online training bopp 20

Wat was er leuk vandaag

Eindig je dag met een positieve noot. Door elke dag de vraag te stellen wat jij leuk vindt en ze ook te beantwoorden, sta je stil bij het positieve in je leven. Je wordt daar oprecht gelukkiger van.

Sta stil bij de wat, jij, leuk en vandaag.

Waarom neerschrijven?

Als je het antwoord neerschrijft, verplicht je jezelf om de chaos in je hoofd te ordenen, verwoorden, samen te vatten en op te schrijven. Door het opschrijven op zich ga je het ook opnieuw inprenten en onthou je het langer.

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een dagboekje of apart schriftje bijhouden. Vermeld ook de datum waarop jij de notitie hebt gemaakt.

Waarom het positieve zoeken via wat vond jij leuk vandaag ?

Meestal staan we vooral stil bij wat niet goed gaat. Door uitdrukkelijk naar het positieve te zoeken, gaan we dit ook beter onthouden waardoor de herinneringen levendig blijven. Ook al zijn het op het eerste zich kleine dingen. Deze kleine dingen lijken achteraf groots te zijn.

Wie dit een tijd doet, zal merken dat men hier oprecht gelukkiger van wordt en energie van krijgt. Deze oefening is een toepassing op ‘alles wat aandacht krijg groeit’, met andere woorden: door hier elke dag een paar minuten tijd voor te maken, maak je dit in je hoofd ook groter (dan het is).

wat-vond-jij-leuk-vandaag

Wat was er leuk vandaag

Als je de afbeelding hierboven bekijkt, merk je dat per regel een ander woord opgelicht is. Dus elk woord is belangrijk.

Dit is het begin van storytelling, verhalen vertellen als je gaat solliciteren of babbelen over koetjes en kalfjes.

Je hebt écht aangename momenten maar door al het negatieve zijn die wat ondergesneeuwd. Door er bewust naar te zoeken, komen ze opnieuw naar boven. Naarmate jij jezelf hierin oefent, wordt het ook makkelijker om meer te vertellen.

Wij zijn liever bij positief ingestelde mensen

Mensen die leuke dingen kunnen vertellen geven ons energie, maken ons blij en we zijn gewoon veel liever in hun gezelschap.

Negatief ingestelde mensen worden eerder ervaren als klagers en zagers, energievreters, mensen die overal problemen in zien en worden daarom gemeden omdat ze ons zelf slecht gezind maken.

Alles wat aandacht krijgt, groeit

alleswataandachtkrijgtgroeit

Door te benoemen wat je leuk vond, ga je dingen voor jezelf groter maken dan ze zijn. Dat geldt voor negatieve dingen maar ook voor positieve. Door net de positieve dingen op te schrijven, ga je iets in je hoofd meer aandacht geven.

Als je daarna je antwoorden gaat herlezen, ontdek je de rode draad. Het valt me op dat ik bepaalde zaken leuker vind dan anderen want ik heb ze opgeschreven? In bepaalde situaties voel ik me beter dan anderen. Ook al was iets maar 1 minuut leuk, door het achteraf opnieuw aandacht te geven sta je er meer bij stil. Het wordt zo voor jou ook makkelijker om opnieuw het verhaal te herbeleven en dat geeft napret.

Vragen?

De gedachtengang omdraaien is voor velen een beproeving omdat men zich amper bewust is van de vele gedachten die ons klein houden.

Wil je hulp, dan begeleid ik je graag. Bel Michel op 0486329020 of mail via het formulier

  • ben je werknemer of zelfstandige, dan krijg je 7 uur begeleiding voor €90 met de loopbaancheque , betaalbaar in 2 keer €45 (bij aanvang en het 5de uur)
  • of neem privé-begeleiding (€75/u of €63/u bij 7 uur) als je geen recht op loopbaancheques hebt
Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
Scroll naar boven