6 seconden voor je cv

6 seconden voor je cv

In zes seconden beslist de recruiter of hij je uitnodigt of niet. Dat is niet veel. Neem je cv even bij de hand en probeer even voor te stellen tot waar men op zes seconden kan lezen?

Precies. Vaak is dat niet eens tot het midden van het blad. Je kunt je dan terecht afvragen of het zin heeft om een kwart van de bovenste pagina van je cv voor te behouden voor je contactinformatie. Je telefoonnummer heeft men pas nodig als men je echt wil uitnodigen.

De reden waarom

Wat je best goed opvallend bovenaan zet, is de reden waarom jij de meest geschikte kandidaat voor de job bent.

Leg in twee tot drie paragrafen uit wat jij het bedrijf te bieden hebt aan dit bedrijf. Dus geen algemene blablabla die je op elke cv schrijft maar informatie op maat.

Stel dat je de recruiter na je sollicitatiegesprek aan de koffiemachine staat en de directeur komt langs met de vraag wat voor iemand jij bent. Het antwoord dat de recruiter dan geeft, die zet je bovenaan je cv. Dat vraagt uiteraard denkwerk. Daarom dat loopbaanbegeleiding steeds populairder wordt.

Connecterend schrijven

In je cv mag je dus gerust voorbeelden geven die relevant zijn voor die werkgever. Je vergelijkt hiervoor best de tekst van de vacature met je eigen ervaring.

Trefwoorden

Als je pech hebt, dan opent de recruiter je cv in zijn mail. Hij drukt je cv dus niet af. Hij bekijkt jouw cv op zijn scherm en scrollt omlaag.

Zijn ogen zoeken naar trefwoorden die voor hem belangrijk zijn. Zorg er daarom voor dat de belangrijkste woorden uit de vacature ook in je cv naar voor komen.

Lay-out

Een tweede manier om je cv beter te doen opvallen en meer seconden aandacht te krijgen is aandacht geven aan de lay-out van je cv.

 

Scroll naar top