Waarom wil je bij ons komen werken is strikvraag

Iedereen vertelt je constant om tijdens een sollicitatiegesprek eerlijk en authentiek te zijn. Zo vergroot je je kansen op een toffe job. Maar is dat wel zo? Denkt je toekomstige werkgever dan niet snel…. Laten we de volgende maar nemen? Ja, dat kan.
Een mooi voorbeeld is het antwoord op onderstaande vraag.

Waarom wil je bij ons komen werken?

Is jouw antwoord: Ik voel me op dit moment niet gelukkig meer in mijn huidige job. Ik heb geen uitdagingen meer, er is geen sfeer meer tussen de collega’s en ga tegen mijn zin werken. Ik hoop dat dat hier beter is.

Een beter antwoord is dat je een positief iets van jezelf koppelt aan de toekomstige functie.  Het volgende antwoord is al beter: ik ben een gedreven persoon, ik werk graag samen met mijn collega’s naar een doel toe, om de klant ten dienste te staan en om zo kwaliteit te kunnen leveren. Dit te kunnen doen binnen een bedrijf dat vernieuwend werkt, zou mij enorm motiveren en dat is waarom deze vacature mij zo aansprak.

Het tweede antwoord komt veel sterker over dan het eerste. De werkgever denkt zeker… laten we de tweede kandidaat maar nemen.

(lees verder onder de banner) algida gratis webinars

Een andere optie is: Toen ik deze vacature zag en uw website bezocht, was ik meteen enthousiast. Er is echt een match tussen jullie normen en waarden en waar ik voor sta. Dat blijkt uit ..... (je haalt een aantal voorbeelden aan). Tegelijk zoeken jullie iemand die .... (je neemt een voorbeeld uit de vacature) en ik heb hier ervaring mee (en je bespreekt een voorbeeld).

Geen negatieve mensen

In het eerste voorbeeld vertrek je vanuit een negatieve gedachte. Iets wat je niet meer wil. Bedrijven zoeken naar positieve elementen. Bij negatieve voorbeelden klinkt je verhaal als een vlucht.

Het grote gevaar tijdens solliciteren is dat je vooral argumenten aanhaalt waarom jij van job wil veranderen en minder aandacht schenkt aan waarom een bedrijf voor jou zou moeten kiezen. Je wordt dan één van de kandidaten in plaats van de ideale kandidaat.

Maak het verschil met andere sollicitanten

Bij de vraag waarom wil je voor ons komen werken, vertrekken we vaak vanuit de ik-gedachte. In plaats van te vertrekken wat jij wil of niet meer wil, is het veel belangrijker dat je ontdekt

  1. wat je nieuwe werkgever net zoekt.
  2. waarom jij hiervoor de geschikte kandidaat bent.

De echte vraag is dan voor het bedrijf: Waarom zouden wij jou moeten verkiezen boven andere kandidaten. Tijdens mijn loopbegeleidingen leer je:

  1. ontdekken wat een bedrijf echt zoekt
  2. jouw ervaring te koppelen naar wat een bedrijf echt belangrijk vindt (in plaats van te vertrekken van wat jij kunt)
  3. jezelf beter te presenteren zodat het sollicitatiegesprek meer tweerichtingsverkeer wordt in plaats van monoloog
  4. aftoetsen wat je slaagkansen voor de job zijn zodat je nog tijdens het gesprek je sollicitatie kunt bijsturen indien dit nodig is
  5. naast je vaktechnische competenties ook je persoonlijkheid in de verf te zetten

Goed gesprek en toch niet aangenomen? Dan ben je in een valstrik getrapt

Hoe vaak heb jij al eens de indruk gehad dat het sollicitatiegesprek goed verlopen was, dat men je ging aanwerven en dat het uiteindelijk toch niets werd?

In deze gevallen ben je in één van de valstrikken getrapt. Extra persoonlijke coaching via onze loopbaanbegeleiding is dan echt iets voor jou.

Uit onze Google Reviews blijkt telkens weer hoe Algida het verschil maakt. Daarom krijgen we een gemiddelde score van 4,8 op 5.

Daarmee scoort Algida loopbaanbegeleiding bij één van de besten uit Antwerpen centrum.

Wat lukt bij jou minder goed bij solliciteren?

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top