Welk contract bij thuiswerk

Welk contract bij thuiswerk? Soms is er geen contract bij thuiswerk, anderen hebben een interim contract, werknemerscontract of factureren.

Bij thuiswerk zijn verschillende contractformules in functie van je statuut mogelijk of situatie. Je kunt ook thuiswerk doen als je werkloos of op ziekenkas bent, als bijverdienste na je uren, als huisvrouw of parttime of fulltime met thuiswerk bezig zijn.

Welk thuiswerk contract past het beste bij jou?

  1. Kijk eerst naar je huidige situatie.
  • je bent werkloos, dan is wellicht een interimcontract de beste optie
  • zit je in de ziektewet, dan kun je vaak kiezen tussen werken in bijberoep of via een interimcontract
  • heb je minstens een parttime contract, ook dan kun je kiezen

 

2. Hoeveel uur wil jij thuiswerk doen

  • Wil jij af en toe thuiswerk doen maar zijn de opdrachten minder dan 3 uur per keer, dan kun je alleen werken met een BTW-nummer.
  • Werk je in blokken van 3 uur of meer, dan kun kiezen uit verschillende contractmogelijkeden

3. Welke ervaring heb je al met thuiswerk

Is thuiswerk volledig nieuw voor jou, ook dan kun je kiezen. Persoonlijk raad ik eerder aan om te werken met een interimcontract omdat dan jouw administratie beperkter is. Dit kost je wél meer

 

Ook wie werkloos is, kan thuiswerk doen

Wie vandaag werkloos is, kan ook thuiswerk met een interimcontract doen. De dagen dat je werkt, krijg je geen stempelgeld. De dag nadat je werk voltooid is, krijg je een C4 van het interimkantoor en kun je opnieuw stempelen.

Huisvrouwen en thuiswerk

Huisvrouwen die op het boekje van het ziekenfonds van hun man staan, zijn dan weer best gebaat met een zelfstandige statuut in bijberoep onder artikel 37. Dit betekent dat zij thuiswerk kunnen doen en toch ten laste van hun man blijven.

Mensen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering

Wie een uitkering krijgt, valt voor thuiswerk meestal uit de boot. De geest van de wet zegt net dat de uitkering in de plaats van een salaris komt. Als dan blijkt dat je toch kunt werken, dan heeft men eigenlijk geen uitkering meer nodig.

Mensen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering kunnen onder strikte voorwaarden toch thuiswerk doen. Zij bespreken dit best eerst met hun controle-arts van het ziekenfonds die de voorwaarden kan schetsen.

 

Welk thuiswerk contract past bij jou?

Ga samen met Michel Piedfort na welk contract best bij je past. Michel werkt al 25 jaar van thuis uit en kan je hierin begeleiden.

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
Scroll naar boven