Welke job na burn-out? Getuigenissen van ex-burn-out patiënten

Welke job na burn-out? Je vraagt jezelf terecht af of je nog wel terug wil naar die oude job of oude werkomgeving die je ziek maakte?

Tegelijk wil je na verloop van tijd opnieuw aan de slag. En dan begint de twijfel. Wat kan ik? Wat wil ik? Wat wil ik niet meer? Hoe vermijd ik herval? We verzamelden getuigenissen van andere mensen die met burn-out te kampen kregen. Wat doen ze nu van job? Zijn ze gebleven op hun job of vertrokken?

timothy

Timothy bleef in dezelfde functie bij dezelfde werkgever

Timothy werkte als coördinator voor een scholengroep toen hij zjin burn-out kreeg. Door deze burn-out periode heeft hij vooral geleerd dat het enorm belangrijk is dat hij zijn irritaties kan en mag uiten.

Hij keerde na zijn burn-out naar zijn job terug. Zijn job was niet veranderd maar omdat hij anders naar dingen kijkt en met zijn irritaties omgaat, is zijn werk nu veel draaglijker geworden.

els

Els keerde naar haar job terug en veranderde van functie bij haar werkgever

Els heeft twee burn-outs gehad. En elke keer is ze naar dezelfde werkgever mogen terugkeren. De eerste keer veranderde er op werkvlak niets. Ze heeft die job dan nog een aantal jaren gedaan.

Pas toen ze opnieuw in een burn-out belandde, besloot ze dat ze niet langer op een customer support afdeling wilde werken. Ze vroeg en kreeg een nieuwe job op een andere afdeling.

martine

Martine startte haar eigen zaak

Martine was leidinggevende in een modewinkel toen zij een burn-out kreeg. Zij had zich jaren met hart en ziel voor de winkel ingezet en voelde zich aanvankelijk vooral schuldig.

Beetje bij beetje groeide het besef dat zij niet meer naar haar oude job terug wilde. Ze begeleidt vandaag mensen in het verwerken van verdriet. Ook Martine vond haar job in een totaal nieuwe sector.

kim

Kim vond een fulltime job in andere functie en andere sector

Na een burn-out nog fulltime kunnen werken. Kim geloofde er niets van toen zij zelf in haar burn-out zit.

Vandaag ervaart ze haar burn-out periode als een nieuwe kans. Ze werkt opnieuw fulltime en voelt zich gelukkiger dan voor haar burn-out periode.

Kim vond een job in een totaal andere sector en een totaal andere functie.

anja

Anja was directeur en keerde naar haar job terug

Anja was administratief directeur. Ze belandde door privé-problemen in een burn-out. Na haar burn-out keerde ze succesvol naar haar job terug.

De burn-out leerde haar vooral meer aandacht te hebben voor stressfactoren op het werk en burn-out signalen bij haar medewerkers sneller te ontdekken.

Anja is een mooi voorbeeld dat een burn-out niet altijd het einde van je carrière betekent en dat een stap terugzetten niet hoeft. Net zoals andere burn-out patiënten kijkt ze nu anders naar haar loopbaan.

burn-outEls

Els kreeg een andere job bij haar werkgever

Toen Els na haar burn-out eens ging solliciteren bij een andere werkgever, hield ze daar een dubbel gevoel aan over toen ze vertelde dat ze een burn-out heeft gehad.

Voor haar was de burn-out afgesloten en ze wilde er niet te veel op ingaan. Een goede voorbereiding bij het solliciteren is daarom belangrijk. Wat ga je zeggen, hoe ga je dit zeggen en hoe ga je een bedrijf duidelijk maken dat je nu veel sterker in je schoenen staat dan vroeger.

Uiteindelijk besloot Els om terug te keren naar haar oude job. Een paar jaar later kreeg ze bij haar werkgever een job op een andere afdeling.

HRES_PRINT_PJF_0037-2048x2048

Ludo kreeg promotie

Tien maanden na zijn burn-out ging Ludo schoorvoetend en beschaamd terug naar het werk. Hij had heel veel twijfel over zijn eigenwaarde. Of je er nog toe doet.

Tot zijn aangename verrassing vroeg de CEO hem of hij HR manager wilde worden. Deze aparte beslissing toen zal hij nooit vergeten. In mensen geloven, moeten we misschien wat meer doen.

Ludo is vandaag HR manager. Zijn verhaal toont dat mensen na een burn-out nog altijd op managementniveau kunnen meedraaien en even ambitieus kunnen zijn.

loopbaanbegeleiding rijkevorsel michel piedfort algida

Werken zit voortaan anders in je hoofd

Ik heb in de afgelopen jaren met honderden burn-out patiënten gesproken. Zij beamen allemaal dat het nooit zo ver had hoeven te komen, ze zijn allen anders gaan werken en kregen een nieuw leven dankzij hun burn-out.

Speciaal voor mensen met burn-out die opnieuw aan de slag willen, is er loopbaanbegeleiding zodat je burn-out klachten rapper verdwijnen en jij een job vindt die beter bij je past

Wat is je grootste bezorgdheid ivm werken na burn-out

Vertel het aan Michel en krijg gratis feedback

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
Scroll naar boven