Jezelf beter verkopen zonder opdringerig te zijn

Begin februari gaf salescoach Hendrik Hellemans van Coachingplanet een online masterclass over jezelf beter verkopen. Je kunt de masterclass hier herbekijken.

Van een gezellige babbel naar een contract. Hoe doe je dat? Daarover gaat onze eerste open coffee masterclass met Hendrik Hellemans van Coachingplanet. Veel zelfstandigen en freelancers halen niet het maximale potentieel uit hun verkoopgesprekken. Ze kennen hun eigen product of service door en door, maar missen jammer genoeg enkele commerciële vaardigheden om de klant te ‘closen’.

Eenmaal bij de klant, of het nu telefonisch of persoonlijk is, slagen ze er niet in hem of haar te overtuigen hun product of service aan te kopen. Het blijft bij een gezellige babbel. Men blijft teveel hangen in de presentatie en besteden te weinig aandacht aan waarde opbouwen voor de klant. En een klant zal enkel kopen als de waarde de prijs overstijgt.

Maar hoe doe je dat nu, waarde opbouwen, koopsignalen herkennen en de koopvraag stellen om een ‘ja’ te krijgen? In deze korte masterclass licht Hendrik Hellemans van Coachingplanet.be enkele belangrijke principes toe om klanten op een vriendelijke manier te overtuigen.

Voor wie is deze masterclass interessant?

  1. Je bent zelfstandige of freelancer en je wil meer omzet.
  2. Je hebt een commerciële functie en je wil je budgetten sneller behalen.
  3. Je bent een jonge ondernemer zonder commerciële opleiding en je wil je zaak laten groeien.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  1. Structuur van het verkoopgesprek. 5 stappen voor een winnende gesprekstructuur.
  2. De relatie tussen waarde en klantbehoefte. De magische vonk.
  3. Hoe je sterker kan overtuigen met begrenzers en het pijn/plezier principe.
  4. Hoe je prijs of tarief te vragen met nadruk op waarde. Nooit meer prijsangst.
  5. Hoe je koopsignalen kan herkennen én de juiste koopvraag kan stellen.

Maar hoe doe je dat nu, waarde opbouwen, koopsignalen herkennen en de koopvraag stellen om een ‘ja’ te krijgen?

In deze korte masterclass licht Hendrik Hellemans van Coachingplanet.be enkele belangrijke principes toe om klanten op een vriendelijke manier te overtuigen.

Over Hendrik Hellemans.

Hendrik is tevens een inspirerend spreker en geeft lezingen over het behalen van uitdagende doelen. Als fervent langeafstandsloper heeft Hendrik over de 7 continenten marathons gelopen, waaronder de unieke Ice Marathon in hartje Antarctica. Hij is gastdocent bij Antwerp Management School en gaf ook al trainingen bij Unizo.

Meer info: Coachingplanet.be – Vlaamsekaai 58/59 – 2000 Antwerpen – +32497402500 – www.coachingplanet.be

🕶 Gratis 13 online jobtesten

Welk kleurtype ben jij, welke job past je, ben je een toffe collega, ben je perfectionist, stresstest, hoe functioneer jij,...

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons
privacybeleid.

Scroll naar boven