freelancers2

Starten als freelancer brengt je zoveel meer op

Door te starten als freelancer ontmoette ik zoveel interessante bedrijven voor wie ik jaren lang kon werken, 3 kochten zelfs mijn websites over. Dat geeft me écht een kick.

Ik geniet ook enorm van mijn vrijheid omdat ik mag werken, waar, wanneer en hoe ik wil. Wil je in 4 sessies alles weten over starten als freelancer, vraag dan nu eerst je intakegesprek.

Ik ben Michel Piedfort en promoot al 25 jaar het freelance werk.

  • Profiteer van het gebrek aan personeel bij bedrijven want men vindt vaak écht niemand.
  • Werk waar, wanneer en hoe jij wil
  • Bepaal zélf je prijs én word op voorhand betaald zodat jij zeker bent van je geld
  • Oneindige mogelijkheden
  • Timmer je contract dicht zodat zoveel mogelijk rechten gedekt zijn

Wil je in 4 sessies alles weten over starten als freelancer, vraag dan nu eerst je gratis intakegesprek en laat je inspireren.

Bel Michel 0486329020 of mail me

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
Over mij

Michel Piedfort
startte 25 jaar geleden als freelancer

algida-loopbaanbegeleiding-rijkevorsel-michel-piedfort

Toen ik 25 jaar geleden als zelfstandige in bijberoep begon, had ik nooit gedacht dat ik zoveel interessante mensen en nieuwe mogelijkheden zou ontdekken. Vandaag ben ik al meer dan 15 jaar zelfstandige in hoofdberoep. En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

Wat begon als freelance marketeer voor 1 keer, groeide uit tot partnerschappen tot 10 jaar op het vlak van copywriting en marketing, e-mails beantwoorden, websites ontwikkelen, telefonische headhunting, evenementen organiseren tot administratief werk. Het blijft plezant als bedrijven je contacteren voor freelance werk.

Als oprichter van Freelancenetwork.be heb ik tienduizenden bedrijven op mijn site zien passeren die freelancers zoeken en dit in alle functiedomeinen. Ik weet dus dat er enorm veel potentieel is. Ik gaf ook jaren cursussen starten als freelancer bij Syntra.

Ik deel graag mijn kennis met jou zodat ook jij ervaart dat er enorm veel potentieel in jou zit en hoe je dit naar boven brengt. Tegelijk begeleid ik jou bij wat dit betekent qua freelance tarief, contract, klanten vinden en bedrijven overtuigen. Zo verspil je geen kostbare tijd en vermijd je beginnersfouten.

signature
REFERENTIES

Oprichter van Freelancenetwork, jaren gastpreker bij Acerta & Syntra, auteur van meerdere boeken over starten als freelancer. Ik ben Michel Piedfort, je starterscoach

Freelancers vallen onder andere wet

Een andere wetgeving met andere plichten en minder rechten, dat is belangrijk om op voorhand bij stil te staan. Welke gevolgen heeft dit voor jou?

Veel freelancers kennen vooral hun job maar zijn niet bezig met 'het freelancen op zich' waardoor ze minder geld verdienen, onnodig risico's lopen, veel belastingen betalen en van zich laten profiteren. Jammer, want het kan anders makkelijk anders mits voorbereiding. Daarom begeleid ik freelancers zo graag.

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.

Checklist starten als freelancer

Dankzij mijn begeleiding vallen twijfels weg omdat je bewuster bent van wat je mag verwachten en niet voor verrassingen komt te staan. Het is dan ook logisch dat je kans op slagen groter is. Gebruik daarom de kennis van mijn 25 jaar ervaring met starten als freelancer

01.

€100/u

Wanneer is €100 te veel of te weinig? Er wordt veel gelogen over tarieven en op het internet staan de zotste bedragen. Het is niet omdat je vraagt, dat je dit ook krijgt. Hoe krijg jij wat je waard bent.

02.

Kosten statuut

Wat kost je statuut nu écht want iedereen applaudiseert als je start maar vertelt amper over de verdoken kosten. Welk statuut past best bij jou?

03.

Minder rechten

Als freelancer val je onder een totaal ander recht dat de meesten niet kennen. Ken jij al die nieuwe rechten en plichten want eens gestart is gestart.  Je kunt niet meer zeggen 'ik wist het niet'. Toch kun jij je rechten uitbreiden

04.

Klanten vinden

Welke bedrijven wil jij als klant en waar vind je die? Hoe herken je de profiteurs want bedrijven weten vaak dat jij onvoldoende geïnformeerd of nieuw bent. 

05.

Je diensten

Wat ga je aanbieden en aan welk tarief? Of gooi je alles op 1 hoop? Hoe vermijd je dat je zeer gespecialiseerd werk doet aan een te laag tarief?

06.

Je contract

De gratis contracten op het internet zijn zo lek als een zeef omdat ze niet op jouw maat zijn. Wat niet in je contract staat, valt onder het algemeen recht wat meestal in je nadeel is. Wat zet je er wel en bewust niet in? 

07.

Tussenbureaus

Let op met platformen en tussenbureaus. Welke zijn er? Hoe werken zij en wat zijn hun nadelen en voordelen?  Of wil jij levenslang tot 30% commissie betalen? Welke zijn goed en welke vermijd je?

08.

Jezelf verkopen

Hoe overtuig je bedrijven van je kunnen zodat zij blij zijn om een meerprijs te mogen betalen? Waar ga je klanten vinden: online, op netwerk evenementen, via mailings, ....

Krijg concrete antwoorden op al je vragen in 2 sessies van 2 uur voor amper €11,25/u met de loopbaancheque. Begeleiding kan overdag of 's avonds via beeldbellen, bij je thuis of op kantoor in Rijkevorsel.

Hoe starten als freelancer

1 op 1 begeleiding

In Rijkevorsel of bij je thuis tot 20 kilometer rond Rijkevorsel. Met loopbaancheque krijg je 7 uur begeleiding, betaalbaar in 2 keer €45.

Online begeleiding

Via beeldbellen, waar je woont, maakt dus niet uit. 

Getuigenissen Google Review

Wat zeggen anderen?

Meer getuigenissen op Google Review

“Dankzij zijn begeleiding heb ik meer vertrouwen. Michel is een fantastische coach.”

business-couching-consulting-template-reviewer-2
Kim Franquet

“Michel helpt je dingen aanpakken en geeft je vertrouwen dat er altijd mogelijkheden zijn in elke situatie”

business-couching-consulting-template-reviewer-3
Kitty Maes
Een krak in zijn vak! Je krijgt heel veel inspiratie om jouw doelen te bereiken!
ann nijs
Ann Nijs

Ik ken Michel nu al enkele jaren, en inmiddels is Michel uitgegroeid tot een echte sparringpartner waar ik elke maand graag één of twee uur mee mijn business maar ook mijn privé mee overloop

Dat geeft soms heel verrassende inzichten, ik hoop dat we nog lang kunnen sparren samen. Merci Michel !

peter kuipers
Peter Kuipers

Starten als freelancer. Mail mij je vragen en we bellen er eens over. Gratis & vrijblijvend

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
Scroll naar boven