Rust in je hoofd

Deze oefeningen geven je rust in je hoofd. Ze zijn zo makkelijk omdat je ze ook tussendoor kunt doen. Je doet ze zelfs graag omdat je merkt dat het werkt.

Rust in je hoofd

Die onrust in je hoofd is vaak sterker dan jezelf omdat die gedachten er gewoon zijn. Dat loslaten is jezelf oefenen, gaat Michel Piedfort verder. Je krijgt het door jezelf te trainen in het hier en nu te blijven en door out of de box te gaan denken. En net die 2 dingen leer ik je aan.

Want die onrust komt net omdat je binnen je vertrouwde denkpatronen geen oplossing vindt. Daarom dat iemand je op het foute denkpatroon dient te wijzen.

 

Waarom een citytrip geen blijvende rust in je hoofd geeft

Eén van de momenten waarop we rust in ons hoofd vinden is tijdens vakanties of terrasjes doen.

Toch helpt die vakantie op lange termijn ons niet want van zodra dat we opnieuw gaan werken, komt die onrust terug. Op dat moment is het best dat je begeleiding volgt, zegt Michel Piedfort van Algida want dat is het beste bewijs dat je ongezonde stress ervaart van het werk. Met andere woorden: je hebt onvoldoende werkbaar werk.

Ook al ligt de oorzaak van die oorzaak buiten jezelf, dankzij begeleiding leer je om anders met die stress om te gaan waardoor de onrust in je hoofd verdwijnt.

Andere oefeningen rust in je hoofd

Ga voor jezelf na wanneer je aan niets denkt. Als je nooit rust hebt, dan is 3 minuten al een hele vooruitgang.

Dit helpt:

  1. De oefening met de stoel. Ga 3 keer per dag 3 minuten buiten zitten en kijk rond. Telkens je gedachten afdwalen naar werk of problemen, zeg je tegen jezelf: ik zie de blauwe lucht, ik ruik de lente, ik hoor een vogel. Je leert jezelf zo in het hier & nu te blijven  en focus te houden
  2. Focussen op een activiteit: groentes snijden, breien, haken, onkruid wieden, duimen draaien, bidden, puzzelen, zingen, ... je bent zo bezig met iets anders dat andere gedachten weinig kans maken om zich verder te ontwikkelen
  3. Mediteren, yoga, ademen, ...
waarom doen we zo graag terrasjes

Dat helpt bij mij niet

Deze negatieve gedachte belemmert jou. Als dit nieuw voor je is, dan ga je hieraan moeten wennen omdat het gedragsverandering is.

Las het gewoon een aantal keer per dag in door er 3 tot 5 minuten per keer tijd voor te maken en je merkt dat het wel werkt. Beetje bij beetje.

Gun je hersenen rust

hersenen brein

Wist je dat topsporters veel op hun bed zitten en rusten. Zij nemen letterlijk tijd om te rusten. Wie de ganse dag een kantoorjob heeft of piekert, doet topsport met zijn hoofd en hersenen.

Gun ze rust door jezelf te trainen in het hier en nu te blijven.

Meer rust in je hoofd met begeleiding

Rust in je hoofd, krijg je ook door je angsten te benoemen en oplossingen te vinden voor je piekergedrag. Want door deze oefeningen is je probleem nog niet opgelost. Daarom begeleid ik je graag om de oplossing voor jouw probleem te vinden en je handvaten te geven zodat het opgelost wordt.

Je hebt al 4 uur begeleiding met de loopbaancheque voor €11,25/u. De sessies kunnen zowel in Rijkevorsel als online doorgaan.

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
Scroll naar boven