Persbericht: oefeningen burnoutpreventie met burnoutpreventie.be

burnoutpreventie maak je eigen burnoutpreventieplan

Wat kunnen je medewerkers zelf doen om burnout te vermijden? Met deze gratis oefeningen burnoutpreventie vermijdt men burnout of herval

Burnoutpreventie.be is gratis, men hoeft zich niet te registreren en de training gaat bestaat uit testen, downloadbare pdf’s en online video’s zodat het belang van elke oefening kan insijpelen. Het is een zeer goede basis voor een gesprek met de leidinggevende, preventie-adviseur, HR-medewerker of externe loopbaanbegeleider.

Waaruit bestaan de oefeningen en online training?

“In de opbouw van het burnoutpreventieplan zit onder andere een burnouttest zodat men zich bewust wordt van alle symptomen want men onderschat ze.

In de verwijtentest kan men volop de oorzaak van de stress leggen bij iets of iemand anders om via de daarop volgende oefeningen te gaan kijken naar zichzelf. Hiervoor zijn tal van vragen rond perfectionisme, assertiviteit, persoonlijkheid, mindset en technieken die helpen om de stressfactor te verkleinen”, zegt Michel Piedfort van Algida.be, een site die zich richt op werkbaar werk.

Help je medewerker voorbeelden te vinden die voor hem van toepassing zijn

Op basis van de antwoorden kan vervolgens de preventie-adviseur met de medewerker voorbeelden op het werk bespreken waaruit blijkt dat men te veel stress ervaart. Zo wordt het voor de medewerker veel gemakkelijker om te kijken naar zichzelf en om acties te bedenken zodat hij minder last van de stress heeft.

Door te vragen naar voorbeelden uit de eigen werkomgeving krijgt je werknemer sneller inzicht en gaat hij spontaan op zoek naar wat er voor hem mogelijk.

Van collectief naar individueel plan met nadruk op veerkracht

Dit burnoutpreventieplan vertrekt vanuit het individu waardoor werkgevers inzetten op de veerkracht van werknemers zelf.

Ze worden zo opnieuw blijere medewerkers die geloven in zichzelf, milder zijn voor hun omgeving en met goesting komen werken omdat ze de beperkingen en de moeilijkheden  van de werkgever beter begrijpt en zich minder ergeren.

Die extra veerkracht zal men ook kunnen toepassen in de privé waardoor men ook thuis een aangenamer en geduldiger mens wordt.

Het belang van burnoutpreventie

  • Men kan al in burnout zitten terwijl je al het werk bent. Sterker nog, 90% van deze mensen is nog niet gecrasht.
  • Eens men crasht, komt 50% nooit meer terug naar het werk van zodra men 3 maanden afwezig is
  • De negatieve spiraal van stress kan men op elk moment doorbreken. Daarom is preventie zinvol en belangrijk

Link naar de burnoutpreventie oefeningen en online training: www.burnoutpreventie.be

Meer info: Michel Piedfort, tel 0486 329 020, michel@algida.be

Over Michel Piedfort van Algida.be

Michel Piedfort begeleidt al meer dan 7 jaar mensen terug naar het werk na een burnout. Hij is aangesloten bij erkende loopbaancentra van VDAB waardoor men ook met de loopbaancheque bij hem terecht kan.

Begeleidingen kunnen bij hem zowel face to face als online. Michel geeft ook workshops, inhouse presentaties bij bedrijven en begeleidingen aan leidinggevenden.

Lid van Vlaamse coaching centra

Krijg van jobcoach Michel 4 uur begeleiding voor €10,25/u met de loopbaancheque

Scroll naar boven