Gebeurtenissen en reacties

gedachten en reacties

Tussen gebeurtenissen en reacties zitten veel gedachten en gevoelens. We denken dat wat we zien correct is, maar is dat wel zo?

Gedachten

Onze gedachten zijn gebaseerd op onze ervaringen, onze kennis, ons verleden, op wat we horen, zien of interpreteren. De gedachten zijn gekleurd, bekeken vanuit ons standpunt en ze zijn niet altijd juist of fout.

Gevoelens

Tegelijk zijn er heel wat gevoelens die een gebeurtenis of reactie kunnen uitlokken. Deze gevoelens zijn onze ergernissen of vreugdemomenten. Zij bepalen mee hoe wij daarna reageren of hoe anderen ons zien. Maar ook dit is gekleurd en perceptie.

Vragen?

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
REFERENTIES
Peter Sabbe
Peter Sabbe
18 Oktober 2023
Ik maakte kennis met Michel. Een pracht van een coach die me heeft geholpen om me terug de juiste richting te geven in het leven en de daarbij horende loopbaan . Zijn raad en tips gebruik ik bijna elke dag. Als het even moeilijk wordt, denk ik terug aan de oefeningen en gesprekken die we deden. Als het even moeilijk wordt kan ik zeggen: 'niet twijfelen'. Neem contact op met Michel, die helpt je wel! Succes!
Kitty Maes
Kitty Maes
27 September 2023
Zolang je in een mallemolen leeft met onstabiele grond onder de voeten met weinig toekomstperspectief. Dan toch brengt Michel je op een rustige en verhelderende manier een lichtpunt. Hij geeft uitleg hoe je zaken dient aan te pakken! En schenkt vertrouwen dat er nog steeds mogelijkheden zijn in iedere situatie.
kim franquet
kim franquet
25 September 2023
Michel's loopbaancoaching heeft mijn professionele leven een geweldige boost gegeven! Zijn vrolijke aanpak en positieve instelling zijn echt aanstekelijk. Hij heeft me geholpen om mijn sterke punten en passies te identificeren, en daarmee mijn carrièredoelen helderder te definiëren. Zijn begeleiding was persoonlijk en afgestemd op mijn behoeften. Michel luisterde oprecht naar mijn verhaal en gaf waardevolle inzichten en advies. Dankzij zijn begeleiding voel ik me nu zelfverzekerder en gemotiveerder dan ooit om mijn professionele doelen na te streven. Michel is een fantastische loopbaancoach met een sprankelende persoonlijkheid. Ik ben hem enorm dankbaar en raad hem van harte aan aan iedereen die een positieve verandering in hun carrière wil brengen. Bedankt, Michel!
Christine De Cock
Christine De Cock
11 September 2023
Michel heeft me door de juiste skills als coach door een moeilijke periode van burn- out geloodst door vakkundig, empathisch en de juiste feedback te geven. Hij toont oprechte belangstelling en vanuit zijn kennis en ervaring , geeft hij maatwerk. Hij is een lichtpunt in de duisternis, geeft ondersteuning en adviseert daar waar het nodig is. Een prima coach en aanrader, echt waar!
Inge
Inge
11 September 2023
Een fijne en correcte begeleiding!
Ann Nijs
Ann Nijs
6 September 2023
Een krak in zijn vak! Je krijgt heel veel inspiratie om jouw doelen te bereiken!

Ik versus de ander

Tegelijk is er ook de andere persoon. Ook hij heeft gedachten die niet correct zijn en gekleurd zijn. Dit alles leidt dat wij dingen constant interpreteren of veronderstellen.

bv:

  • dat doe je nu toch niet
  • men zal mij toch wel begrepen hebben
  • wat gaat men van mij denken
  • ik ben niet goed genoeg

Misverstanden

Uit tal van onderzoeken blijkt dat net deze mengelmoes van gedachten, gebeurtenissen, gevoelens en reacties leidt tot misverstanden.

De ander beter begrijpen

De kunst is dan ook hoe wij de ander beter kunnen begrijpen? Wat bedoelt men nu echt? Heb ik het goed begrepen? Heeft de ander mij goed begrepen?

Daarom dat we tijdens de begeleidingen extra aandacht geven aan het benoemen van dingen, het dubbelchecken, het connecteren met mensen, ...

Vragen?

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.

????Werkbaar werk

Zo hou jij je job makkelijker vol

max 1 mail/week

Je kunt op elk moment uitschrijven
Lees ons privacybeleid.

Scroll naar boven