Waarom wil je bij ons komen werken is strikvraag

Iedereen vertelt je constant om tijdens een sollicitatiegsprek eerlijk en authentiek te zijn. Zo vergroot je je kansen op een toffe job. Maar is dat wel zo? Denkt je toekomstige werkgever dan niet snel…. Laten we de volgende maar nemen? Ja, dat kan.
Een mooi voorbeeld is het antwoord op onderstaande vraag.

Waarom wil je bij ons komen werken?

Is jouw antwoord: Ik voel me op dit moment niet gelukkig meer in mijn huidige job. Ik heb geen uitdagingen meer, er is geen sfeer meer tussen de collega’s en ga tegen mijn zin werken. Ik hoop dat dat hier beter is.

Of is je antwoord: Ik ben een gedreven persoon, ik werk graag samen met mijn collega’s naar een doel toe, om de klant ten dienste te staan en om zo kwaliteit te kunnen leveren. Dit te kunnen doen binnen een bedrijf dat vernieuwend werkt, zou mij enorm motiveren en dat is waarom deze vacature mij zo aansprak.

Het tweede antwoord komt veel sterker over dan het eerste. De werkgever denkt zeker… laten we de tweede kandidaat maar nemen.

Geen negatieve mensen ajb

In het eerste voorbeeld vertrek je vanuit een negatieve gedachte. Iets wat je niet meer wil. Bedrijven zoeken naar positieve elementen. Bij negatieve voorbeelden klinkt je verhaal als een vlucht.

Waarom wil je voor ons komen werken is niet de echte vraag

Bij de vraag waarom wil je voor ons komen werken, vertrekken we vaak vanuit de ik-gedachte. In plaats van te vertrekken wat jij wil of niet meer wil, is het veel belangrijker dat je ontdekt

  1. wat je nieuwe werkgever net zoekt.
  2. waarom jij hiervoor de geschikte kandidaat bent.

De echte vraag is dan voor het bedrijf: Waarom zouden wij jou moeten verkiezen boven andere kandidaten. Tijdens mijn loopbegeleidingen gaan we hier echt dieper op in zodat je goed voorbereid naar het sollicitatiegesprek gaat. Lees alvast onze cv- en sollicitatietips uit de blog. Je kunt ook je cv gratis laten nalezen.

Goed gesprek en toch niet aangenomen? Dan ben je in een valstrik getrapt

Hoe vaak heb jij al eens de indruk gehad dat het sollicitatiegesprek goed verlopen was, dat men je ging aanwerven en dat het uiteindelijk toch niets werd?

In deze gevallen ben je in één van de valstrikken getrapt. Je kunt dan extra hulp bij het solliciteren gebruiken en is onze loopbaanbegeleiding uitermate geschikt voor jou.

Tips

  1. Bereid je voor, zet op papier wat jij het bedrijf te bieden hebt vertrekkend vanuit de nood van het bedrijf,
  2. Neem je voorbereiding mee,
  3. Oefen je gesprek thuis en neem dit op zodat je hoort hoe het overkomt,
  4. Oefen dit gesprek met een buitenstaander of loopbaanbegeleider en vraag feedback,
  5. Zoek actief naar je sterke punten, waar je trots op bent en realisaties.

Uit onze Google Reviews blijkt telkens weer hoe Algida het verschil maakt. Daarom krijgen we ook een gemiddelde score van 4,8 op 5.

Daarmee scoort Algida loopbaanbegeleiding bij één van de besten uit Antwerpen centrum.

Wat lukt bij jou minder goed bij solliciteren?

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top