Zo verkoop jij jezelf beter

verkoop jezelf beter in 10 stappen

Je bent zeer goed in je job maar bedrijven kiezen toch niet voor jou. Je verkoopt jezelf beter met mijn begeleiding.

Ik ben Michel Piedfort . Toen ik me realiseerde dat ik een job niet kreeg omdat de ander zich beter 'verkocht' had, ging er een wereld voor me open want ik kon die gesprekken anders gaan doen.

Ik wijs jou er op wat jij (niet) zegt, onvoldoende benadrukt, wanneer jij je te klein houdt of anders overkomt dan je bedoelt zodat bedrijven rapper overtuigd raken en voor jou kiezen. De manier waarop we communiceren verloopt immers onbewust. Daarom dat mijn feedback helpt en jij jezelf anders aanprijst. Vraag meer info over mijn coachings of lees verder.

Please enter your name.
Please enter a message.

Als de job naar een andere kandidaat of collega-concurrent gaat, betekent dit geenszins dat de ander die job beter kan. Die andere kandidaat heeft zich gewoon beter verkocht.

Daarom deel ik graag deze aandachtspunten met jou.

Zo verkoop jij jezelf beter in 10 stappen

1. Kies zorgvuldig je woorden

Wees jezelf bewust van wat je zegt en hoe je dingen zegt want meestal zit het hem in de manier waarop je dingen verwoordt. We bedoelen vaak hetzelfde maar het komt bij de andere partij anders binnen.

Oefen daarom op voorhand met een getraind oor zoals ik die jou erop wijst wanneer jij jezelf kleiner maakt, welke andere woorden je beter gebruikt  of wanneer jij onzeker overkomt.

werkbaar werk

2 Wat zoekt men nu echt? Luister

Een bedrijf zoekt veel meer dan de titel van de vacature en toch focust iedereen op de titel. We zijn zo bezig met het verkopen van de vaktechnische competenties of hoe flexibel we zijn dat we vergeten te onderzoeken wat men écht zoekt.

Dankzij mijn begeleiding ontdek je hoe je dit snel te weten komt zodat je hierop kunt inspelen waardoor het gesprek een echt gesprek wordt.

Vraag hier meer info

Please enter your name.
Please enter a message.

3. Laat de ander glimlachen

netwerken-en-naamkaartjes-overhandigen

De kans dat de klant gaat kopen als hij glimlacht is veel groter. Dat betekent niet dat het vooral lachen moet zijn. Het doel blijft jezelf verkopen maar de glimlach van de ander geeft aan dat hij zich goed voelt.

Wat kun jij zeggen opdat je toekomstige werkgever of opdrachtgever jou die lach geeft. Zijn glimlach is bovendien goed voor jouw zelfvertrouwen.

Door onze gesprekken wijs ik er jou op welke voorbeelden mij doen lachen en overtuigend overkomen zodat je die in je sollicitaties of prospectiegesprekken kunt verwerken.

4. Geef concrete voorbeelden

Toon via voorbeelden aan wat je bedoelt in plaats van vage woorden te gebruiken. Iedereen vertelt dat hij gemotiveerd is, de job graag zou hebben, flexibel is. Niemand gelooft dit nog? Waaruit blijkt jouw flexibiliteit, dat dynamisme of die motivatie?

Die voorbeelden komen vanuit jezelf en ik laat je die ontdekken.

5. Vraag feedback voor je de vergaderzaal verlaat

jobinterview2

Door dit te doen, weet jij wat de ander van het gesprek onthouden heeft. Als het antwoord ‘goed’ is, ga er dan van uit dat het ‘niet goed genoeg’ was.

Als je de job niet krijgt, dan weet je niets. Het doel van deze vraag is te ontdekken hoe jij overkwam, wat jouw sterke punten waren zodat jij voortaan andere gesprekken anders of beter kunt aanpakken.

Vraag hier meer info

Please enter your name.
Please enter a message.

6. Oefen op voorhand - onze communicatie gebeurt onbewust

Wat zeg je, hoe zeg je het, hoe kom je over. Als je al 30 jaar communiceert zoals jij communiceert, gebeurt dit alles onbewust. Daarom dat je best op voorhand oefent en feedback krijgt van een coach zoals ik

7. Straal vertrouwen uit

xyz93861

Ook dit kun je leren tijdens mijn begeleidingen zodat de HR-medewerker al direct blij is nog voor je iets gezegd hebt. Hierdoor stijgt jouw kans om die job te krijgen.

8. Zorg voor connectie

Pas jij echt in dat bedrijf? Wat is jouw link met de activiteiten van het bedrijf en hoe verwoord je dit? Dat is connectie maken omdat je klant dan écht voelt dat jij één van hen bent en niet de zoveelste die gewoon een job wil.

9. Ken jouw minimale werkvoorwaarden. Wat wil jij écht

onkostenvergoeding zelfstandige retroactief

Durf jouw verwachtingen van in het begin uit te spreken want dit voorkomt frustraties en teleurstellingen achteraf.

Som  daarom jouw breekpunten en minimale werkvoorwaarden eens voor jezelf op voorhand op. Als jij geen grenzen stelt, hoe kan de ander daar dan rekening mee houden? Maar hoe doe je dat, grenzen stellen zonder de job te verliezen? Ook daar help ik je bij.

10. Zorg voor een sterke eerste minuut voorstelling

Wist je dat de helft van de kandidaten al in de eerste minuut afgeschreven zijn omdat zij in hun voorstelling geen connectie maken of de foute woorden gebruiken en men doet dit zonder dat men dit beseft.

Vaak is men er zelfs van overtuigd dat men een goed gesprek had terwijl het contract toch niet komt.

Helaas krijg je maar 1 kans om het goed te doen. Gelukkig kun jij jezelf op deze eerste vraag goed voorbereiden en met mij als coach bespreken.

Word je bewust wanneer de ander afhaakt & krijg die job

Zou het kunnen dat de ander zich gewoon beter verkoopt en dat bedrijven jouw potentieel nog niet direct zien?

Dat hoeft geen probleem te blijven want ik wijs jou er op wat jij niet zegt, onvoldoende benadrukt, wanneer jij je te klein houdt of anders overkomt dan je bedoelt zodat jij voortaan overtuigender bent en bedrijven wél overtuigd raken en voor jou kiezen. Vraag daarom hier meer info over mijn coachings met loopbaancheque (4 sessies voor €90 all, 7 uur in het totaal via beeldbellen of face to face)

contract

Verkoop jezelf beter. Start daarom begeleiding bij Michel van Algida

Contacteer Michel voor meer info

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.

Online begeleiding

€90 all in voor 7 uur
  • Verkoop jezelf beter
  • Overtuig bedrijven rapper van je competenties
  • Zodat je de job of opdracht wél krijgt
  • 7 uur online begeleiding
  • in 4 sessies - 4 tot 6 weken
  • Voor zelfstandigen & werknemers vanaf 7 jaar ervaring
  • Je woont of werkt in Vlaanderen
  • Data in onderling overleg
  • Start na ontvangst loopbaancheque
Scroll naar boven