loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding, iedereen gelukkig in zijn job

Loopbaanbegeleiding van VDAB is er voor werknemers of zelfstandigen die ongelukkig zijn in hun job en hier iets aan willen doen. Via gesprekken krijg je meer inzicht in wat je echt graag wil doen als job, welke jobs hier tegenover staan en hoe je deze jobs kunt krijgen.

Op basis hiervan kun je dan makkelijker beslissen of je in je huidige job blijft of bij een andere werkgever gaat.

Mijn werk is niet meer leuk

In putje winter fietste ik elke dag van het station van een gemeente waar ik niets te zoeken had naar een industriepark waar ik niets te zoeken had, om daar tekstjes te schrijven, schrijft een blogster op de website Perfect day for a panic.

Afhankelijk van de studies die men bekijkt, is 20 tot 40 procent van de mensen ronduit ongelukkig in zijn of haar job. Dit is enorm veel. Want wie ongelukkig is, kampt vaak tegelijk met een dalend zelfvertrouwen, demotivatie, prikkelbaarheid tot wakker liggen 's nachts.

Niet vervulde loopbaandroom

Rond je 35ste maken veel mensen een balans op. Aan de ene kant is er de carrièredroom: voor de ene betekent dat onvrede over nog niet ver genoeg staan op de carrièreladder, voor de ander die er wel gekomen is komt er de stress van een verantwoordelijke job bij.

Ook kinderen spelen een belangrijke rol bij dertigers, want dat betekent meer druk op de werk-privébalans.

Bij de oudste groep, boven de 55, spelen weer andere factoren een rol. Zoals het gevoel niet serieus genomen te worden of ingehaald te worden door jongere collega's.

Via loopbaanbegeleiding kun je daarom opnieuw gaan aftoetsten hoe jij de volgende jaren van je loopbaan wil gaan invullen.

Waarom loopbaanbegeleiding volgen?

Met een professionele coach naast je, krijg je veel sneller resultaten. Sporters, muzikanten en managers hebben allemaal een jobcoach naast zich.

  1. Het voordeel van loopbaanbegeleiding is dat je persoonlijke gesprekken voert
  2. Er is een professionele omkadering.
  3. Tegelijk kan de loopbaanbegeleider je heel wat praktische informatie geven.

In de persoonlijke loopbaanbegeleiding krijg je dus een klankbord waardoor je sneller tot resultaten komt waar en jouw problemen opgelost raakt.

 

Over Michel Piedfort:

Loopbaanbegeleider Michel Piedfort is lange tijd ongelukkig geweest in zijn job. Is dit het nu? Kan ik meer? Toen hij ontdekte dat er wel leuke jobs zijn, bloeide hij helemaal open. Hij is daarna op een totaal andere manier gaan werken. Zijn ervaring, tips en inzichten deelt hij heel graag met jou.