hoe kom jij tot rust

Hoe kom jij tot rust? Buiten? Op een terras, in de natuur, aan zee, …?

Hoe kom jij tot rust? Wat een rare vraag in een loopbaanbegeleiding zou je toch? Of toch niet? Rusten is enorm belangrijk om er achteraf weer volle bak in te kunnen vliegen. Rust vinden geeft je energie en het laadt je batterijen weer op.

Het is daarom super belangrijk dat je weet wanneer jij tot rust komt. Rustgevers vind je doorgaans buiten je werk. Dus rustig ’s avonds doorwerken, eventueel van thuis uit omdat je dan niet gestoord wordt door collega’s is eigenlijk een onvoldoende rustbron.

Wekelijks op vrijdagavond met je collega’s afsluiten in een bar kan wel een rustgever zijn op voorwaarde dat je niet te veel en te lang over het werk blijft doorpraten.

Maak je lijst van rustgevende activiteiten

Ik heb gemerkt dat wie een overvolle werkagenda heeft vaak niet meer weet hoe hij zoal tot rust komt. Rusten doet men later wel … als men op pensioen gaat.

Zo kan ik enorm veel rust vinden:
• Op een terrasje met kopje koffie,
• in de tuin
• op een bankje,
• aan zee,
• al mediterend,
• sportend,
• voor tv hangend,
• lezend,
• in bed,
• tijdens een massage,
• ...

 

Rust vinden in je werk

Het is niet alleen belangrijk om rust te vinden buiten je werk. Het is minstens even belangrijk dat je ook rust vindt in je werk of door je werk.

Het gaat dan vooral om het wegwerken van allerlei ergernissen op het werk. Bij loopbaanbegeleiding doen we dit door te werken aan mindset, communicatie en jobinhoud.

Als je niet rust, verleer je te luisteren naar je lichaam

We realiseren het ons niet altijd maar van werken word je moe. Wie blijft doorgaan, merkt na verloop van tijd niet meer dat het werk uitputtend is. Het gevolg is dat je na verloop van tijd niet meer merkt hoe moe je bent.

Je komt dan in de gevarenzone van stress, overspannenheid en in het ergste geval burn-out.

Als je geen rust vindt

Wie ondanks ingebouwde rustmomenten, vermoeid blijft, komt echt in een gevaarlijke situatie omdat je lichaam volledig uitgeput raakt.

Als je ziek thuis zit, heb je geen energie of goesting om te gaan solliciteren. Het maakt je onzeker en het is de dokter die zal beslissen wanneer je terug aan de slag kunt. Wie daarentegen zijn rust terug vindt, blaakt van zelfvertrouwen en voelt zich krachtig.

Tot rust komen en loopbaanbegeleiding

droomjob

Ook om makkelijker tot rust te komen, kun je loopbaanbegeleiding volgen. Wie constant onder werkstress blijft staan, wordt immers ziek van zijn werk en gaat er onder door.

Je loopbaanbegeleider is Michel Piedfort. Hi is de rust zelve en heeft enorm veel geduld. Daarom kan hij jou ook helpen om makkelijker rust in je werk te vinden.

Michel is ondertussen al meer dan 3 jaar actief als loopbaanbegeleider en kan daarom loopbaancheques aanvaarden.

Op Google Review is hij voor 2000 Antwerpen de loopbaanbegeleider met de meeste 5 sterren en meest positieve commentaren.

Scroll naar top