.

Daarom:

  1. ga na wat je nieuwe werkgever echt zoekt.
  2. waarom jij hiervoor de geschikte kandidaat bent.

Goed gesprek en toch niet aangenomen? Dan ben je in een strikvraag getrapt

Hoe vaak heb jij al eens de indruk gehad dat het sollicitatiegesprek goed verlopen was, dat men je ging aanwerven en dat het uiteindelijk toch niets werd?

In deze gevallen ben je in één van de valstrikken getrapt. Extra persoonlijke coaching via onze loopbaanbegeleiding is dan echt iets voor jou.

Roep eens iets anders dan: ik kan het in je cv

Alle sollicitanten roepen: ik kan die job terwijl dat 99% van de jobs aangeleerd kan worden. Uiteraard heb je een aantal vaktechnische competenties nodig maar doorgaans zoekt een bedrijf iemand die bij de bedrijfscultuur past. En bijna niemand beantwoordt die vraag in zijn cv.

  1. Beantwoord de vraag: pas ik bij het bedrijf qua normen en waarden en verhoog zo de kans dat je uitgenodigd wordt
  2. Hoe breng je sfeer en gezelligheid in je cv?
  3. Waarom ik en niemand anders?

Met loopbaanbegeleiding leer jij hoe je deze link legt tussen jouw persoonlijkheid of ervaring met de nieuwe job. Eens je dit kunt, zal je merken dat je zelfs meer gesprekken krijgt en makkelijker aangeworven wordt omdat de werkgever rapper met jou een klik voelt. Je krijgt de job dan eerder om wie je bent in plaats van wat je kunt. Ideaal dus voor mensen die van functie of sector willen switchen.

Je hebt al 4 uur online loopbaanbegeleiding voor €40 met de loopbaancheque van de overheid.

 

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top