Belastingvrije fietsvergoeding bedraagt 0,27 euro per kilometer

Wie met zijn fiets naar het werk rijdt, kan daarvoor een belastingvrije fietsvergoeding van maximum €0,27 per kilometer krijgen.
De vergoeding is er zowel voor werknemers, bedrijfsleiders, freelancers en zelfstandigen.

Voordelen belastingvrije fietsvergoeding

De fietsvergoeding is fiscaal interessant vermits ze voor de werknemer, zelfstandige of freelancer niet als loon wordt beschouwd en bijgevolg als dusdanig niet wordt belast. De fietsvergoeding is bovendien 100% fiscaal aftrekbaar in de vennootschapsbelasting.

Fietsvergoeding en bedrijfswagen

De fietsvergoeding mag samen gevoegd worden met een bedrijfswagen of vervoer met de bus of trein.

Wie bijvoorbeeld van thuis uit naar een bushalte of treinstation fiets en vervolgens het openbaar neemt, kan voor deze gefietste kilometers een fietsvergoeding krijgen.

Woont een werknemer bv. 10 km van zijn werk en rijdt hij/zij vijf werkdagen per week met de fiets naar het werk tussen 1 augustus en 31 augustus, dan krijgt hij van zijn werkgever of bedrijf 48 euro als fietsvergoeding (20 werkdagen * 10 kilometer * 0,27 euro/kilometer).

Fiets op kosten van de werkgever of zaak

Een fiets op de zaak of betaald door de werkgever wordt ook populairder. Wil je opslag of wil je als zelfstandige je bedrijf groene mobiliteit promoten, dan is een fiets betaald door het bedrijf zeker mogelijk.

Fietsen en tot rust komen

Je hoeft niet alleen van en naar het werk te fietsen omwille van de fietsvergoeding. Sta ook even stil bij je mentale gezondheid. Fietsen is veel gezonder dan je verplaatsen met de auto of het openbaar vervoer.

Je hebt beweging en je bent buiten. Fietsen kan rust geven en een bron van energie zijn.

Scroll naar boven