cv tip ik ben een toffe ook dat zet je op je cv

CV tip: ik ben een toffe, ook dat mag op je cv

Nog te veel cv’s beperken zich tot vaktechnische competenties zonder rekening te houden met wie jij als persoon bent. Uiteindelijk zal het bedrijf doorgaans kiezen voor die kandidaat waarvan ze denken dat hij de job kan én die ze tof vinden. Vermeld daarom op je cv al dat jij een tof iemand bent.

Komen eten: de helft van de punten staat op sfeer en gezelligheid

Denk aan het TV-programma. De helft van de punten staan op vaktechnische competenties (kun jij koken) en de andere helft staat op sfeer en gezelligheid.

Aan die sfeer en gezelligheid wordt in cv’s helaas te weinig aandacht gegeven. Hierdoor blijven cv’s vaak droge opsommingen van wat je kunt.

De vraag is dan hoe je die sfeer en gezelligheid in een cv brengt. 

(lees verder onder de banner) Algida Programma

Als de recruiter eens lacht, is de kans groter op een gesprek

Een snuifje sfeer en gezelligheid toevoegen kun je al doen met leuke voorbeelden uit je ervaring te vertellen die gelinkt zijn aan wat het bedrijf zoekt. Mensen willen immers verhalen horen. Als jij er in slaagt om een glimlach op het gezicht van de HR-manager te toveren, is de kans zoveel groter dat men je uitnodig voor een gesprek.

Enkele voorbeelden van sfeer en gezelligheid:

  • Vertel iets over je persoonlijke realisaties
  • Beschrijf waar jij trots op bent
  • Leg uit waarom jij zo graag bij het bedrijf wil komen werken zonder in clichés te vervallen
  • Wat is je passie en hoe koppel jij dit aan de job waarvoor jij solliciteert
  • Wat waarderen je collega’s in jou? Wie ben jij in de groep?

Jij bent een toffe

Uiteindelijk zijn het mensen die samenwerken. Heb jij ook al wel eens het idee gehad dat een collega best tof is maar viel jij niet omver van zijn vaktechnische competenties?  Ga dan eens na hoe hij met de baas, andere collega’s, klanten en leveranciers omging. Jij raakt er ongetwijfeld door geïnspireerd.

We zijn allen graag in de buurt van toffe collega’s. Aangezien je cv het allereerste contactmoment met de recruiter voor velen is, breng je dit best zo snel mogelijk naar voor. Want als je wat vaktechnische competenties in je profiel ontbreekt, kan je een deel van de punten vaak nog compenseren met je ‘ik ben een toffe gehalte’.

Het hoeft dus totaal niet zo te zijn dat je geen gesprekken krijgt omdat jij te weinig of de verkeerde ervaring hebt. Het is met andere woorden perfect mogelijk dat je wel voldoet maar dat de personeelsverantwoordelijke dit te weinig opmerkt.

Je cv krijgt immers maar 6 seconden aandacht. Dat is niet veel. Je cv moet dus vanaf het eerste moment inslaan.

Een goede cv is de eerste stap naar een nieuwe job

Het is zonde dat je sollicitaties mist enkel en alleen omdat jij cv onvoldoende overtuigt. Daarom kun je met loopbaanbegeleiding daar in 4 uur iets aan doen. Tijdens deze persoonlijke begeleidingen gaan je na:

  • Wat zijn jouw competenties en hoe verwoord je die op een cv
  • Wat doe je nu echt heel graag zodat bedrijven je motivatie duidelijker zien
  • Hoe leg je de link tussen je vorige ervaringen en de nieuwe job ook al is dit in een andere functie of sector
  • Wat zet je nu wel en niet op een cv

Heel dit denkproces overlopen wij samen. Zo weet je voor elke job opnieuw hoe jij je cv kunt aanpassen.

De loopbaancheque kun je alleen aanvragen op de website van VDAB en je betaalt 40 euro voor 4 uur begeleiding rechtstreeks aan VDAB/Edenred. Je betaalt dus aan je loopbaanbegeleider niets. Hierdoor heb je spotgoedkoop je eigen begeleider die je helpt in de verdere uitbouw van je carrière.

Vragen kost niets

Ben je benieuwd naar mijn werkwijze? Vraag je gratis gesprek op 0486 329 020 of mail mij. Je hoort meteen hoe ik werk. Ik ben alvast benieuwd naar je cv ratio.

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
michel piedfort

Ik help je graag je cv te versterken. Michel Piedfort - tel 0486 329 020

Scroll naar top