hoe kom jij tot rust

Hoe kom jij tot rust? Buiten? Op een terras, in de natuur, aan zee, …?

Hoe kom jij tot rust? Wat een rare vraag in een loopbaanbegeleiding zou je toch? Of toch niet? Rusten is enorm belangrijk om er achteraf weer volle bak in te kunnen vliegen. Rust vinden geeft je energie en het laadt je batterijen weer op.

Het is daarom super belangrijk dat je weet wanneer jij tot rust komt. Rustgevers vind je doorgaans buiten je werk. Dus rustig ’s avonds doorwerken, eventueel van thuis uit omdat je dan niet gestoord wordt door collega’s is eigenlijk een onvoldoende rustbron.

Wekelijks op vrijdagavond met je collega’s afsluiten in een bar kan wel een rustgever zijn op voorwaarde dat je niet te veel en te lang over het werk blijft doorpraten.

Maak je lijst van rustgevende activiteiten

Ik heb gemerkt dat wie een overvolle werkagenda heeft vaak niet meer weet hoe hij zoal tot rust komt. Rusten doet men later wel … als men op pensioen gaat.

Zo kan ik enorm veel rust vinden:
• Op een terrasje met kopje koffie,
• in de tuin
• op een bankje,
• aan zee,
• al mediterend,
• sportend,
• voor tv hangend,
• lezend,
• in bed,
• tijdens een massage,
• ...

Als je niet rust, verleer je te luisteren naar je lichaam

We realiseren het ons niet altijd maar van werken word je moe. Wie blijft doorgaan, merkt na verloop van tijd niet meer dat het werk uitputtend is. Het gevolg is dat je na verloop van tijd niet meer merkt hoe moe je bent.

Je komt dan in de gevarenzone van stress, overspannenheid en in het ergste geval burn-out.

Meer rust vinden na je werk…. ook dat is loopbaanbegeleiding

Bij de loopbaanbegeleiding is er niet alleen aandacht voor welke job het beste bij je past. We staan ook stil bij alle randvoorwaarden.

We draaien alles gewoon om: in plaats van een job te zoeken en te kijken of jij aan alle voorwaarden voldoet, gaan we eerst kijken wat jij belangrijk vindt in je werk en privé en van daaruit die droomjob vinden.

Als je geen rust vindt

Wie ondanks ingebouwde rustmomenten, vermoeid blijft, komt echt in een gevaarlijke situatie. Herbron nu 7 uur met loopbaancheques en wacht niet tot je ziek thuis valt.

Als je ziek thuis zit, heb je geen energie of goesting om te gaan solliciteren. Het maakt je onzeker en het is de dokter die zal beslissen wanneer je terug aan de slag kunt. Wie goed solliciteert en een nieuwe job vindt, blaakt van zelfvertrouwen en voelt zich krachtig.

Wie is je loopbaanbegeleider Michel Piedfort

Je loopbaanbegeleider is Michel Piedfort. Hij is al meer dan 20 jaar werkzaam binnen personeelsbeleid en HR. Door zijn ervaring in het bedrijfsleven en HR, weet hij perfect wat bedrijven wensen en hoe ze naar sollicitanten kijken.

Hij is aangesloten bij Grow Coaching, een door de VDAB erkend loopbaancentrum dat bovendien gecertifieerd is als coaching centrum. Hierdoor ben je zeker dat loopbaanbegeleiders een goede opvolging krijgen.

Michel is ondertussen al meer dan 3 jaar actief als loopbaanbegeleider en kan daarom VDAB loopbaancheques aanvaarden.

Op Google Review is hij voor 2000 Antwerpen de loopbaanbegeleider met de meeste 5 sterren en meest positieve commentaren.

Scroll naar top