Maak van je droom een plan en van je twijfel ik kan

Met een plan ga je die grote droom concretiseren. Je gaat dat verre toekomstideaal opsplitsen naar tussentijdse stappen die haalbaar zijn.

Wil je bijvoorbeeld tegen 1 juni een nieuwe job, dan gaan we onderzoeken welke stappen daarvoor nodig zijn én achteruit gaan plannen.

Zo kun je een groter plan opdelen in kleinere stukken. Tegelijk stelt het jou in de mogelijkheid om kleine overwinningen te vieren en vaker blij te zijn.

Een voorbeeld kan zijn:
1. Tegen wanneer moet je dan bijvoorbeeld in de eindfase van gesprekken zitten,
2. wanneer begin je dan best met het versturen van je brieven,
3. tegen wanneer ga je dan best bedrijven zoeken,
4. wanneer heb je dan best die cv klaar,
5. wanneer wil je weten wat je in die cv gaat vertellen
6. tegen wanneer wil je dan onderzoeken wat jij wil en hoe je jouw sterke punten aan je nieuwe werkgever verkoopt?

In dit voorbeeld staan nu bijvoorbeeld zes stappen. Maar het kunnen er ook 10 of 20 zijn. De conclusie van het stappenplan is vaak dat je best veel vroeger start dan veel mensen denken. Het kan zijn dat je 3 of 6 maanden op voorhand start.

We maken met andere woorden een lijst van wat je best gaat doen om je einddoel te bereiken en zetten er ook een streefdatum naast in functie van jouw mogelijkheden en agenda.

Waarom een plan maken?

Uit ervaring blijkt telkens weer dat we zonder plan moeilijk in gang schieten. Een dag, een week of maand vliegen voorbij. De meeste mensen hebben nog tientallen andere dingen te doen dan hun droomjob te zoeken.

Als we dan afgaan op: ik zal dat wel eens doen, dan wordt het meestal ondanks de beste bedoelingen gewoon vergeten.

Zelfs al heb je maar 3 uur per week vrij om aan je droomjob te werken, dat kan voldoende zijn. Het volstaat dan om in je agenda 3 uur te voorzien en deze tijd te voorzien om je stappenplan af te werken.

Door een stappenplan te maken en er datums naast te zetten, blijft het werk overzichtelijk en haalbaar. Je ziet dan ook meteen je vooruitgang. Je kunt in dit voorbeeld denken: o, ik zit al voorbij punt 4, binnen 6 weken zit ik aan punt twee

Van twijfel naar ik kan

Net door een plan op te stellen, ga je ook ontdekken waar je twijfels liggen. Waar twijfel je aan? Wat gaat voor jou moeilijk zijn en waarom?

We gaan tegelijk na of deze twijfels terecht zijn en gaan na hoe je deze twijfels aanpakt.

Zullen we samen jouw plan opstellen?

Wil je zelf werken aan jouw toekomstig jobplan, neem dan contact op met je jobcoach Michel via mail of tel 0486.329.020

ūüē∂ Gratis 13 online testen

Welk kleurtype ben jij, welke job past je, ben je een toffe collega, ben je perfectionist, stresstest, hoe functioneer jij,...

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons
privacybeleid.

Scroll naar boven