Welk contract bij thuiswerk

Bij thuiswerk zijn verschillende contractformules in functie van je statuut mogelijk. Zo zijn er thuiswerkers met een werknemerscontract voor bepaalde duur of bepaald werk. Daarnaast zijn er thuiswerkers die werken als interimaris met een interimcontract en mensen die als zelfstandige hun prestaties factureren.

Welk thuiswerk contract past het beste bij jou?

Vandaag kiezen heel veel mensen het contracttype dat het beste bij hen past. Wil je geen BTW-nummer nemen, dan werkt men via een interimcontract.

Begint men te veel te verdienen en krijgt men regelmatig thuiswerk, dan schakelt men over naar het zelfstandige statuut.

Ook wie werkloos is, kan thuiswerk doen

Wie vandaag werkloos is, kan ook thuiswerk met een interimcontract doen. De dagen dat je werkt, krijg je geen stempelgeld. De dag nadat je werk voltooid is, krijg je een C4 van het interimkantoor en kun je opnieuw stempelen.

Huisvrouwen en thuiswerk

Huisvrouwen die op het boekje van het ziekenfonds van hun man staan, zijn dan weer best gebaat met een zelfstandige statuut in bijberoep onder artikel 37. Dit betekent dat zij thuiswerk kunnen doen en toch ten laste van hun man blijven.

Mensen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering

Wie een uitkering krijgt, valt voor thuiswerk meestal uit de boot. De geest van de wet zegt net dat de uitkering in de plaats van een salaris komt. Als dan blijkt dat je toch kunt werken, dan heeft men eigenlijk geen uitkering meer nodig.

Mensen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering kunnen onder strikte voorwaarden toch thuiswerk doen. Zij bespreken dit best eerst met hun controle-arts van het ziekenfonds die de voorwaarden kan schetsen.

Thuiswerk met een freelance contract

Smartbe.be biedt een freelance contract aan. Je krijgt dan een contract voor bepaalde duur of bepaald werk dat afloopt na de periode of van zodra het project afgerond is. Je bent dan werknemer bij Smart. Het verschil met het interimcontract ligt hem vooral op juridisch vlak. Voor jou als thuiswerker verandert er in de uitvoering van je job niets. Het voordeel van het freelance contract in vergelijking met interimcontracten is dat je netto meer verdient.

 

????Werkbaar werk

Zo hou jij je job makkelijker vol

max 1 mail/week

Je kunt op elk moment uitschrijven
Lees ons privacybeleid.

Scroll naar boven