.

.

Curriculum Vitae - CV tips

.

Wat zet je op je cv? Waar zet je het?  Anno 2020 is de cv meer op maat, meer voorgekauwd en meer vanuit het standpunt van de nieuwe werkgever

.

20 parameters voor betere curriculum vitae of cv ... hieronder vind je er alvast 4

Hoe doel van een cv is om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Vandaag maken de meeste sollicitanten hun cv zoals ze dat op school vroeger geleerd hebben.

Anno 2020 is er veel veranderd. Een gemiddeld cv krijgt nog amper 6 seconden aandacht. Door de coronacrisis is er opnieuw een overaanbod van kandidaten wat meer onderlinge concurrentie geeft.

De 6 seconden regel

6seconden

Je cv krijgt amper 6 seconden aandacht. Dit heeft enorm grote gevolgen op de lay-out en inhoud van je cv. Neem je oude cv bij de hand en denk eens waar je ogen na 6 seconden zijn.

Meer aandacht voor lay-out

cv2

In de nieuwe cv's is er ook oog voor grafische vormgeving. Er wordt gespeeld met kleuren, lettertypes en kolommen om de leesbaarheid te vergroten

Herhaal je gsmnummer

Herhaal je contactgegevens in de footer van de CV. Zo staat je telefoonnummer, e-mail en naam meteen op alle pagina's. Meer info

Nieuw: de functionele cv

De chronologische cv van vroeger heeft afgedaan. Bedrijven willen meteen zien wat jij te bieden hebt. Enkele tips. Meer info

Checklist van meer dan 20 parameters

Michel Piedfort

In de afgelopen jaren heb ik heel wat cv's zien passeren. Ik heb ook heel wat mensen geholpen met het opbouwen van hun cv.

Uiteindelijk is er geen standaardoplossing voor de cv. Zo zag de cv van een poetsvrouw er totaal anders uit dan de cv van een freelancer of product manager. En toch hadden alle mensen quasi dezelfde informatie van mij gekregen.

Alle personen waren enorm trots op de verbeteringen aan hun eigen cv. En allen kregen achteraf complimenten over hun cv want hun cv viel op tussen alle andere cv's.

Ook dat is loopbaanbegeleiding: wat zet je op je cv, waar zet je het, waarom zet je iets en wat laat je weg.

Wil je zelf nadenken over je cv, ook dan ben je met loopbaanbegeleiding aan het juiste adres.

Michel Piedfort
Je loopbaanbegeleider
tel 0486 329 020

 

Vraag hier meer info over de cv

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top