werkbaar werk

Starten met thuiswerk

Starten met thuiswerk is mogelijk. Dat bewijzen de meer dan 75.000 mensen die met thuiswerk een volwaardig inkomen verdienen. We hebben het dan niet over de mensen die tijdens de coronacrisis verplicht van thuis uit werk maar wel over alle mensen die al jaren thuiswerk doen, meestal op freelance basis.

Waarom lukt het hen wél daar waar de meeste mensen hopeloos blijven dromen van thuiswerk en tegen beter in allerlei websites blijven consulteren?

“Het zit hem vooral in de juiste vragen stellen”, zegt ThuiswerkGids Michel Piedfort. “Er is voor veel type van werk thuiswerk genoeg. Je moet je echter wel flexibel willen opstellen en dingen willen doen waar er veel vraag naar is.”

Starten met thuiswerk 8 tips

  1.  Wat wil je van thuiswerk doen. Probeer je dienst zo concreet mogelijk te maken.  Iets administratiefs is niet het goede antwoord. Alles is nog een slechter antwoord. Iemand die denkt dat hij alles kan, kan eigenlijk niets. Geen enkel bedrijf zoekt iemand die alles kan doen.
  2. Kies thuiswerk activiteiten die nauw aan mekaar verwant zijn. Je komt niet geloofwaardig over als je tegelijk copywriter en IT-programmeur bent.
  3. Ga na welk statuut voor thuiswerk best bij je past. Maak een weloverwogen beslissing.
  4. Ga op voorhand na hoeveel je moet verdienen om financieel rond te komen.
  5. Ga op voorhand na hoeveel je met thuiswerk kunt verdienen en dit op basis van je ervaring en gewenste functie. Zoek uit wat de tarieven zijn voor administratief of telefonisch thuiswerk.
  6. Bepaal hoe je jezelf wil promoten. Denk niet dat klanten zo maar zullen komen. Niets lukt vanzelf. Toch hoeft klanten vinden die thuiswerk willen uitbesteden niet duur te zijn en zijn er tal van marketingacties die je kunt doen die quasi geen geld kosten.
  7. Heb je geen ervaring met thuiswerk? Informeer je. Zoek mensen die wel ervaring hebben. Het heeft geen zin om 3 maanden overal op het internet naar adressen te zoeken als je aanpak fout is. Door met een thuiswerker met ervaring af te spreken, leer je op 2 uur vaak veel meer dan op 3 maanden surfen op het internet.
  8. Denk na waar je adressen van bedrijven kunt vinden die thuiswerk kunnen uitbesteden. Er zijn tientallen mogelijkheden om aan adressen te komen. Focus op betrouwbare bedrijven. Hou er rekening mee dat veel thuiswerk vacatures om verkoop draaien. Wil je geen verkoop, kijk dan eens bij de thuiswerk vacatures van Freelancenetwork.be. Selecteer op de site 'werken op kantoor van de freelancer'.

Michel werkt al 20 jaar van thuis uit

Loopbaanbegeleiding Antwerpen Algida

Michel Piedfort werkt ondertussen al 20 jaar van thuis uit. Hij zag zijn thuiswerk evolueren van pure administratie naar telefoneren, marketing en coachen. "Er is voldoende vraag naar thuiswerk, alleen merken we die vaak niet", zegt hij.

Thuiswerken is fantastisch omdat je enorm veel vrijheid voelt. Tegelijk is er een zeer grote valkuil. Thuis zijn er altijd leukere dingen te doen dan te werken. Wie op kantoor van zijn werkgever werkt, begint te werken om zich bezig te houden. Dat gevoel overvalt je thuis bijna nooit.

Heb je vragen over thuiswerk, mail hem dan hier.

????Werkbaar werk

Zo hou jij je job makkelijker vol

max 1 mail/week

Je kunt op elk moment uitschrijven
Lees ons privacybeleid.

Scroll naar boven