Starten als freelancer

ook dat kan met VDAB loopbaanbegeleiding 

Starten als freelancer

Hoe kan ik als freelancer starten? Wat zijn mijn mogelijkheden? Ben ik wel in de wieg gelegd voor freelance werk? Waar hou ik best rekening mee? Is freelance werk iets voor mij?

Het zijn maar een vraag vragen die mensen die met freelance werk willen beginnen over zich heen krijgen. Toch hoeft het antwoord niet altijd ingewikkeld te zijn. In plaats van uren naar het antwoord op internet te zoeken, kun je even goed loopbaanbegeleiding nemen en in 4 tot 8 uur alle antwoorden bekomen.

Tegelijk ben je zeker dat je het juiste antwoord krijgt.

 

Vind ik alle informatie over starten als freelancer niet op het internet?

Op het internet vind je heel veel algemene informatie. Maar wat betekent dit nu precies voor jou? Hoe zie jij dit concreet? Denk bijvoorbeeld aan het contract voor freelancers. Je kunt op Google freelance contract ingeven en je vindt ongetwijfeld enkele voorbeelden.

Mijn bedenkingen:
• Dit contract was waterdicht voor de persoon die het kreeg. Maar is dit ook voor jou
• Wie heeft het contract opgesteld. Een advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen of een advocaat in HR?

 

 

Een ander voorbeeld zijn de freelance tarieven. Ik gun iedereen 1.000 euro per dag maar hoe bereken jij je tarief? Wat krijg jij verkocht? Of geloof jij de eerste de beste boekhouder die meent de oplossing te kennen?

Op welke basis ga jij kiezen tussen de statuten en waarom?

Het is belangrijk te onthouden dat elke informatie gekleurd is. Je verzekeraar gaat uiteraard vertellen dat je een extra verzekering moet nemen. Unizo zal vertellen dat je best bij hen lid wordt. Je sociaal secretariaat gaat je aanraden om een extra aanvullend pensioen te nemen. Maar is dit echt zo? Iedereen wil verkopen. Maar krijg je daarmee goede informatie?

Even tijd maken om als starter alles gestructureerd op een rij te zetten is daarom geen overbodige luxe.

Loopbaanbegeleider Michel Piedfort heeft grote link met freelance werken

Michel is al sinds 2000 bezig met de promotie van het freelance werk. Als oprichter van Freelancenetwork.be heeft hij jaren met opdrachtgevers gesproken, seminaries rond freelance werken georganiseerd en met honderden freelancers gesproken.

Hij is daarom uitermate geschikt om jou tot inzicht te brengen wat freelance werk precies kan betekenen.

Hij zal je doen nadenken over je toekomstige job over dingen waar je als freelancer mee te maken zal krijgen en waar je wellicht nog niet hebt bij stilgestaan.

Daarnaast kun je bij hem ook terecht voor heel praktische vragen.

Begeleiding in cijfers

loopbaancheque

uur begeleiding

€/uur is jouw bijdrage

maanden geldig

Loopbaanbegeleiding voor startende freelancers

De loopbaanbegeleiding voor startende freelancers zijn individuele gesprekken van telkens 2 uur. We komen 2 tot maximum 4 keer samen.
De nadruk ligt op het concretiseren van je freelance activiteit, het dubbelchecken van je competenties ivm de uitbouw van je activiteit, concretiseren van je opstart en het nagaan van je vangnet.

VDAB werkt voor loopbaanbegeleiding met erkende loopbaancentra waarbij. loopbaanbegeleiders aangesloten zijn. Michel Piedfort is aangesloten bij Grow Coaching, een gecertifieerd coachingcentrum. Hierdoor ben jij zeker dat je met bekwame loopbaanbegeleiders in contact komt.

Loopbaancheques bestel je bij VDAB op gratis nummer 0800.30.700

Loopbaancheques bestellen bij VDAB via 0800.30.700

De cheques voor loopbaanbegeleiding bestel je op het gratis nummer van VDAB. Men zal je vragen naar je naam, mailadres en rijksregisternummer.

Er is 1 cheque per 4 uur begeleiding.

Na je telefoon naar VDAB, krijg je een mail met betaalverzoek van 40 euro voor de 4 uur begeleiding. Na je betaling krijg je de cheque via mail toegestuurd en kun je bij Michel Piedfort je afspraak maken. Je belt hem dan op 0486 329 020.

Meestal kun je dan binnen de 2 weken voor de eerste keer langkomen.

Welk freelance werk wil jij doen? En welke vragen heb jij?

Bel Michel op 0486.329.020 of mail via onderstaand formulier

13 + 11 =