Jobtest : welke job past beter bij mij

Twijfel je wel eens of je wel op de juiste job zit? Wil je van job veranderen maar weet je niet welke richting je uit wil? Dan kan onze jobtest je helpen.

De jobtest is een makkelijke test waarbij je een 50 tal vragen zal beantwoorden van 1 tot 5 waarbij 1 staat voor niks voor mij en 5 staat voor ja, dat is het.

Op het einde van de test krijg je een overzicht van jobs die op basis van je antwoorden goed bij je aansluiten.

 

De vragen zijn heel makkelijk. Er wordt gekeken naar wat je graag doet. Een vraag kan bijvoorbeeld zijn: ik wil graag veel geld verdienen, ik verkies zwaar fysiek werk boven bureauwerk. Je hoeft over de antwoorden niet lang na te denken.

De test gaat niet na of je een bepaalde job goed zal kunnen. Er zitten dus geen vragen in hoe je in Excel een grafiek maakt of hoe je een factuur moet inboeken. 

Jobtest wordt niet online afgenomen

De jobtest kan nog niet online afgenomen worden. De test kan er dan wel eenvoudig uit zien, toch is het niet makkelijk om de test vandaag al in een computerprogramma te gieten.

Daarom dat we de resultaten van de test achteraf met je bespreken.

Anders naar jobs kijken

Het leuke aan de jobtest is dat hij vertrekt vanuit je interesses en niet vanuit je diploma of ervaring. Uiteindelijk blijkt in de praktijk dat mensen veel meer kunnen dan ze denken.

Door onze denkwijze zijn er veel meer jobs waarvoor je in aanmerking kan komen maar waarop we toch niet reageren.

Deze test doorbreekt net deze tunnelvisie.

 

 

Gratis: hoe kan dat nu?

De test is volledig gratis. Wij willen dat mensen gaan nadenken over hun loopbaan en hen het gevoel geven dat inderdaad veel mogelijk is, zegt loopbaanbegeleider Michel Piedfort.

Na de test en de bespreking van de resultaten, krijg je ook meer informatie over loopbaanbegeleiding.

Als je achteraf besluit om een nieuwe weg in te slaan, dan weet je op voorhand dat je op ondersteuning kunt rekenen en er niet alleen voor staat.

Praktische info

• Hoeveel tijd voorzie je best voor de test: 20 minuten + 10 minuten bespreking
• Waar kun je de test afleggen: in de kantoren van Algida loopbaanbegeleiding te Antwerpen, Italielei 46.
• Wanneer: uitsluitend na afspraak. Een afspraak nemen kan via onderstaand formulier.
• Prijs: gratis

Ja, ik wil de jobtest invullen 

Gelieve me te laten weten wanneer ik kan langskomen om de test in te vullen. Ik vul hieronder mijn tijdstip en voorkeurdagen in.

Tijdstip

Dag

7 + 2 =