droomjob

Je droomjob vinden en zo je kritische ik verjagen

In dit webinar hoor je hoe je die droomjob vindt. Want je droomjob uitvoeren, geeft je zoveel zelfvertrouwen dat die kritische ik gewoon zwijgt. Je bent zo zeker van jezelf dat je weet dat je altijd opnieuw op je pootjes terecht komt.

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.

Je droomjob ontdekken

Als we denken aan onze droomjob horen we meteen ook die stem in ons hoofd: dat gaat niet lukken, het is te laat om daar aan te beginnen, daar is geen geld mee te verdienen, daar is geen vraag naar, ga ik dat wel kunnen, ...

Om dit alles te vermijden is om eerst die ideale werkdag of droomjob voor jezelf uit te schrijven zonder rekening te houden met alle ja-maars of negatieve gedachten. Als woorden moeilijk zijn, maak een collage door foto's of prenten te zoeken die je droomjob illustreren. Maak die ideale werkdag zo concreet mogelijk.

Je mag gerust dromen. Als je op het platteland woont, kun je zeggen dat je ideale dag er uit ziet door 's morgens te wandelen met je hond aan zee en dat je daarna in je helikopter stapt en naar je werk vliegt. Het is jouw ideale job waarin alles kan en alles mag.

droomjob michel piedfort

Beslis: ik ga dat doen en hou geen rekening met de ja-maars

Het is belangrijk om alle belemmerende gedachten voorlopig nog opzij te zetten. We kennen de toekomst immers niet.

 • Toen ik 10 jaar geleden met Freelancenetwork begon, had ik nooit gedacht dat iemand me zou mailen met 'toffe site, verkoop je hem niet. En ik deed het.
 • Wanneer ik bij Pajamanation werkte, had ik nooit gedacht dat ik voor meer dan €300.000 subsidie zou krijgen om mensen te helpen om hun droomjob te ontdekken en op te starten. Tijdens één van de talrijke evenementen kwam ik iemand van de overheid tegen die het concept zo geweldig vond dat ze me aanbod mij te helpen
 • Ik organiseerde jaren aan een stuk Open Coffees, een netwerkevenement voor zelfstandigen en freelancers. Er kwamen meer dan 1.500 mensen en op het einde waren dat bijna allemaal andere mensen.

Kortom: door het concretiseren van je idee of als je werkt, kom je voortdurend  nieuwe mensen tegen die je bij de start nog niet kende. Zij inspireren je en helpen je waardoor jij makkelijker bij je einddoel komt

klok

Spring

Hoe concreter het idee van je droomjob is, hoe minder die kritische ik zal moeien want je gaat stap voor stap de problemen aanpakken en oplossingen zien. Uiteraard zijn er een aantal dingen niet meer mogelijk.

Ik ben 54, een carrière als balletdanser is uitgesloten als je nog nooit gedanst hebt. Toch kun je door te starten met je droom neer te schrijven als balletdanser ontdekken welke andere jobs wel haalbaar zijn voor jou. Net omdat je gaat nadenken of je droom ligt in het dansen (de activiteit) of de wereld van het dansen (de sector). Als je jezelf gaat afvragen wat jouw motieven zijn om balletdanser te worden, dan heeft dat misschien niets met dansen op zich te maken: jouw droom kan zijn om de wereld te zien met een groep, op een podium te staan, je lichaam eeuwig lenig te houden, ...

cc

Waar droomde jij als kind al van

Ga even terug naar je kindertijd. Wat voor job wilde jij toen al doen? Begin daar eens over te dagdromen? Graaf diep in je geheugen en je gaat ongetwijfeld antwoorden vinden.

Als je vandaag die droomjob bekijkt, welke overeenkomsten zijn er dan nog? Bij mij is dat een job waar ik mezelf kan zijn, vrij zijn, werken waar en wanneer ik wil in combinatie met mensen helpen of goed doen voor de medemens. Wist je dat ik zelfs misdienaar ben geweest en veel vrijwilligerswerk heb gedaan. Die belangenloze inzet zegt iets over mijn waarden.

Wie mensen wil helpen, maakt dat ook best heel concreet want iedereen wil mensen helpen. Ook vertaler wil mensen helpen. Bij Freelancenetwork wilde ik mensen makkelijker aan een job helpen.

dromen over werk

Je kunt op elk moment starten

Maak je geen illusies: die job van toen, bestaat nu misschien niet meer. Het omgekeerde geldt ook: jouw ideale job van nu, bestaat binnen 10 jaar niet meer. Dat maakt het zo boeiend want je kunt op elk moment instappen en starten.

