ontslag bij burn-out

Welk ontslag bij burn-out

Welk ontslag bij burn-out past bij jou? Ga je zelf ontslag geven, kies je voor het medisch ontslag of vraag je ontslag? 80% van wie in burn-out zit, keert nooit terug naar zijn oude werkgever. Dat is veel. Dat betekent dat men ontslag zal moeten geven of krijgen.

 

Ontslag vragen bij burn-out

Wie al maanden van het werk afwezig is, hoopt vaak dat hij ontslag zal krijgen of overweegt om ontslag te vragen. De werkgever zal vanuit menselijk en organisatorisch standpunt je vraag ook begrijpen omdat je job immers  door iemand anders ingevuld is. Toch gaan bedrijven bijna nooit in op verzoek om ontslagen te worden omdat zij hiervoor gestraft kunnen worden.

 

Het medisch ontslag bij burn-out

Het medisch ontslag is een alternatief voor wie langer dan 9 maanden afwezig is omdat men dan meteen kan stempelen zonder opzegperiode te presteren. Negen maanden is echter een zeer lange periode en het is nog maar de vraag of je huisarts bereid blijft om je ziek te schrijven.

Omdat het medisch ontslag een specifieke procedure vereist, kan ook dit extra stress opleveren. Daarom helpt onze begeleiding je deze periode te overbruggen.

burn-out coach michel piedfort algida loopbaanbegeleiding

Zelf ontslag geven bij burn-out

Wil je echt weg, dan is de enige optie om te solliciteren en ander werk te zoeken. Er komen dan wel nog een paar lastige hobbels aan want je blijft met je opzegperiode zitten en hoe vraag je de huisarts om je ziek te schrijven terwijl je wél in staat bent om te solliciteren en elders te gaan werken?

Die opzegperiode hoeft geen probleem te zijn als die kort is dit wil zeggen als je die tijdens je ziekteperiode kunt presteren want dan hoef je toch niet terug naar je oude werkgever. Wie echter een zeer lange opzegperiode heeft, zal toch met zijn werkgever een akkoord moeten onderhandelen om die opzegperiode te ontwijken. Daar kan Algida je bij helpen.

Als je ontslag wil, wat wil jij dan wel?

Elke HR-medewerker hoort meteen dat je in burn-out zit als je solliciteert, zelfs als je het niet vermeldt. Als je weg wil bij je werkgever, zoek dan bewust naar wat je wél wil. Oefen daarom je sollicitatiegesprek op voorhand, vermijd dat je emotioneel wordt en breng een positief verhaal.

Tijdens de begeleiding van Algida gaan we hier uitgebreid op in zodat je bedrijven echt op een eenvoudige manier overtuigt dat de kans op herval minimaal is. De kans op burn-outherval is immers zeer groot zolang je de oorzaak van je burn-out blijft leggen bij iets of iemand anders.

Het volstaat daarom meestal om aan te tonen wat jij in de toekomst anders gaat doen of zeggen. Hoe je dit doet, daarmee helpen wij je graag.

medisch ontslag door burn-out bij ambtenaren 2

Vragen over welk ontslag bij burn-out? Stel ze hier gratis,  bel 0486 329 020  of schrijf je in voor het gratis webinar medisch ontslag

 • woensdag 23 november van 12u00 tot 12u30
 • woensdag 7 december van 12u00 tot 12u30
 • woensdag 14 december van 12u00 tot 12u30
Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
aanbevolen

Online begeleiding

€10/u -- 4 uur
 • Hulp bij werkhervatting na burn-out
 • Solliciteren na burn-out, welke job past beter bij mij
 • Uit burn-out blijven
 • 4 uur online begeleiding
 • sessies van 1 uur
 • Voor werknemers vanaf 7 jaar ervaring
 • Je woont /werkt in Vlaanderen
 • Data in onderling overleg
 • Start na ontvangst loopbaancheque
Scroll naar boven