Werk tijdens vakantie

werk tijdens vakantie

Hoe integreer je werk tijdens vakantie en laat je het meer los

Vakantie is vakantie en toch blijven veel mensen ook tijdens hun vakantie graag bezig alsof hun knop op 'aan' blijft staan. Met deze tips kun jij een goed evenwicht vinden omdat jij je lichaam leert om tijd vrij te maken voor de twee.

Werk tijdens vakantie: 3 tips

  1. Bepaal voor jezelf wanneer jij wél mag werken door tijdstippen vast te leggen waarop jij je berichten wel mag checken. Dit mogen meerdere momenten per dag zijn zolang jij jezelf er maar goed bij voelt.
  2. Blijf op alle andere momenten in het hier & nu door te focussen op wat je ziet, hoort, voelt, ruikt en tegelijk jezelf gerust stelt. Het werk is voor straks om x uur. Zo krijg je rust in je hoofd.
  3. Wat is werken? Wanneer is het voor jou dringend & belangrijk want dit werk doe je meteen. Alle andere dingen plan je in voor later. Opgelet: meestal gaat het bedrijf niet failliet als je het werk uitstelt met andere woorden de meeste dingen zijn écht niet zo dringend als je denkt. Hou voor jezelf in gedachte: als ik morgen in coma lig, dan kan ik het ook niet doen en moeten collega's zich ook zien te behelpen. Deze gedachte helpt om afstand te nemen.

Belang planning werk tijdens vakantie

Tijdens je vakantie wil je eigenlijk liever niet plannen. Als je gedachten echter te pas en te onpas naar het werk afdwalen, is het toch belangrijk dat je hoofd went aan het idee dat je het werk wél zal doen maar op een moment dat jij er voor kiest en niet omdat jouw hersenen ineens een signaal geven.

Dit doe je best door één of meerdere momenten per dag in te bouwen dat je wél met het werk bezig mag zijn. Het is zoals de hond van Pavlov. Als je elke dag om 19 uur je mails checkt, dan weet je lichaam na verloop van tijd dat je dit gaat doen en zal je minder overdag de prikkel krijgen van 'zou je die mail niet checken'

Nieuwsbrief: werk & privé balans

Oefen op scheiden werk & privé

Krijg je te veel werkprikkels door tijdens de avond, weekend of vakantie waardoor het moeilijk is om werk en privé uit elkaar te houden? Dan help ik jou graag om hier vanaf te geraken.

Als je al 20 jaar leeft zoals je leeft, vergt dit vooral oefening. Via begeleiding geraak je daar stap voor stap zodat je een zalig makende rust ervaart omdat je in je privé meer aandacht kunt geven aan dingen buiten je werk.

Begeleiding kan al voor €11,25/u met de loopbaancheque. Je krijgt dan 4 uur begeleiding. Vraag hier meer info via mail of bel Michel 0486329020

Lid van Vlaamse coaching centra

invia
Scroll naar boven