Van job veranderen 10 signalen

Wanneer van job veranderen? Met deze test & signalen krijg je zekerheid of het tijd is om opnieuw uit te kijken en je open te stellen.

Veel mensen denken dat het normaal is dat ze hun job niet leuk vinden. Ze denken dat het nu een keer is zoals het gaat in het leven. En een vervelende job hoort er helaas bij.

Geloof er niets van, zegt Michel Piedfort, loopbaanbegeleider bij Algida. Je kunt echt elke dag wakker worden en doen wat je graag doet. Je kunt met andere woorden echt iets doen aan die gehate job.

Wat is er erger dan naar je werk vertrekken? Als je binnen de 10 seconden geen antwoord kunt verzinnen, dan ben je wellicht ongelukkig in je job. Je hebt maar 1 leven, als je dan toch 'moet' werken, dan kun je even goed iets doen dat je liever doet.

Signalen dat van job veranderen nodig is

Zondagavond geeft al stress

zondag

Want morgen is het een nieuwe werkdag. Je ervaart stress bij de gedachte dat je de volgende ochtend met tegenzin moet gaan werken. Je verlangt al naar vrijdagavond want dan heb je weer de vrijheid van je weekend.

Het was wellicht ooit anders. Wat zou het voor jou betekenen als je kunt zeggen: ik mag gaan werken of ik vind het niet erg om morgen te gaan werken?

Iets anders

van job veranderen

Je wenst dat je een andere job had. Elke andere job is beter dan wat je nu hebt. Sterker nog: je hoopt stiekem dat men je ontslaat zodat jij zelf niet hoeft op te stappen.

Kun jij dit 'iets anders' al benoemen? Jouw gevoel liegt niet. Prioriteiten en gevoelens kunnen veranderen. Krijg opnieuw contact met jezelf door na te gaan wat je echt wil.

Lunch is vlucht naar vrije tijd

me checking jobs during lunchtime

Je lunch heeft niets meer met eten te maken. Je hebt net genoeg tijd om de vrijheid in te ademen en je drankje voelt alsof je de ellende kunt wegdrinken. Je checkt niet alleen je Facebook maar ook de jobsites.

Hoe leuk zou het voor jou zijn als je opnieuw kunt genieten van je lunch samen met collega's omdat je het idee hebt dat je meewerkt aan iets positiefs?

Het zal je worst wezen

worst

Als je baas je roept voor werkoverleg of een vergadering, heb je daar totaal geen zin in. Het liefst van al wil je roepen: doe het zelf, het zal me worst wezen, ik trek het me niet meer aan. Je hebt het opgegeven om te protesteren en bijt een stuk van je tong.

Je gaat je echt beter voelen als je het gevoel krijgt dat men naar je luistert en dat jouw mening wel zin heeft. Hoe tof zou het zijn als jij opnieuw makkelijk contact krijgt met mensen rondom jou?

Hoe houden anderen het vol?

terug aan het werk na burn-out

Je begrijpt niet waarom je collega’s wel van hun job houden en gemotiveerd blijven. Hoe doen zij het? Ben je te veeleisend, denk je dan? Het verwart je.

Wanneer zou jij ook kunnen zeggen: het bedrijf of job is best OK? Wil jij dat voor jezelf herontdekken?

Geen voldoening

oorzaken irritaties op het werk

Je krijgt geen voldoening meer omdat je niet geïnspireerd door wat je doet. Je mist iets maar je kunt niet precies zeggen wat het is of waarom dit is terwijl het vroeger wel lukte. Je weet eigenlijk niet meer wat je zelf wil, wat je zelf belangrijk vindt of wie je bent.

Wat als jij opnieuw jouw werkgeluk kunt benoemen en die voldoening vindt. Wat zou er dan voor jou veranderen?

Praatjes over je privé wimpel je af

3

Als mensen vragen hoe het op je werk gaat, dan zeg je gewoon snel goed en gaat er van door. Je wil gewoon niet over je job praten. En op je werk wil je het niet hebben over je privé. De uren van je job zijn voor je job en je vrije tijd is je vrije tijd. Geen gemix tussen de 2.

Wat heb jij nodig om het gevoel te krijgen van: ik hoor er bij? Ik ben goed genoeg? Die strikte scheiding zal dan niet meer moeten omdat je oprecht interesse krijgt

Weinig extra inzet

klok

Je job kan je gestolen worden en je doet gewoon wat je moet doen. Niet meer, niet minder. Je wil je bijvoorbeeld niet bijscholen om beter in je job te worden.

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Als je iets echt graag doet of wil, dan ga je daar automatisch meer aandacht aan geven en wil je meer informatie. Het is geen 'moeten' meer

Dagdromen

dagdromen

Je vraagt je af wat er zou gebeuren als je gewoon stopt met je job. Wat zou er gebeuren als je opeens voor een jaartje er tussen uit gaat, een lange vakantie neem of gewoon niet meer komt?

Bij deze gedachte zit je duidelijk niet meer op de juiste plaats. Door alleen te dromen, verandert er echter niets. Krijg opnieuw contact met dat kind in je zodat je weet wat je echt wil. Onze begeleiding helpt je daar bij

In de val

muizenval

Je voelt je gevangen in je job en je kunt zelfs niet weg. Je weet niet waarom of wat je kunt doen om de situatie te verbeteren. Je blijft voor het gemak of het geld.

Maar er zijn wel mogelijkheden. Stel je voor dat er ook andere bedrijven zijn waar je goed kunt verdienen? Waar je al je talent kunt inzetten? Met loopbaanbegeleiding krijg je hier zicht op

Van job veranderen... zet eerst alles eens op een rij

naar een job die beter bij je past 2

Alvorens van job te veranderen, zet je best even alles op een rij zodat je opnieuw weet wat jij écht wil, wat je goed kunt, wat jij echt graag doet en wie jij wil worden. Die ideale job komt daarna automatisch naar boven drijven en vaak komt ze dan nog zelf naar je toe omdat anderen zien wie je bent.

Door samen met je loopbaanbegeleider Michel hiernaar te kijken, krijg jij opnieuw verbinding met jezelf zodat je makkelijker keuzes kunt maken.

Michel is al meer dan 6 jaar loopbaanbegeleider en krijgt op Google Review een score van 9,6/10. Qua referenties vind je werknemers van bekende bedrijven zoal Aldi, KBC, Argenta, Zorgbedrijf Antwerpen, Katoennatie, Engie, ZNA ziekenhuizen, Axion, Mediamarkt en tal van andere grote en kleine bedrijven

Ontdekken wat je wil met de loopbaancheque

Dankzij de loopbaancheque van de overheid krijg je spotgoed online begeleiding aan €10/uur. Bovendien hoef je achteraf niet meteen van job te veranderen. Weten dat er andere mogelijkheden zijn en waar je die kunt vinden, geeft je zoveel rust. Het vinden van die droomjob wordt dan een kwestie van tijd.

Online begeleiding

€10/u 4 uur
  • Wat wil je echt
  • Wat kun je goed
  • Wat doe je graag
  • In welke jobs vind je dit
  • Waar vind je die bedrijven
  • Voor werknemers met 7 jaar ervaring
  • 4 uur online begeleiding voor €40
  • 3 online sessies, 1 per week
  • data in onderling overleg

Stel hier je vraag

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
invia
acv puls loopbaanbegeleiding

????Werkbaar werk

Zo hou jij je job makkelijker vol

max 1 mail/week

Je kunt op elk moment uitschrijven
Lees ons privacybeleid.

Scroll naar boven