medisch ontslag bij burn-out

Medisch ontslag bij burn-out

Medisch ontslag bij burn-out kan zowel door de werkgever als door de werknemer ingeroepen worden. Een andere term die ook gebruikt wordt is medisch ontslag door overmacht.

Voor wie in burn-out zit en niet meer naar zijn huidige werkgever terug wil (of kan) is het medisch ontslag een positief iets omdat je de opzegperiode niet hoeft te presteren. Dit wil zeggen dat je echt nooit meer hoeft terug te keren.

Voordelen en nadelen van het medisch ontslag

Het gevolg van je medisch ontslag is dat jij als werknemer je werknemersovereenkomst mag opzeggen zonder dat je een opzegperiode hoeft te presteren. Je hoeft evenmin een opzegvergoeding te betalen.

Wie als werknemer zelf ontslag neemt, kan doorgaans niet gaan stempelen of pas gaan stempelen na een wachtperiode. Wie medisch ontslag neemt, zal van de RVA geen boete krijgen en wel meteen recht hebben op een uitkering als je geen andere job hebt.

De mogelijkheid om zelf een medisch ontslag te kunnen geven, is voor veel patiënten met burn-out een opluchting. Jij beslist immers dat je niet meer terug naar je oude werkplek gaat.
Het nadeel van het medisch ontslag is dat jij geen opzegvergoeding krijgt van je werkgever.

(lees verder onder de banner)

burnoutpreventie via loopbaanbegeleiding bij Algida

Ook de werkgever kan ontslag geven

Ook je werkgever kan het medisch ontslag door overmacht inroepen. De werkgever kan dit vragen vanaf de vierde maand afwezigheid door ziekte.

Ook hier betekent het medisch ontslag dat de werkovereenkomst wordt ontbonden.

Voor de werkgever betekent dit dat de werknemer niet meer hoeft terug te komen naar het werk, dat de opzegperiode niet gepresteerd hoeft te worden en dat de werkgever geen opzegvergoeding hoeft te betalen.

Wanneer de werkgever zijn werknemer in burn-out op deze manier ontslaat, wordt meestal wel als een onterecht ontslag ervaren.

Iemand met bijvoorbeeld 20 jaar ervaring die 4 maanden in burn-out komt, kan via deze regeling op een heel goedkope manier afgedankt worden. De werknemer in kwestie kan zich hierdoor opzijgezet voelen. Hierdoor krijgen velen nog een extra emotionele knak te verwerken.

Trieste cijfers over burn-out

%
Heeft burn-out klachten
maanden duurt 'n burn-out
%
Keert nooit terug naar job
%
Verlaat nieuwe job in 6 maanden
%
Hervalt in burn-out

Vermijd burn-out of herval. Volg daarom tijdig loopbaanbegeleiding

Burn-out kent trieste cijfers

Informeer je op voorhand

Wie in burn-out zit en een medisch ontslag overweegt, raden we daarom aan om zich op voorhand goed te informeren. Begin bij je vakbond en overleg de mogelijkheden van het medisch ontslag bij de adviserende arts van je ziekenfonds. Je vindt ook meer info in ons artikel: hoe ontslag bij medische overmacht geven?

Werken na burn-out. Vermijd herval

Het ergste wat je na een burn-out kan overkomen is burn-out herval. Wie hervalt, zakt dieper weg, beleeft een ergere burn-out die ook nog eens langer duurt.

Daarom neem je best loopbaanbegeleiding vooraleer je naar de werkvloer terugkeert.

burnoutpreventie via loopbaanbegeleiding bij Algida

Ongeacht of je naar je oude job gaat of voor een nieuwe job kiest. Zo vermijd je dat je in oude patronen hervalt en dat je aan je dieperliggende oorzaken van de burn-out gewerkt hebt.

Je burn-out is een combinatie van persoonsgebonden kenmerken, communicatieskills en inefficiënte werkpatronen die er door de jaren ingeslopen zijn. Net daarom zijn het vaak zaken die jij zelf niet meer ziet. Hulp van buitenaf is dan echt nodig.

De grootste schrik van mensen die een burn-out hebben gehad is an ook hervallen. Net omdat niemand hen ooit gewezen heeft over hoe je stress kunt herkennen, anders kan werken of zonder verwijtend over te komen grenzen kunt stellen. Daarom staan we hierbij uitgebreid stil. Begeleiding kan met loopbaancheque van VDAB.be . Hierdoor krijg je 4 uur begeleiding voor amper 40 euro. Je overhandigt de loopbaancheque bij de eerste afspraak bij Algida of stuurt hem door via mail.

Stel hier je vraag over medisch ontslag, burnoutpreventie of loopbaanbegeleiding na burn-out

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top