CV tip: ik ben een toffe, ook dat mag op je cv

Nog te veel cv’s beperken zich tot vaktechnische competenties zonder rekening te houden met wie jij als persoon bent. Uiteindelijk zal het bedrijf doorgaans kiezen voor die kandidaat waarvan ze denken dat hij de job kan én die ze tof vinden. Vermeld daarom op je cv al dat jij een tof iemand bent.

Komen eten: de helft van de punten staat op sfeer en gezelligheid

Denk aan het TV-programma. De helft van de punten staan op vaktechnische competenties (kun jij koken) en de andere helft staat op sfeer en gezelligheid.

Aan die sfeer en gezelligheid wordt in cv’s helaas te weinig aandacht gegeven. Hierdoor blijven cv’s vaak droge opsommingen van wat je kunt.

De vraag is dan hoe je die sfeer en gezelligheid in een cv brengt. 

Als de recruiter eens lacht, is de kans groter op een gesprek

Een snuifje sfeer en gezelligheid toevoegen kun je al doen met leuke voorbeelden uit je ervaring te vertellen die gelinkt zijn aan wat het bedrijf zoekt. Mensen willen immers verhalen horen. Als jij er in slaagt om een glimlach op het gezicht van de HR-manager te toveren, is de kans zoveel groter dat men je uitnodig voor een gesprek.

Enkele voorbeelden van sfeer en gezelligheid:

  • Vertel iets over je persoonlijke realisaties
  • Beschrijf waar jij trots op bent
  • Leg uit waarom jij zo graag bij het bedrijf wil komen werken zonder in clichés te vervallen
  • Wat is je passie en hoe koppel jij dit aan de job waarvoor jij solliciteert
  • Wat waarderen je collega’s in jou? Wie ben jij in de groep?

Jij bent een toffe

Uiteindelijk zijn het mensen die samenwerken. Heb jij ook al wel eens het idee gehad dat een collega best tof is maar viel jij niet omver van zijn vaktechnische competenties?  Ga dan eens na hoe hij met de baas, andere collega’s, klanten en leveranciers omging. Jij raakt er ongetwijfeld door geïnspireerd.

We zijn allen graag in de buurt van toffe collega’s. Aangezien je cv het allereerste contactmoment met de recruiter voor velen is, breng je dit best zo snel mogelijk naar voor. Want als je wat vaktechnische competenties in je profiel ontbreekt, kan je een deel van de punten vaak nog compenseren met je ‘ik ben een toffe gehalte’.

🕶 Gratis 13 online jobtesten

Welk kleurtype ben jij, welke job past je, ben je een toffe collega, ben je perfectionist, stresstest, hoe functioneer jij,...

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons
privacybeleid.

Scroll naar boven