Wie is jouw lange arm?

De beste reclame is de mond tot mond reclame. Maar wie maakt er reclame voor jou? Wie stoeft er over jou zonder dat je het hoeft te vragen? Wie is met andere woorden jouw lange arm?

Het grote voordeel van mond tot mond reclame is dat andere mensen jouw kwaliteiten in de verf zetten waardoor het vertrouwen in je groeit. Als je zelf van de daken schreeuwt dat je de beste bent, dan wordt dit als reclame aanzien. Als iemand anders vertelt hoe goed je bent, dan komt dit totaal anders over.

Vriendjespolitiek is niet vies

Voor mij was vriendjespolitiek een lange tijd een vies woord. Ik wilde alles vooral alleen doen en weigerde mijn eigen netwerk in te zetten om vooruit te komen.

Ondertussen weet ik dat ik het mezelf nodeloos moeilijk heb gemaakt. Je kennissen uit je professionele omgeving helpen je echt graag verder.

Ons kent ons is hip

Op het internet kun je heel wat referenties vinden. We weten allemaal dat veel goede reviews op websites vals zijn.

Door terug te gaan naar ervaringen van mensen rondom jou, gaan we terug naar de basis. Wie ken ik en zou ik die persoon aanbevelen aan iemand anders?

Je las eerder al dat 70 procent van de jobs nergens verschijnen. Deze jobs worden ingevuld via een lange arm. Dus bijna iedereen probeert het principe toe te passen. Waarom jij (nog) niet?

 

Hoe ouder je wordt, hoe groter het belang van je lange arm (je eigen netwerk)

Naarmate je ouder wordt, hoe belangrijker de invloed van de mensen rondom jou worden. De jobs voor senior profielen verschijnen immers niet altijd meer online en worden eerder doorverteld.

In dat opzicht is het belangrijk dat je naam uitgesproken wordt als super interessante medewerker. Of als iemand je meldt dat een bepaald bedrijf mensen zoekt. Zo komen nieuwe werkgevers spontaan vragen of je open staat voor nieuwe opportuniteiten en hoef je zelf niet altijd te zoeken.

Het gesprek in verband met de job verloopt dan ook totaal anders. Het vertrouwen van de werkgever is er al waardoor men sneller direct tot de kern van de opdracht komt. Men weet immers al wie je bent, hoe je werkt en wat je verdiensten zijn.

Maak die arm gerust langer

Zelfs als je vandaag nog niet op zoek bent naar een nieuwe job, ook dan is het belangrijk om jouw armen langer te maken.

  1. Je gaat eerst de juiste mensen zoeken die voor jou als lange arm kunnen dienen.
  2. Tegelijk ga je werken aan je eigen verhaal en
  3. er voor zorgen dat je meer in de schijnwerpers komt te staan.

Tijdens de loopbaanbegeleiding krijgt dit onderdeel zeer veel aandacht omdat je deze vaardigheden direct kunt toepassen en tijdens je ganse loopbaan blijft gebruiken.

Wil je hierbij hulp en praktische tips, roep dan zeker mijn hulp in.

Scroll naar boven