Gratis webinar burn-outtest voor HR - burn-out voorspellen en voorkomen

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Kies je datum

  • donderdag 2 september van 11u30 tot 12u15
  • donderdag 10 september van 13u00 tot 13u45
  • past deze datum niet, mail ons voor een individueel gesprek

In dit webinar leer je hoe je burn-out kunt voorspellen aan de hand van de burn-outtest. We overlopen de test samen zodat je ook de resultaten kunt zien per afdeling, werknemer en bedrijfsniveau.

Inhoud webinar burn-outtest 

* wat is burn-out
* waarom kun je burn-out voorspellen
* hoe is de test opgebouwd
* wat haal ik als HR of werknemer uit deze test: hoe interpreteer ik de resultaten

Hoe: De sessie gebeurt online via Zoom. Op de dag van het webinar krijg je de Zoomlink via mail. De Zoomlink staat ook bovenaan in de menubalk van Algida.be. Het webinar is gratis en duurt 45 minuten

Burn-outtest

van excuses naar leermomenten

Jij krijgt als HR of werkgever de schuld van de burn-out. Onterecht

Als werkgever krijg je in stresssituaties heel wat verwijten naar je hoofd geslingerd. Mensen die in burn-out vallen, leggen de oorzaak van die burn-out in eerste instantie bij de werkgever: de werkdruk is te hoog, er is geen waardering, corona, er is nooit budget, .... Deze verwijten zijn onterecht. Helaas ziet jouw medewerker het zo niet.

Het fantastische aan burn-out is dat je het kunt voorspellen en voorkomen

burn-out en loopbaanbegeleiding

Burn-out is het resultaat van langdurig opgekropte irritaties. Langdurig betekent dat mensen meer dan 3 maanden hun lichaam hebben uitgeput. Dat betekent dat werknemers die in de toekomst burn-out krijgen in deze burn-outtest vandaag al rood kleuren. Je ziet het dus nu al. Dankzij deze test kun jij je medewerkers ook bewust maken dat zij gevaar lopen. Geef hen daarom ook onze tips om werkstress te verlagen.

Ook je werknemer heeft er alle belang bij dat hij ziet dat hij fout bezig is. Want meestal ziet hij dit zelf niet. Wie burn-out krijgt, zit gemiddeld 9 maanden thuis volgens de statistieken van de RVA. Dat is 8 maanden leven van het geld van het ziekenfonds wat echt een groot salarisverlies is. Wat erger is: 1 op 2 keert nooit naar zijn werkgever terug. Dat is jammer omdat de burn-out nooit iets te maken heeft met je job niet kunnen.

Burn-out test: voorspel de burn-out van je medewerkers

testjewerkstressblog1

In de burn-out test doen we samen de burn-out test. Zo zie je tegelijk de parameters die in de test opgenomen zijn om burn-out te meten en zie je al na 2 minuten het resultaat. Wie gevaar voor burn-out heeft, ziet rood in de test. Je krijgt tegelijk ook een verklaring waarom iemand risico op burn-out loopt zodat je burn-out kunt voorkomen.

Als burn-out niet de schuld van de werkgever, wiens schuld is het dan wel?

angryboss

Die vraag stellen is ze tegelijk beantwoorden. In bijna alle gevallen ligt de oorzaak van de burn-out grotendeels bij de werknemer zelf. Deze oorzaak is een combinatie van persoonsgebonden kenmerken, minder goede communicatietechnieken en minder efficiënt werken.

Er zijn meer dan 20 dieperliggende oorzaken van burn-out. Deze puzzel leggen is bijzonder leerrijk voor werknemers en burn-outpatiënten omdat het een confrontatie met zichzelf is: welke competenties mis ik om mijn job in de toekomst anders te doen zodat burn-out herval uit blijft.

Sterker nog: zo lang mensen de oorzaak van de burn-out blijven leggen bij iets of iemand anders of beperkt blijft tot het kleven van een etiket (ik ben te perfectionistisch), dan heeft men die burn-out onvoldoende verwerkt. Als HR stel je dan best de vraag: wat heb je uit je burn-out geleerd en hoe ga jij dit in de toekomst concreet voorkomen. Daar ligt het leermoment.

Burn-outtest: 3 jaar uitgetest

stresstest

Algida gebruikt deze burn-outtest al meer dan 3 jaar. Aanvankelijk alleen op papier. Tijdens de coronaperiode hebben wij de burn-outtest in een online versie gegoten en voorzien van een grafische rapportering op bedrijfsniveau, afdelingsniveau en per werknemer zodat dit voor bedrijven een echt werkinstrument is.

Ben jij werknemer of zelfstandige?

Ben je werknemer, zelfstandige of burn-outpatiënt, ook dan kun je de burn-outtest doen via dit webinar. Wil je burn-out herval vermijden, dan raad ik loopbaanbegeleiding aan. In 4 uur krijg je enorme inzichten in de persoonsgebonden competenties die je mist en technieken om deze competenties aan te leren om burn-out te vermijden. Tegelijk leer je wat je anders kunt doen en alsnog je werkgever tevreden houdt.

Scroll naar top