Hoe starten als freelancer . Met loopbaanbegeleiding wordt alles heel concreet voor jou

Veel startende freelancers ervaren starten als een hoge berg beklimmen. Dit hoeft echter niet zo te zijn

Is freelancen iets voor mij? Sla ik een andere weg in als zelfstandige freelancer of blijf ik beter werknemer? Doe met mij de oefening en ervaar dat het echt geen bergbeklimming hoeft te zijn. We gaan na wat starten als freelancen voor jou betekent op financieel, fiscaal, marketing, persoonlijk en commercieel vlak. Een gefundeerde beslissing nemen wordt daarna veel makkelijker. Mijn loopbaanbegeleiding helpt je hierbij

.

.

Freelancen en verdiensten. Hoe starten als freelancer

Starten als freelancer gemakkelijker maken door alle opstakels te concretiseren

Kan freelancen voor jou interessant zijn? De meeste starters die ik begeleid willen vooral de voordelen en de nadelen van het freelancen afwegen tegenover hun huidige statuut of werkwijze. Wat betekent dit nu concreet voor hen.

Het zelfstandige statuut brengt heel wat onzekerheden met zich mee. De kostenberekeningen liggen anders en de verantwoordelijkheden zijn veel uitgebreider.

Daarnaast zit je met een andere vorm van werkzekerheid en werkonzekerheid.

Omdat ik in de afgelopen 15 jaar zoveel freelancers begeleid heb als oprichter van Freelancenetwork.be, en door de tientallen infosessies rond starten als freelancer die ik al gegeven heb (alleen of in samenwerking met Acerta, Xerius, Securex, SBB, Lifeplan, Furbo) kan ik jou hiermee echt goed op weg helpen rond tarieven, contracten, sociale zekerheid, fiscaliteit en marketing voor freelancers.

Ik merk dat de startende freelancers na de begeleiding de stap veel makkelijker durven te zetten. Starten is voor hen dan geen onoverkomelijk risico meer. Ze ervaren een veel groter zelfvertrouwen net omdat ze hun kosten, opbrengsten en hoe klanten benaderen door zichzelf beter in de markt te zetten concreter hebben gemaakt.

Michel Piedfort

Loopbaanbegeleider en oprichter Algida

jobcoach Antwerpen
 • Werken waar je wil

  Als freelancer kies je zelf je kantoor

 • Werk wanneer je wil

  Je hoeft niet langer goedkeuring te vragen voor een vakantiedag

 • Werk hoe je wil

  Bepaal je werkprocedure zelf zonder controle van een baas

 • Vrijheid

  Ervaar de vrijheid van een freelancer, kies je projecten zelf

Starten als freelancer

De meest gestelde vragen

 • het statuut

  Welke statuten zijn er? Wat zijn de voordelen en nadelen? Hoeveel bijdragen betaal ik? Hoe zit het met mijn pensioen en ziekteverzekering?

 • Mijn uurtarief of dagprijs

  Hoe bepaal ik mijn uurtarief of dagprijs? Waar hou ik best rekening mee? Wat mag ik zeker niet vergeten?

 • Personal branding

  Hoe overtuig ik opdrachtgevers van mijn kunnen. Hoe zorg ik er voor dat mensen me onthouden. Hoe schakel ik mijn netwerk in?

 • Freelance contracten

  Wat zet ik in mijn contract? Wat mag ik zeker niet vergeten? Welke rechten heb ik? En hoe geraak ik er weer onderuit?

 • Klanten vinden

  Wie zijn mijn klanten? Waar vind ik die? Ga ik voor korte opdrachten of langdurige projecten?

Begeleiding met VDAB cheques

Wie vragen heeft over starten als freelancer, kan hiervoor begeleiding volgen met VDAB loopbaancheques.


Dit betekent dat je maximum 8 uur persoonlijke begeleiding krijgt aan een zeer sterk verlaagd tarief van slechts 10 euro per uur in plaats van 135 euro per uur. Je bestelt de cheques via de website van de VDAB. Je klikt dan bovenaan op mijn loopbaan.


Nadat je de loopbaancheque ontvangen hebt, komen we 4 tot 8 uur samen. Vul onderaan het formulier in voor meer info.Starten als freelancer. Met loopbaanbegeleiding is het echt geen hoge berg

Zet samen met mij alles over starten als freelancer op een rij en ontdek wat freelancer worden voor jou concreet betekent en opbrengt. Deze mensen zijn ondertussen overtuigd en waarderen mij op Google review met een 4,7 op 5. Wanneer start jij? 

ria collet Algida Loopbaanbegeleiding

Ria Collet

Ik heb zeer goede inzichten gekregen hoe ik mezelf via internet beter kan promoten

Andrew van Meckelberghe

Andrew Van Melckebeke

Verassend wat enkele uren loopbaanbegeleiding kan opbrengen qua inzichten en toekomstplannen

Dominique over Algida Loopbaanbegeleiding

Dominique Heselmans

Deze begeleiding en de aanmoediging was het laatste duwtje in de rug dat ik nodig had

Doe voor jezelf de oefening wat freelancen voor jou kan betekenen

Droom je er van om freelancer te worden? Doe dan samen met mij de oefening op financieel, fiscaal, marketing en persoonlijk vlak.

Het wordt voor jou daarna zoveel makkelijker om een gefundeerde beslissing te nemen.

Je kunt de begeleiding spreiden over 2 tot 8 weken. Begeleiding op maat dus met blijvende hulp gedurende 6 maanden achteraf.

Ja, ik wil nagaan of freelancen iets voor mij kan zijn

Ik wil starten met een gratis adviesgesprek.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
werkstress verminderen
Scroll naar top