De job waarvoor ik destijds studeerde, bestaat niet meer. De Facebook van vandaag is binnen 6 maanden hopeloos verouderd dus je kunt perfect vandaag dromen om Facebook expert te worden en jezelf in deze materie verdiepen. De wereld verandert immers in de volgende 10 jaar meer dan in de afgelopen 100 jaar.

Het is net dankzij jouw motivatie en interesse dat jij het zal volhouden omdat je het plezant vindt om jezelf in de materie te verdiepen en expert in te worden.

onkostenvergoeding zelfstandige retroactief

Vragen die je kunnen helpen de droomjob te omschrijven

 • Wat kan ik echt goed
 • Wat doe ik heel graag
 • Wanneer vliegt de tijd voorbij
 • Als ik de lotto win, hoe zou ik mijn tijd dan vullen
 • Wat komt men spontaan aan mij vragen
 • Wat is mijn talent
 • Wanneer ben ik blij of waar krijg ik energie van

Vergelijk dit eens met je huidige situatie. Wil je dat nog: jezelf in bochten wringen, pleasen uit schrik om je job te verliezen, een stuk van je tong bijten op je werk, ...?

verliefd op je job

Zo is het makkelijker om jouw droomjob te vinden

Het concretiseren van die droomjob vraagt training. Ik heb er jaren over gedaan net omdat ik niet wist welke vragen ik aan mezelf moest stellen. Ook ik heb daar hulp bij gevraagd en gekregen.

Als je kijkt naar de cirkel van persoonlijke groei, dan is het heel goed mogelijk dat je nu die ideale job nog niet kunt benoemen. Wat je wel kunt is starten met het begin van de oefening: wat wil ik niet meer. Om van daaruit te gaan naar wat wil ik dan wel. Herinner jij jezelf nog de tweede sessie en de eerste sessie? Het komt allemaal terug. Bij het vinden van die droomjob zijn we al bezig met doelen zetten zoals wie wil jij worden en waar wil jij naar toe. Dat is de buitenste kant van de cirkel. Kijk eens welke weg je aflegt.

Tijdens sollicitaties komt wel eens de vraag: waar wil jij binnen 3 jaar staan. Je hoeft daar geen correct antwoord op te geven want er is geen correct antwoord. Maar het feit dat je iets kunt vertellen, toont aan dat je een visie hebt voor jezelf.

 

persoonlijke groei2

Verliefd worden op die droomjob

Door te zoeken naar die droomjob en dat te concretiseren, is het als het ware dat je er verliefd op wordt omdat je onderbewuste ook overtuigd raakt dat het haalbaar is en die kritische ik gaat automatisch zwijgen.

Herinner jij je nog toen je de eerste keer verliefd was? Je werd naar mekaar gezogen. Je zocht alles uit de hoek om samen te kunnen zijn. En zelfs al ben je vandaag niet meer samen, ook dan is dat zinvol geweest. Want je hebt ervaren wat het is: verliefd worden. Dat geldt ook voor het vinden van die droomjob: net door er mee bezig te zijn, ga je ontdekken wat er mogelijk is, dat jij waardevol bent, dat er bedrijven of mensen zijn die aan jou geld willen geven, .... omdat jij iets speciaals te bieden hebt want men elders niet vindt.

verliefd op je job

Wat als:

 • Je niet weet wat je goed kunt, graag doet, energie van krijgt of wil inzetten?
 • Wat als je dat niet kunt benoemen of niet bewust van bent?

Mag je dan niet verwachten dat je werkgever dat ziet? Ga je dan jouw ideale werkgever of job ontmoeten? Kun jij jezelf dan verdiepen in dingen die echt bij je liggen?

Neen want die ideale job of werkgever vinden blijft dan een lucky shot of toevalstreffer. Daarom is loopbaanbegeleiding zo belangrijk. 10 minuten per dag hier mee bezig zijn voldoende om dit te ontdekken. Ben jij hiervoor bereid?

Volg daarom loopbaanbegeleiding en vind je droomjob en ideale werkplek

Contacteer Michel voor een gratis gesprek & meer info

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.

Online begeleiding

€11,25/u 4 uur
 • Je ideale job vinden
 • Een bedrijf vinden dat beter bij je past
 • 4 uur online begeleiding
 • sessies van 1 uur
 • Voor werknemers vanaf 7 jaar ervaring
 • Je woont of werkt in Vlaanderen
 • Data in onderling overleg
 • Start na ontvangst loopbaancheque
Scroll naar boven