waardering is nooit genoeg als je zelf niet voelt dat je waardevol bent

Waardering is nooit genoeg als je zelf niet voelt dat je waardevol bent

Waardering is nooit genoeg als je zelf niet voelt dat je waardevol bent. Versterk je eigen motivatie en waardering door te ervaren dat jij wel iets betekent. Ook dat komt in de loopbaanbegeleiding van Algida aan bod.

Niet gewaardeerd worden is een van de meeste gehoorde klachten van werknemers. Tegelijk geven werknemers toe dat ze vaak bevestiging nodig hebben. Wanneer je baas niet met complimenten zwaait, dan daalt de motivatie vaak zienderogen.

Waardering is veel meer dan complimenten krijgen of geven

"Toch hoeft dit niet zo te zijn", zegt loopbaanbegeleider Michel Piedfort van Algida Loopbaanbegeleiding. "Iedereen krijgt uiteraard graag waardering van anderen. De kunst bestaat er in dat je die waardering ook aan jezelf kunt geven zonder dat je er afhankelijk van wordt.

We doen dit vooral door mensen te laten ervaren dat zij wel iets betekenen en dat zij wel waardevol zijn. Zij putten dan waardering uit wat er gebeurt zonder dat men de bevestiging van iemand anders nodig heeft dat alles OK is.

In de volgende fase ervaart men wat dit met hen doet. Tenslotte leert men de eigen waardering over te brengen.

 

Ik ben wel iets waard

Niets is zo gemakkelijk als werknemers kleiner maken. Je negeert ze gewoon, je geeft geen complimenten, je bevestigt nooit een positieve evolutie, je maakt als werkgever geen tijd of je geeft onterechte opmerkingen. Een andere manier is werknemers met werk overladen want je geeft zo het gevoel dat men de job niet aan kan.

Via de loopbaanbegeleiding gaan we het geloof in zichzelf aanpakken. Je bent als werknemer wel iets waard, zelfs al krijg je die waardering niet expliciet.

We gaan die negatieve gedachte doorbreken. Het resultaat is dat het zelfvertrouwen groeit. De loopbaanbegeleiding van Algida is een zeer positief en resultaatgerichte persoonlijke begeleiding. We focussen ons op wat wel haalbaar is.

Werken aan meer waardering

Wie aan zijn waardering wil werken, kan dit doen met loopbaanbegeleiding. Voor werknemers en zelfstandigen kan dit met VDAB loopbaancheques waarbij je slechts 10 euro eigen bijdrage hebt per uur.

Je logt bovenaan in via mijn loopbaan. De loopbaancheque kun je alleen bestellen via de website van VDAB en je betaalt de 40 euro (voor 4 uur persoonlijke begeleiding) rechtstreeks aan VDAB.

Bel voor meer info naar Michel op 0486 329 020 of mail

Scroll naar top