Persoonlijkheidstest rood geel groen blauw

De kleurentest maakt duidelijk welke persoonsgebonden competenties jij hebt en welke stijl van communicatie hier bij hoort. Ze doet je ook begrijpen waarom andere mensen je niet (willen) horen.

De psycholoog Jung ontwikkelde de kleurtypes. Ze zijn vandaag populair bij heel wat werving- en selectiekantoren. Qua achtergrond, probeert men vooral te vatten of jij eerder introvert of extravert bent. Tegelijk wordt er gekeken of je een denker of voeler bent.

ben jij rood geel groen of blauw kleurtype op het werk

4 andere redenen om je kleur te kennen

  1. Ook je job heeft een kleur. Matcht die met jou?
  2. Welke kleur heeft je baas of collega? Communiceren jullie efficiënt?
  3. Wie zijn kleur kent, kan ze gerichter inzetten bij solliciteren.
  4. Elke kleur heeft ook valkuilen, sterktes en zwaktes.

Competenties voor rood, geel, groen en blauw

Op basis van onderstaande tekst, kun je voor jezelf al uitmaken welke kleur jij vooral hebt. Dat is interpretatie. Wil je een uitgebreide test doen, volg dan onze begeleiding.

rood

Rood staat voor vuur en dominantie. Het zijn mensen die snel beslissen en die er meteen invliegen. Leidinggevenden en verkopers zijn vaak rode mensen. Typische persoonsgebonden kenmerken zijn: ambitieus, doelbewust, probleemoplossend, daadkrachtig, competitief, krachtig, nieuwsgierig, direct, initiatiefrijk, vastberaden, ongeduldig en eigenzinnig.

geel

Gele mensen zijn vaak de plezanten op het werk. Het zijn de mensen die de teamgeest benadrukken of feestjes op gang trekken. "Laten we er met zijn allen invliegen, joepie." Eigenschappen die bij gele mensen passen zijn extravert, overtuigend, open, positief empathisch, optimistisch, creatief, gevoelig, inspirerend maar ook aandacht vragend.

groen

Groene mensen zijn de zorgende moederkloeken. Ze zijn geduldig, betrouwbaar, attent, beheerst, liefhebbend, volhardend, goede luisteraars, vriendelijk, voorzichtig, ondersteunend, uitvoerend, behulpzaam en loyaal.

blauw

Blauwe types zijn analytisch. Het zijn de mensen die eerder op de rem staan omdat ze twijfelen en vooral willen onderzoeken alvorens te beslissen. Que kenmerken zijn eerder woorden op hen van toepassing als onderzoekend, voorzichtig, systematisch, precies, grondig, logisch, conventioneel, afstandelijk, objectief, perfectionistisch, methodisch, gestructureerd, regels volgend.

Gevolgen van je kleur op werk en solliciteren

Niemand is 100 procent rood, geel, groen of blauw. Toch kun je uit de kleurtypes heel wat afleiden. Vergelijk de eigenschappen van jezelf met de gevraagde persoonsgebonden competenties in de vacature. Als blijkt dat jij bijvoorbeeld vooral een analytisch blauw type bent en in de vacature wordt eerder een geel type werknemer gevraagd, zou je dan echt gelukkig zijn in deze job?

Wanneer de gevraagde competenties in een vacature matchen met jouw kleurtype, dan vergroot de kans dat deze job echt iets voor jou zal zijn.

Bekijk daarom altijd de persoonsgebonden competenties die een bedrijf vraagt en probeer aan de job een kleurtype te verbinden.

Kleur en communicatiestijl

Jung koppelt ook communicatiestijlen aan de kleurtypes. Wie zelf blauw is en alles grondig wil analyseren botst wel eens met ongeduldige rode types die snel beslissingen willen nemen. Als werknemer is het dan een hele kunst om via de juiste woorden toegang te krijgen tot mekaar.

rood

Rode mensen gaan recht op hun doel af. Wat moeten we doen om dat in orde te krijgen? Ze stellen vooral wat-vragen en zijn niet bang om risico’s te nemen. Hou het zakelijk zonder gevoelens er bij te sleuren met doelgerichte acties.

geel

Bij gele mensen draait alles rond gezelligheid. Vandaar dat zij graag de wie-vraag stellen. Tijdens een gesprek zijn deze mensen dichtbij, ze raken en kijken je aan en gebruiken veel expressie en humor.

groen

Mensen met een groene gedragsstijl hebben een vriendelijke uitstraling, zijn goede luisteraars en weten als geen ander wat echte service is. Daarom stellen zij vooral hoe-vragen.

blauw

Omdat blauwe mensen vooral van feiten, analyses en resultaten houden en oog voor detail hebben, herken je hen aan waarom-vragen.

Wat is je conclusie

  1. Welke kleur heb jij en je omgeving?
  2. Hoe kun jij anders communiceren om rapper connectie te maken?

Persoonlijkheidstest rood geel groen blauw

ben jij rood geel groen of blauw kleurtype op het werk

Met onze kleurtype test van 100 vragen over het werk krijg je zicht op jouw eigen kleurtype. Wat is je dominante kleur en hoeveel procent andere kleuren heb jij in jou.

Je gaat dus van 'ik denk dat ik blauw ben' of 'ik ben zeker dat ik blauw ben' naar een afgecheckte versie.

Op basis van je kleurtype wordt er vervolgens gekeken naar je competenties, je sterktes, zwaktes, waar jij jezelf kunt verbeteren en de dingen die je mist. Daarna kijken we hoe je anders kunt communiceren zodat men jou wél hoort.

Daarom kun je dit traject aangaan met de loopbaancheque voor €90 . De sessies kunnen zowel online als face to face plaatsvinden of neem privé-begeleiding (€75/u of €63/u bij 7 uur) als je geen recht op loopbaancheques hebt.

Vragen over je kleurtype?

Contacteer Michel op 0486329020 of mail je vraag.

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
Scroll naar boven