medisch ontslag bij burn-out

Medisch ontslag bij burn-out

Medisch ontslag bij burn-out kan zowel door de werkgever als door de werknemer ingeroepen worden. Een andere term die ook gebruikt wordt is medisch ontslag door overmacht.

Voor wie in burn-out zit en niet meer naar zijn huidige werkgever terug wil (of kan) is het medisch ontslag een positief iets omdat je de opzegperiode niet hoeft te presteren. Dit wil zeggen dat je echt nooit meer hoeft terug te keren.

Voordelen en nadelen van het medisch ontslag

Het gevolg van je medisch ontslag is dat jij als werknemer je werknemersovereenkomst mag opzeggen zonder dat je een opzegperiode hoeft te presteren. Je hoeft evenmin een opzegvergoeding te betalen.

Wie als werknemer zelf ontslag neemt, kan doorgaans niet gaan stempelen of pas gaan stempelen na een wachtperiode. Wie medisch ontslag neemt, zal van de RVA geen boete krijgen en wel meteen recht hebben op een uitkering als je geen andere job hebt.

De mogelijkheid om zelf een medisch ontslag te kunnen geven, is voor veel patiënten met burn-out een opluchting. Jij beslist immers dat je niet meer terug naar je oude werkplek gaat.
Het nadeel van het medisch ontslag is dat jij geen opzegvergoeding krijgt van je werkgever.

Ook de werkgever kan ontslag geven

Ook je werkgever kan het medisch ontslag door overmacht inroepen. De werkgever kan dit vragen vanaf de vierde maand afwezigheid door ziekte.

Ook hier betekent het medisch ontslag dat de werkovereenkomst wordt ontbonden.

Voor de werkgever betekent dit dat de werknemer niet meer hoeft terug te komen naar het werk, dat de opzegperiode niet gepresteerd hoeft te worden en dat de werkgever geen opzegvergoeding hoeft te betalen.

Wanneer de werkgever zijn werknemer in burn-out op deze manier ontslaat, wordt meestal wel als een onterecht ontslag ervaren.

Iemand met bijvoorbeeld 20 jaar ervaring die 4 maanden in burn-out komt, kan via deze regeling op een heel goedkope manier afgedankt worden. De werknemer in kwestie kan zich hierdoor opzijgezet voelen. Hierdoor krijgen velen nog een extra emotionele knak te verwerken.

Burn-out kent trieste cijfers

Bereid je goed voor op je medisch ontslag

Wie in burn-out zit en een medisch ontslag overweegt, raden we daarom aan om zich op voorhand goed te informeren en voor te bereiden.

  1. Ga na of je klaar bent voor werkhervatting. Wie te snel terugkeert, hervalt. Doe regelmatig je burn-out test
  2. Bereid je voor op de gesprekken met de huisarts, bedrijfsarts en artsen van het ziekenfonds. Zo voorkom je heel wat stress voor doktersbezoeken en het verlies van je ziekte-uitkering omdat je op voorhand weet welke vragen er komen. Tegelijk heb jij dan de juiste antwoorden klaar.
  3. Begin voor je medisch ontslag met loopbaanbegeleiding zodat je een weet hoe je jouw burn-out best kadert naar je nieuwe werkgever. Eens ontslagen heb je geen recht meer op loopbaanbegeleiding.
  4. Zorg voor de juiste formulering zodat je geen reïntegratie-traject hoeft te volgen en tegen je goesting moet terugkeren.

Voorbereiding met hulp

Je kunt je werkhervatting na burn-out en medisch ontslag best voorbereiden via loopbaanbegeleiding. Je krijgt dan 4 uur persoonlijke begeleiding voor €10/uur met de loopbaancheque. Je kunt deze cheque alleen aanvragen via VDAB.be

De begeleiding kan zowel online als bij ons op kantoor te Antwerpen of Rijkevorsel. Een loopbaancheque telt 4 uur. Je krijgt 4 sessies van 1 uur bij online begeleiding. Kom je bij ons op kantoor, dan zijn het 3 sessies (2 sessies van anderhalf uur en 1 sessie van 1 uur)

Procedure:

  1. ga naar www.vdab.be/loopbaanbegeleiding
  2. vraag je cheque aan
  3. check je mail (en spambox)
  4. betaal aan vdab €40 voor 4 uur begeleiding
  5. na registratie van je begeleiding, krijg je de cheque in je (spam) e-mailbox
  6. overhandig je cheque aan Algida voor het eerste gesprek

Schrik voor burn-out herval

De grootste schrik van mensen die een burn-out hebben gehad is hervallen. Gewoon rusten of van job veranderen is niet voldoende.

Tijdens deze begeleiding werken we daarom ook aan preventie met een coach zodat je gewezen wordt op hoe het anders kan. Een tweede burn-out is dieper, emotioneel heftiger, lichamelijk ingrijpender en maakt je meer onzeker over je competenties.

Heb je vragen over medisch ontslag of loopbaanbegeleiding? Stel ze hier gratis

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top