Loopbaanbegeleiding

Iedereen gelukkig in zijn job

 

Loopbaanbegeleiding : zo word je opnieuw gelukkig in je job

Loopbaanbegeleiding van VDAB is er voor werknemers of zelfstandigen die ongelukkig zijn in hun job en hier iets aan willen doen. Via gesprekken krijg je meer inzicht in wat je echt graag wil doen als job, welke jobs hier tegenover staan en hoe je deze jobs kunt krijgen.

Op basis hiervan kun je dan makkelijker beslissen of je in je huidige job blijft of bij een andere werkgever gaat.

Mijn werk is niet (meer) leuk

In putje winter fietste ik elke dag van het station van een gemeente waar ik niets te zoeken had naar een industriepark waar ik niets te zoeken had, om daar tekstjes te schrijven, schrijft een blogster op de website Perfect day for a panic.

Afhankelijk van de studies die men bekijkt, is 20 tot 40 procent van de mensen ronduit ongelukkig in zijn of haar job. Dit is enorm veel. Want wie ongelukkig is, kampt vaak tegelijk met een dalend zelfvertrouwen, demotivatie, prikkelbaarheid tot wakker liggen ‘s nachts.

In het slechtste geval word je echt ziek van je werk met burn-outs tot gevolg.

 

Niet vervulde loopbaandroom

Rond je 35e maken veel mensen een balans op. Aan de ene kant is er de carrièredroom: voor de ene betekent dat onvrede over nog niet ver genoeg staan op de carrièreladder, voor de ander die er wel gekomen is komt er de stress van een verantwoordelijke job bij.

Ook kinderen spelen een belangrijke rol bij dertigers, want dat betekent meer druk op de werk-privébalans.

Bij de oudste groep, boven de 55, spelen weer andere factoren een rol. Zoals het gevoel niet serieus genomen te worden of ingehaald te worden door jongere collega’s.

Via loopbaanbegeleiding kun je daarom opnieuw gaan aftoetsten hoe jij de volgende jaren van je loopbaan wil gaan invullen.

 

Voor wie is loopbaanbegeleiding?

De VDAB loopbaanbegeleiding is er voor al wie uit de impasse van een ongelukkige job wil geraken en zelf geen oplossing meer ziet.

Door met een buitenstaander te praten, wordt het makkelijker om een aantal gevoeligheden bespreekbaar te maken. 

De  inhoud van de gesprekken blijft binnen 4 muren. 

Starten bij wat je leuk vindt

Bij loopbaanbegeleiding start met niet bij je diploma of ervaring. We gaan kijken naar wat jij leuk vindt en van nature goed in bent.

Je krijgt hierdoor een veel bredere kijk op je job mogelijkheden met als gevolg wel een jobaanbod dat wel 10 keer groter is dan eerst gedacht.

Met het 4 stappen programma leer je stap voor stap anders naar werk kijken. 

De VDAB loopbaanbegeleiding start met een gratis gesprek. Wil je daarna de loopbaanbegeleiding volgen, dan zijn er 4 praatsessies van 2 uur bij Algida op kantoor of bij je thuis. 

Tijdens het gratis gesprek, wordt er gekeken naar wie je bent en welke problemen je ervaart. Je krijgt ook meer informatie over het 4 stappen programma van de loopbaanbegeleiding.

Bij interesse, kun je achteraf de loopbaancheque voor loopbaanbegeleiding bestellen.

De loopbaancheque kun je bestellen bij VDAB op het gratis nummer 0800.30.700. Men zal je vragen naar je naam, rijksregisternummer en mailadres. Voor 4 uur loopbaanbegeleiding betaal je slechts €10 per uur (of €40 in het totaal). Het bedrag betaal je rechtstreeks aan VDAB.

Na ontvangst van je loopbaancheque kun je een afspraak maken met je loopbaanbegeleider.

 

Waarom ben jij ongelukkig in je job?

15 + 8 =