Verliefd op je job in 5 stappen

verliefd op je job

Zit je even in een dipje op je werk maar wil je toch niet weg, dan kun je best opnieuw verliefd worden op je job. Als we verliefd zijn, zien we dingen immers veel rooskleuriger, kunnen we de wereld aan, stralen we van zelfvertrouwen en vinden mensen ons aangenaam.

Er kunnen verschillende redenen zijn om toch te blijven. De meest gehoorde reden is de gouden kooi, omdat het goed betaald. Gevolgd door flexibele arbeidstijden of toffe collega’s.

Zo word je opnieuw verliefd op je job of bedrijf

  1. Schrijf op wat er leuk was vandaag en denk niet meer aan het negatieve. Zo wordt het positieve groter in je hoofd. Doe dit voor je jobinhoud en het bedrijf waarvoor je werkt.
  2. Vertel aan je collega’s en baas waarom jij het leuk vindt om met hen te werken.
  3. Wees mild naar de anderen zodat je de negatieve punten verkleint. Probeer te begrijpen waarom die collega, baas of werkgever zo reageert.

4. Denk terug aan de tijd dat alles nog wél goed was. Haal deze herinneringen opnieuw naar boven.
5. Wees je bewust van de mindere punten maar koppel er geen negatieve gedachten of drama aan.

Deze gedachten helpen ook

  1. Ik heb al goede tijden en minder goede tijden op het werk gehad. Nu zit ik in even een dipje maar dat betert opnieuw.
  2. Overal is er wel iets.
  3. Uiteindelijk is het maar werk. Straks ga ik naar huis en kan ik andere leuke dingen doen.
  4. Het bedrijf betaalt op tijd, ik heb mijn vrijheid, ik ken de job van binnen en buiten dus het vraagt me weinig energie,
  5. Ik maak er zelf iets moois van.
verliefd op je job

Hulp nodig om die dip te overwinnen?

Ga voor jezelf opnieuw na wat je wil in je job, wat je niet meer wilt en waar je naar toe wil. Of hoe past deze job binnen jouw eigen geluk? Met loopbaanbegeleiding vind je antwoorden en wordt werken opnieuw plezant in plaats van irritant.

  • ben je werknemer of zelfstandige, dan krijg je 7 uur begeleiding voor €90 met de loopbaancheque , betaalbaar in 2 keer €45 (bij aanvang en het 5de uur)
  • of neem privé-begeleiding (€75/u of €63/u bij 7 uur) als je geen recht op loopbaancheques hebt

Vragen?

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
Scroll naar boven