waardering is nooit genoeg als je zelf niet voelt dat je waardevol bent

Waardering is nooit genoeg als je zelf niet voelt dat je waardevol bent

Niet gewaardeerd worden is een van de meeste gehoorde klachten van werknemers. Tegelijk geven werknemers toe dat ze vaak bevestiging nodig hebben. Wanneer je baas niet met complimenten zwaait, dan daalt de motivatie vaak zienderogen.

Waardering is veel meer dan complimenten krijgen of geven

Waardering is nooit genoeg als je zelf niet voelt dat je waardevol bent. Versterk daarom je eigen motivatie en waardering door te ervaren dat jij wel iets betekent. Ook dat komt in de loopbaanbegeleiding van Algida aan bod.

Niet gewaardeerd worden is een van de meeste gehoorde klachten van werknemers. Tegelijk geven werknemers toe dat ze vaak bevestiging nodig hebben. Wanneer je baas niet met complimenten zwaait, dan daalt de motivatie vaak zienderogen.

Het is bijzonder jammer vast te stellen dat bijna 1 op 2 werknemers nooit of amper 1 keer per jaar een compliment krijgt (Sparkler).

Zo krijg je meer waardering zonder complimenten

We doen dit vooral door mensen te laten ervaren dat zij wel iets betekenen en dat zij wel waardevol zijn door in te zetten op de 5 elementen van waardering

  • kei goed zijn in je job en plezier ervaren in het uitvoeren van de job
  • (durven) stoefen over jezelf
  • (zelf) complimenten geven, krijgen, herkennen en aanvaarden
  • stralen: straal jij uit dat jij je werk graag doet of dat je graag bij je werkgever bent? Indien niet, hoe kun je dan toch die indruk geven.
  • je minder ergeren

Je zet deze elementen best tegelijk in terwijl we vandaag focussen op een beperkt aantal factoren. Hoe doe je dit, wat past bij jou en hoe blijf jij jezelf hierin. Ook dat is een uitdaging waar loopbaanbegeleiding je bij helpt.

Jij bent wel iets waard

Van zodra je als werknemer ervaart dat je wel iets waard bent, krijg je een enorme boost. Het is dan ook enorm plezant om te zien dat mensen dit ook zelf kunnen ondervinden zonder dat dit altijd uitgesproken hoeft te worden.

Tijdens de online loopbaanbegeleiding zetten we hier dan ook op in zodat anderen spontaan naar je toekomen, je vriendelijker benaderen, uitleg komen vragen omdat zij zien dat jij het goed doet en goed meent. Men komt ook naar jou omdat je zelfvertrouwen uitstraalt.

Iedereen is immers graag in de buurt van zulke mensen omdat men dan van jou energie krijgt en omdat het jou energie geeft. Tegelijk wordt men dankzij jou enorm blij en gelukkig. Je zal dit merken in kleine dingen.

Werken aan meer waardering

Wie aan zijn waardering wil werken, kan dit doen met loopbaanbegeleiding. Voor werknemers en zelfstandigen kan dit met VDAB loopbaancheques waarbij je 4 uur persoonlijke online coaching krijgt.

Bel voor meer info naar Michel op 0486 329 020 of mail

ūüē∂ Gratis 13 online jobtesten

Welk kleurtype ben jij, welke job past je, ben je een toffe collega, ben je perfectionist, stresstest, hoe functioneer jij,...

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons
privacybeleid.

Scroll naar boven