Bij burn-out komen 3 stressfactoren samen

Bij burn-out komen 3 belangrijke stressfactoren samen namelijk een mindere gezondheid, je angst voor je job en financiële problemen. Het is dan ook normaal dat men in een emotionele rollercoaster komt.

De 5 meest stresserende factoren in een leven

Er zijn 5 belangrijke stressfactoren in een leven.
1. Problemen met je gezondheid
2. Overlijden van een dierbare
3. Einde van je relatie
4. Van job veranderen
5. Financiële problemen

Wie in burn-out zit, komt 2 tot 4 van deze stressfactoren tegen. Je burn-out confronteert je enorm met je lichamelijke beperkingen en geestelijke uitdagingen.

Tegelijk maakt de burn-out je enorm onzeker over de toekomst van je job. Ga ik die job nog wel aankunnen? Wil ik die job nog wel? Waar liep het mis en hoe moet het nu verder? Laat ik mijn collega’s niet in de steek? Wat heb ik niet gezien?

Wie langere tijd zonder werk zit, valt op de mutualiteit wat al gauw een loonverlies van 40 procent betekent. Tegelijk gaan de meeste burn-out patiënten in begeleiding bij een psycholoog, zijn er dokterskosten of zal men opleidingen gaan volgen. Al het geld dat naar de behandeling van je burn-out gaat, kan niet uitgegeven worden voor andere dingen.

Loopbaanbegeleiding na burn-out en stress

Wie na verloop van tijd opnieuw aan het werk wil, volgt meestal een traject van loopbaanbegeleiding om na te gaan onder welke voorwaarden je de job in de toekomst wel volhoudt.

Het is enorm belangrijk dat men ontdekt wat de burn-out heeft veroorzaakt, dat men deze valkuilen tijdig ziet en ze kan vermijden, zegt loopbaanbegeleider Michel Piedfort. Tijdens de loopbaanbegeleiding wordt hier uitvoerig op ingegaan.

Als er niets verandert, dan heeft terugkeren naar de werkplek weinig zin. De slogan voor werken na burn-out en stress verminderen blijft AGAWER, anders gaan werken.

????Werkbaar werk

Zo hou jij je job makkelijker vol

max 1 mail/week

Je kunt op elk moment uitschrijven
Lees ons privacybeleid.

Scroll naar boven