Hoog tijd om van job te veranderen 10 signalen

Veel mensen denken dat het normaal is dat ze hun job niet leuk vinden. Ze denken dat het nu een keer is zoals het gaat in het leven. En een vervelende job hoort er helaas bij. Geloof er niets van, zegt carrièrecoach Michel Piedfort. Je kunt echt elke dag wakker worden en doen wat je graag doet. Je kunt met andere woorden echt iets doen aan die gehate job.

Wat is er erger dan naar je werk vertrekken? Als je binnen de 10 seconden geen antwoord kunt verzinnen, dan ben je wellicht ongelukkig in je job.

10 signalen dat je ongelukkig bent in je job

1. Iets anders. Je wenst dat je een andere job had. Elke andere job is beter dan wat je nu hebt. Sterker nog: je hoopt stiekem dat men je ontslaat zodat jij zelf niet hoeft op te stappen.

2. Zondagavond voelt aan als een straf want morgen is het een nieuwe werkdag. Je ervaart stress bij de gedachte dat je de volgende ochtend met tegenzin moet gaan werken. Je verlangt al naar vrijdagavond want dan heb je weer de vrijheid van je weekend.

(lees verder onder de banner) algida gratis webinars
3. Lunchen op je werk is een vlucht naar vrije tijd

Je lunch heeft niets meer met eten te maken. Je hebt net genoeg tijd om de vrijheid in te ademen en je drankje voelt alsof je de ellende kunt wegdrinken. Je checkt niet alleen je Facebook maar ook de jobsites.

4. Overgevoelig op het werk

Wanneer je bij je baas wordt geroepen omdat je onvoldoende je best doet, wil je het liefste uitroepen: het zal me allemaal worst wezen. Ik hou toch niet van deze job. Je bent overgevoelig en reageert heel emotioneel in vergelijking met andere situaties.

Het kan zelfs zo ver komen dat je opeens een inzinking krijgt en veel begint te huilen. In je auto, in de winkel, in je slaapkamer, ... omwille van het werk.

5. Hoe houden anderen het vol?

Je kunt niet begrijpen waarom je collega’s wel van hun job houden en gemotiveerd blijven. Hoe doen zij het? Ben ik te veeleisend, denk je dan?

Het verwart je. Zij vinden het product eigenlijk best wel OK, ze vinden het niet erg om elke dag in kostuum naar het werk te komen. Zelfs na 2 uur file rijden, blijven ze goed gemutst. Ze vinden het OK om zinloos werk te doen. Jij begrijpt er niets van.

6. Niet voldaan gevoel

Je voelt je niet voldaan, je bent niet geïnspireerd door wat je doet. Je mist iets, je voelt je slecht maar je kunt niet precies zeggen wat het is of waarom dit is. Je weet eigenlijk niet meer wat je zelf wil, wat je zelf belangrijk vindt of wie je bent.

Je hebt je geluk opzij gezet voor een salaris en een job. Je weet dat er veel meer in je zit en dat je veel meer aankan maar je weet niet wat dit precies voor jou is.

7. Praatjes over je job wimpel je af

Als mensen vragen hoe het op je werk gaat, dan zeg je gewoon snel goed en gaat er van door. Je wil gewoon niet over je job praten. De uren van je job zijn voor je job en je vrije tijd is je vrije tijd. Geen gemix tussen de 2.

8. Weinig extra inzet

Je job kan je gestolen worden en je doet gewoon wat je moet doen. Niet meer, niet minder. Je wil je bijvoorbeeld niet bijscholen om beter in je job te worden.

9. Dagdromen

Je vraagt je af wat er zou gebeuren als je gewoon stopt met je job. Wat zou er gebeuren als je opeens voor een jaartje er tussen uit gaat, een lange vakantie neem of gewoon niet meer kom? Met hoeveel minder salaris kan ik ook rondkomen?

10. In de val

Je voelt je gevangen in je job en je kunt zelfs niet weg. Je weet niet waarom of wat je kunt doen om de situatie te verbeteren. Maar er zijn wel mogelijkheden.

Ongelukkig in je job en loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleider Michel Piedfort besefte 20 jaar geleden pas dat hij de foute job bij de vraag: wat vind je leuk aan je job? Hij kon geen antwoord verzinnen. Hij deed de job alleen voor het geld. Hij wist toen ook niet wat hij wel wilde.

Tijdens loopbaanbegeleiding ontdek je wat je wel graag doet, waar je sterk in bent en welke job beter bij je past. Jaarlijks volgen meer dan 10.000 mensen loopbaanbegeleiding. Meer dan 86% van de deelnemers is zeer tevreden over het resultaat. Dit toont aan dat loopbaanbegeleiding een ijzersterk concept is voor wie meer werkplezier wil.

Scroll naar top