Starten als freelance copywriter

Omdat Michel Piedfort weet dat jij als freelance copywriter een goede boterham kunt verdienen, helpt hij vandaag graag mensen die starten als freelance copywriter.

Starten als freelance copywriter: 5 tips

  1. Focus op een beperkt aantal klanten want uit de statistieken van Unizo blijkt dat 55 procent van de freelancers met 5 klanten genoeg heeft om een volwaardig inkomen te hebben.
  2. Ga slim om met je salaris door te werken met royalties. Ik leg je dit graag uit.
  3. Blijf weg van eenmalige kleine opdrachten. Er zijn veel bedrijven die maandelijks teksten nodig hebben. Zoek naar klanten waar je ook boeken voor kunt schrijven. Ik sta er van versteld hoeveel bedrijven hiervoor open staan.
  4. Zoek je niche vertrekkend vanuit je competenties of je netwerk in plaats van in het wilde weg te communiceren zoals 95% van de freelance copywriters doen.
  5. Neem een coach of volg loopbaanbegeleiding bij Algida. Kies voor iemand met ervaring in freelancen en copywriting om je rendement te optimaliseren. Je krijgt zo op een paar uur waardevolle informatie uit eerste hand die je anders nooit zou krijgen en die moeilijk op het internet te vinden is.

Enorm groot potentieel

In België alleen al zijn er honderdduizenden websites. Iedereen heeft een minimum aan communicatie nodig om zichtbaar te blijven. Aangezien heel veel bedrijven geen tijd, geen goesting of niet de skills in huis hebben om hun teksten zelf te schrijven, ligt er voor freelance copywriters een enorme grote markt open. Bedrijven hebben echt copywriters nodig.

Wist je dat er in België alleen al 1,4 miljoen bedrijven zijn waarvan 1,3 miljoen minder dan 5 werknemers tellen?  Starten als freelance copywriter geeft je daarom echt enorme mogelijkheden als je durft kiezen. Want jij kunt onmogelijk al die bedrijven benaderen. Voor wie wil jij schrijven?

Over Michel Piedfort

starten als freelance copywriter

Je hebt wellicht nog nooit van Michel Piedfort gehoord en toch heeft hij jaren veel boeken verkocht. Dat komt omdat hij zijn boeken ook via andere kanalen dan de traditionele boekenwinkel aan de man brengt. Van zijn boeken werden meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

Michel Piedfort is vandaag ook loopbaanbegeleider met loopbaancheques van VDAB. Wie wil starten als freelance copywriter, kan zo 4 uur persoonlijke begeleiding krijgen voor amper 40 euro. Hij is ook de oprichter van Freelancenetwork en promoot al sinds 2000 het freelancers statuut. Daarnaast is hij fervent blogger. Kortom: hij is voor jou het ideale startpunt als je als freelance copywriter wil starten.

Babbeltje doen?

Starten als freelance copywriter? Doe eerst eens een babbel. Contacteer Michel via e-mail en laat weten wanneer je telefonisch best bereikbaar bent

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top