Cursus beter solliciteren en loopbaanbegeleiding in groep zonder loopbaancheque

Heb je geen recht op loopbaanbegeleiding met loopbaancheque van VDAB, volg dan onze online groepslessen loopbaanbegeleiding en sollicitatietraining in groep. Je krijgt dan 12 uur begeleiding en cursus.

 

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Cursus beter solliciteren en loopbaanbegeleiding

online open coffee 2020 12

Welke andere jobs zijn er voor mij, wat kan ik, waar wil ik naar toe? In onze groepssessies loopbaanbegeleiding vind je hier een antwoord op. Deze cursusreeks geeft jou dezelfde inzichten en je krijgt gelijkaardige oefeningen als bij de loopbaanbegeleiding met loopbaancheque.

In de groepssessies is er meer uitleg bij het waarom van sommige oefeningen. Door deze oefeningen te doen, krijg je een beter beeld van wat je wil en hoe je daar geraakt.

Tenslotte is iedereen vrij om te delen wat men zelf wil. Je kunt de oefeningen voor jezelf doen of antwoorden op de vragen die er gesteld worden. Wie achteraf behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding, kan die extra bestellen.

Inhoud cursus beter solliciteren en loopbaanbegeleiding

Er zijn 8 online sessies van 75 minuten. In elke sessie staat er een apart thema centraal. Tijdens deze sessie is er een kort theoretisch deel, krijg je vragen om over na te denken en bespreken we de antwoorden.  Op basis van de vragen uit de sessie, heb je huiswerk tegen de volgende keer.

 1. Hoe stel je jezelf voor tijdens een sollicitatie? Wat doe je vandaag van job? Hoe ben je tot die job gekomen?
 2. Wat vind je leuk en niet leuk aan je job? Heb je last van werkstress? Wat zijn mogelijke dieperliggende oorzaken van je ongelukkig voelen in een job?
 3. Wat zijn je competenties? Wat kun je goed? Hoe kun je dat verborgen talent ontdekken? Wanneer overschat en onderschat jij jezelf? Hoe zien anderen jou?
 4. Jobtest. Welke job past ook bij mij? Welke competenties heb jij hiervoor nodig?
 5. Waar vind je interessante jobs en hoe begin je er aan? Waar zijn die bedrijven?
 6. Je cv en motivatiebrief: wat zet je er op, wat niet.
 7. Het sollicitatiegesprek: hoe hou jij als sollicitant de controle over dit gesprek? Welke vragen kun je stellen als afsluiter die een indicatie zijn over het succes van je sollicitatie.
 8. Hoe zet je sociale media als Linkedin in? Levenslang leren:  hoe ontdek je of je nog opleidingen nodig heb en wat voor type opleidingen zijn dit dan?

Data cursusreeks

De online loopbaanbegeleiding sessies gaan door op 8 opeenvolgende maandagen, telkens van 19 uur tot 20u15.

De data zijn maandag 15 februari, 22 februari, 1 maart, 8 maart, 15 maart, 22 maart, 29 maart en 12 april. Kun je een sessie niet volgen, dan haal je die les later in of je krijgt de videoles via e-mail.

We werken via Zoom. Je krijgt de link tot de cursus een dag voor aanvang via mail. Je mag deelnemen met of zonder videocamera of microfoon. Net zoals in een echte cursus is het uiteraard altijd fijner dat we mekaar ook kunnen zien en horen.

 

Kostprijs online loopbaanbegeleiding in groep

De prijs voor de online sessies bedraagt €97 inclusief btw. Je krijgt hiervoor 12 uur loopbaanbegeleiding in groep. De prijs per uur is minder dan 9 euro per uur. Beschouw dit bedrag als een investering in jezelf.

Je kunt ook een deel van de sessies volgen.

 • 1 sessie à €25 incl btw
 • 3 sessies à €60 incl btw
 • 5 sessies à 90 euro incl btw

Het belangrijkste is dat je tijd vrij maakt om bewust met je loopbaan bezig te zijn, dat je ontdekt wat je echt graag doet en wil en dat je wordt bijgestaan door een ervaren jobcoach, Michel Piedfort van Algida Loopbaanbegeleiding.

 

Wat is het resultaat

 1. Meer zelfvertrouwen
 2. Beter solliciteren
 3. Een betere cv
 4. Een andere kijk op werk
 5. Een zicht op je competenties, wat je goed kunt, je sterktes en zwaktes
 6. Een beter idee wat voor type job bij je past
 7. Bewuster omgaan met netwerken
 8. Durven om je realisaties te benoemen zodat bedrijven sneller in je geloven
 9. Je vindt makkelijker bedrijven omdat je anders gaat zoeken
 10. Meer werkplezier en werkgeluk

Vraag meer info of bestel

Stort 97 euro op rekening: BE27 9794 2589 5073 onder vermelding van je naam, telefoonnummer en online lbb. Vul ook het formulier hieronder in zodat we al wat informatie over je hebben.

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Algemene voorwaarden

 1. Het invullen van dit formulier is een betaalverzoek. Je kunt de bestelling annuleren door de betaling niet uit uit te voeren.
 2. Na ontvangst van betaling ontvang je een mail met betaalbevestiging.
 3. Klachten dienen binnen de 8 dagen gemeld te worden. Dit kan via e-mail, whatsapp of aangetekend schrijven.
 4. Bij overmacht dooft de overeenkomst van rechtswege uit en kan geen der partijen aanspraak maken op een schadevergoeding. Bij technische storingen wordt de sessie verschoven naar een later moment.
 5. De algemene voorwaarden van Algida (ATH CommV) hebben voorrang op de algemene voorwaarden van de klant.
 6. Het Belgische recht is van toepassing. De rechtbanken van Antwerpen zijn bevoegd om kennis te nemen van een geschil.
 7. Je klantgegevens worden in een database opgenomen voor wettelijke, administratieve verwerking en commerciële opvolging.
 8. Kun je een sessie niet volgen, dan kun je de les later inhalen of de video-opname bekijken.
 9. Na ontvangst van betaling, krijg je een bevestiging via mail. Eén dag voor elke sessie krijg je de Zoomlink voor deelname via e-mail.

Algida is aangesloten bij deze erkende loopbaancentra van VDAB

acvpuls
growcoaching
acerta
invia
Scroll naar top