Tijd om je job te verlaten

10 signalen

Hoog tijd om van job te veranderen: 10 signalen

Veel mensen denken dat het normaal is dat ze hun job niet leuk vinden. Ze denken dat het nu een keer is zoals het gaat in het leven. En een vervelende job hoort er helaas bij. Geloof er niets van, zegt carrièrecoach Shaina Leis.

Je kunt echt elke dag wakker worden en doen wat je graag doet. Je kunt met andere woorden echt iets doen aan die gehate job.

Wat is er erger dan naar je werk vertrekken? Als je binnen de 10 seconden geen antwoord kunt verzinnen, dan ben je wellicht ongelukkig in je job.

10 herkenningspunten voor wie ongelukkig is in zijn job

 1. Iets anders

Je wenst dat je een andere job had. Elke andere job is beter dan wat je nu hebt. Sterker nog: je hoopt stiekem dat men je ontslaat zodat jij zelf niet hoeft op te stappen.

2. Maandagblues

Zondagavond voelt aan als een straf want morgen is het een nieuwe werkdag. Je ervaart stress bij de gedachte dat je de volgende ochtend met tegenzin moet gaan werken. Je verlangt al naar vrijdagavond want dan heb je weer de vrijheid van je weekend.

3. Lunchen op je werk heeft niets meer met eten te maken maar is een vlucht naar een uurtje vrije tijd 

Je hebt net genoeg tijd om de vrijheid in te ademen en je drankje voelt alsof je de ellende kunt wegdrinken. Je checkt niet alleen je Facebook maar ook de jobsites.

4. Overgevoelig op het werk.

Wanneer je bij je baas wordt geroepen omdat je onvoldoende je best doet, wil je het liefste uitroepen: het zal me allemaal worst wezen. Ik hou toch niet van deze job. Je bent overgevoelig en reageert heel emotioneel in vergelijking met andere situaties.

Het kan zelfs zo ver komen dat je opeens een inzinking krijgt en veel begint te huilen. In je auto, in de winkel, in je slaapkamer, … omwille van het werk.

5. Hoe houden anderen het vol?

Je kunt niet begrijpen waarom je collega’s wel van hun job houden en gemotiveerd blijven. Hoe doen zij het? Ben ik te veeleisend, denk je dan. Het verwart je. Zij vinden het product eigenlijk best wel OK, ze vinden het niet erg om elke dag in kostuum naar het werk te komen. Zelfs na 2 uur file rijden, blijven ze goed gemutst. Ze vinden het OK om zinloos werk te doen. Jij begrijpt er niets van.

6. Niet voldaan gevoel.

Je voelt je niet voldaan, je bent niet geïnspireerd door wat je doet. Je mist iets, je voelt je slecht maar je kunt niet precies zeggen wat het is of waarom dit is. Je weet eigenlijk niet meer wat je zelf wil, wat je zelf belangrijk vindt of wie je bent.

Je hebt je geluk opzij gezet voor een salaris en een job. Je weet dat er veel meer in je zit en dat je veel meer aankan maar je weet niet wat dit precies voor jou is.

7. Praatjes over je job wimpel je af.

Als mensen vragen hoe het op je werk gaat, dan zeg je gewoon snel goed en gaat er van door. Je wil gewoon niet over je job praten. De uren van je job zijn voor je job en je vrije tijd is je vrije tijd. Geen gemix tussen de 2.

8. Weinig extra inzet.

Je job kan je gestolen worden en je doet gewoon wat je moet doen. Niet meer, niet minder. Je wil je bijvoorbeeld niet bijscholen om beter in je job te worden.

9. Dagdromen.

Je vraagt je af wat er zou gebeuren als je gewoon stopt met je job. Wat zou er gebeuren als je opeens voor een jaartje er tussen uit gaat, een lange vakantie neem of gewoon niet meer kom? Met hoeveel minder salaris kan ik ook rondkomen?

10. In de val.

Je voelt je gevangen in je job en je kunt zelfs niet weg. Je weet niet waarom of wat je kunt doen om de situatie te verbeteren. Maar er zijn wel mogelijkheden.

Maak van maandagen mooie dagen

Het is echt mogelijk om elke dag goed gezind wakker te worden en je vrij te voelen.

Een maandag kan een even leuke dag zijn als een zaterdag. Daarom is het enorm belangrijk dat je nagaat welke job beter bij je past.

Je eerste stappen naar een betere job. Zo pak je dat aan

Wil je die maandagblues zo snel mogelijk kwijt, mail me dan via onderstaand formulier of bel me voor een vrijblijvend gesprek op 0486 329 020

Wie iets wil doen aan zijn situatie, kan best even alles op een rijtje zetten en nagaan waar het fout is gelopen om vandaar uit te vertrekken naar de ideale job. Dat zegt loopbaanbegeleider Michel Piedfort.

Krijg VDAB loopbaanbegeleiding

Op basis van jouw verhaal wordt nagegaan of loopbaanbegeleiding via VDAB voor jou een oplossing kan zijn.

Je krijgt dan meer inzicht in je werksituatie en leert hoe je jezelf kan versterken. Je staat er dan niet alleen voor en wordt bijgestaan door een ervaren loopbaanbegeleider.

We komen dan 2 tot 4 keer 2 uur samen. Je betaalt voor 2 sessies van 2 uur zelf 40 euro. De overheid betaalt voor jou het resterend bedrag aan de loopbaanbegeleider.

De sessies kunnen zowel overdag als ’s avonds doorgaan. De begeleiding gaat door op de Italielei te Antwerpen. Wie zelf in Antwerpen woont, kan ook begeleiding thuis krijgen.

De eerste begeleiding kan meestal al binnen de week na goedkeuring.

Is deze situatie voor jou herkenbaar?

Mail mij jouw verhaal via onderstaand formulier

4 + 9 =