Burn-out... alles wat je moet weten

wat is het, wat zijn de symptomen en kenmerken, hoe lang duurt het, hoe raak je er van af, ...

burn-out

Burn-out wordt ervaren als 'gebrek aan energie hebben', je bent geestelijk moe en je recupereert niet meer. Hier ligt het grootste misverstand: het is een energiestoornis die je oplost door leuke dingen te gaan doen.

Niet waar: daarom hanteer ik mijn eigen definitie: burn-out zijn langdurig opgekropte irritaties. Het mooie aan deze definitie is dat men de focus legt op het oplossen van de irritaties en niet zo zeer op energie krijgen door leuke dingen te doen.

Want als de irritatie zich op het werk bevindt, dan mag je in je privétijd zoveel op een yogamat gaan liggen als je wil, je probleem wordt dan niet opgelost.

Burn-out: de meest gestelde vragen & antwoorden

burn-out symptomen

Ik ben Michel Piedfort, ik begeleid al jaren mensen met ongezonde werkstress naar een betere balans of een job die meer aansluit bij wat men echt wil. Omdat het eigenlijk vrij makkelijk is om er van af te geraken door anders te communiceren heb ik veel succes.

  1. Herken de burn-out symptomen & kenmerken
  2. Hoe lang duurt een burn-out
  3. Welk ontslag is mogelijk
  4. Hoe raak je uit burn-out
  5. Vanaf wanneer werken na burn-out?
  6. Getuigenissen patiënten

Volg de tips van Algida op Facebook door mijn pagina te liken.

 

Het nadeel en voordeel van burn-out

Als je niets doet, dan gaat het van kwaad naar erger. Daarom dat velen zo verrast zijn als de huisarts met de diagnose  komt. 'Burn-out? Ik, maar dokter, ik doe mijn job net zo graag.' Men ging er van uit dat de vermoeidheid tijdelijk was, dat het wel opgelost zou worden met een citytrip of korte vakantie.

Maar zodra je terugkeert naar je werk, komen die klachten terug. Als je dit merkt, dan weet je het zeker: ik heb ongezonde werkstress. Er moet dan iets veranderen. Zo lang je vandaag nog kunt werken, kun je zelf kiezen. Van zodra je lichaam crasht, beslissen je lichaam en huisarts wat, wanneer en hoe jij op korte termijn zal functioneren. En dat is geen prettig vooruitzicht.

Het voordeel is dat mensen achteraf deze nare periode als positief ervaren. Men botst zo hard met zijn kop tegen de muur dat men zegt: ik ben na mijn burn-out herboren, leef anders en ga totaal anders om met tijd en activiteit. Men is uiteindelijk gelukkiger geworden. Tenminste men dit alles goed verwerkt, wat vaak niet het geval is.

Vragen? Stel ze hier, bel Michel op 0486 329 020 of mail

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
burn-out coach michel piedfort algida loopbaanbegeleiding
Scroll naar top