thuiswerk vacatures

thuiswerk

In Belgie zijn er meer dan 150.000 mensen die thuiswerk doen. Er zijn voldoende vacatures maar het is anders solliciteren. Toch zie je minder vaak vacatures voor thuiswerk op jobsites. En als je thuiswerk ziet, is dit meestal gecombineerd met werken op kantoor.

100% thuiswerk is meestal werken voor meerdere bedrijven tegelijk

Van zodra bedrijven een parttime of fulltime job hebben, kiezen zij er vaak voor om een werknemer aan te werven die deels op kantoor en deels van thuis uit werkt. Het thuiswerk dat de meeste mensen zoeken is echter 100% thuiswerk.

Je kiest daarom best voor die bedrijven die vandaag een thuiswerker nodig hebben voor een paar uur per week tot 2 dagen per week. Hier zit enorm veel potentieel omdat interimkantoren geen kandidaten voor hebben.

Het gevolg is meteen dat je in het begin meerdere bedrijven nodig hebt om een parttime of fulltime job te hebben. Naarmate het bedrijf groeit, krijg je vaak extra uren en groei je naar een parttime of fulltime job met je eigen thuiskantoor.

Ik werk al 25 jaar van thuis uit

starten als freelance copywriter

Ik ben Michel Piedfort en startte in 2000 al met thuiswerk. Ondanks alle crisissen doe ik het nog altijd en het geeft mij enorm veel plezier. Ik deed zowel administratie, e-mails beantwoorden, marketing, bloggen en telefonisch werk. Vandaag begeleid ik vooral werknemers en zelfstandigen naar meer werkgeluk.

Het toffe aan thuiswerk is dat je kunt werken waar, wanneer en hoe je wil. Ik geniet van die vrijheid en op dit moment in mijn leven past dit helemaal bij wie ik ben.

Starten met thuiswerk

 1. Bepaal voor jezelf wat je wil doen. Je moet kiezen want je kunt niet alles doen. En zelfs al kun je wél alles, dan gelooft niemand jou.
 2. Informeer je over de salarissen en contracten. Want als je voor meerdere bedrijven werkt, is dat toch een andere administratie en zijn er andere vergoedingen.
 3. Solliciteer vanuit het voordeel van het bedrijf en niet vanuit jouw voordeel.
 4. Benadruk hoe dat jij het vertrouwen waard bent. Hoe ga jij aantonen dat je niet foefelt met de uren?
 5. Werk op een professionele manier en in een professionele omgeving.

Begeleiding naar thuiswerk & vacatures

Ben je werkloos, schakel dan je VDAB-consulent in en vraag concrete hulp bij het opstarten van je thuiswerk activiteit.

Wil je begeleiding via Algida, dan kun je:

 • begeleiding krijgen met de opleidingcheque. Je hebt dan 4 uur persoonlijke begeleiding voor €11,25/u en je kunt daarna nog 3 uur begeleiding krijgen aan €15/u.
 • zonder loopbaancheque coaching volgen aan €75/u, €99 voor anderhalf uur en €130 voor 2 uur. Vier uur begeleiding komt op €245, alle tarieven zijn inclusief 21% btw. Na de begeleidingen kun je nog 3 maanden bij mij terecht voor vragen.
Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.

Veel gestelde vragen over thuiswerk

 1. thuiswerk en flexijob
 2. thuiswerk verdiensten
 3. hoe starten met thuiswerk
 4. thuiswerk vacatures en adressen van bedrijven die thuiswerk aanbieden
Scroll naar boven