Loopbaanbegeleider worden

.

En leid mensen naar hun droomjob

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Droom je er al een tijd van om zelf loopbaanbegeleider te worden, ga dan eerst na wat je zoal moet kunnen en of jij het geschikte profiel hiervoor hebt.

Als loopbaanbegeleider ga je mensen die ongelukkig zijn in hun job helpen om opnieuw richting te geven in hun professionele leven. Het is heel dankbaar werk omdat je merkt dat mensen echt oplossingen voor hun problemen vinden, de kracht vinden om nieuwe richtingen in te slaan of knopen door te hakken.

Heb jij het goede profiel om loopbaanbegeleider te worden?

beter in je vel met Michel

Wat moet je als loopbaanbegeleider zoal kunnen? Wanneer is dit echt een job voor jou? Heb jij de competenties en hoe solliciteer je?

Er zijn tientallen aspecten waar je als loopbaanbegeleider gespecialiseerd in bent. Denk bijvoorbeeld aan coaching competenties, de HR-markt, ervaring met recrutering & solliciteren, ontdekken wat mensen goed kunnen, het tekort aan competenties ontdekken, tools en testen kennnen, ....

Alvorens honderden of duizenden euro's uit te geven aan een dure opleiding, kun je best op voorhand nagaan of loopbaanbegeleiding echt iets voor jou is. In 7 uur ontdek jij dit via loopbaanbegeleiding.

Inderdaad, om te ontdekken of een job als loopbaanbegeleider iets voor jou is, kun je zelf ook je loopbaancheque inzetten en loopbaanbegeleiding volgen.

Past loopbaanbegeleider worden bij jou?

loopbaancheque (1)

Check op voorhand af wat jouw mogelijkheden zijn, welke toekomst je hebt en hoeveel je zal kunnen verdienen. Dit zijn belangrijke vragen voor je aan andere dure opleidingen begint. Zo vermijd je dat je gewoon in het onbekende springt.

  • Wie zijn loopbaancheque van de overheid inzet, betaalt voor de eerste loopbaancheque van 4 uur 40 euro aan VDAB/Edenred. Je ontdekt hier of jij het gepaste profiel hebt. Je kunt daarna maximum 3 uur extra begeleiding bij VDAB aanvragen voor 40 euro.
  • Wie geen recht heeft op loopbaancheques, betaalt 75 euro excl btw per uur of 300 euro voor 4 uur.

Wie is je loopbaanbegeleider

  • Michel Piedfort is al meer 5 jaar zelf loopbaangeleider en heeft honderden uren aan coaching op zijn teller staan. Hij is tegelijk marketeer en zaakvoerder waardoor hij je de vaktechnische aspecten van de job en zakelijke inzichten kan bijbrengen.
  • Hij behaalde het WSE kwaliteitslabel van de Vlaamse overheid
meer zelfvertrouwen en minder faalangst

Je hebt na afloop

1. een zeer goed onderbouwde theoretische en praktische omkadering
2. heel veel tools om mensen naar hun droomjob te sturen
3. extra communicatieskills om coachees te begeleiden, doen na te denken en zich beter uit te drukken
4. de motivatie om zelf als loopbaanbegeleider aan de slag te gaan
5. een antwoord op je vraag of jij een goede loopbaanbegeleider zal zijn

Tekort aan jobcoaches en loopbaanbegeleiders

Iedereen heeft wel eens een moment in zijn leven dat hij het op zijn werk even niet meer ziet zitten. Tegelijk zijn er meer dan 150.000 mensen in België die ziek van hun job thuis zitten. Tenslotte zijn er veel mensen ongelukkig op hun werk door corona en twijfelen of ze op hun job willen blijven. Al die mensen ga jij kunnen helpen.

Honderden jobcaches tekort

Er zijn honderden jobcoaches tekort. Iedereen heeft wel eens een moment in zijn leven dat hij zijn werk minder graag doet. Iedereen twijfelt wel eens. Tegelijk zijn er vandaag meer dan 135.000 mensen ziek thuis van hun werk. Tenslotte zullen na de coronacrisis veel mensen van job willen veranderen.

Jij gaat deze mensen kunnen helpen in het vinden van hun droomjob. Heb jij daar goesting voor?

Starten als loopbaanbegeleider: vraag meer info

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top