Ga ik die job kunnen?

Ga ik die job kunnen? Veel mensen reageren niet op jobs omdat ze denken dat ze de job niet kunnen. Nochtans kunnen ze die job vaak wel.

Als ik dan met deze mensen praat, blijkt vaak dat ze die job wel kunnen, ook al voldoen ze niet aan alle functie-vereisten. Reageer daarom gerust op de vacature. Jij hoeft niet in de plaats van de werkgever te beslissen of je die job kunt. Laat de werkgever ook beslissen. Als de werkgever overtuigd is van je kunnen, als de werkgever meent dat je binnen het team past en een sterke aanwinst voor het bedrijf bent, waarom zou je het dan niet proberen?

Vooral vrouwen twijfelen vaak of ze de job wel kunnen

Het zijn vaak vrouwen die me zeggen dat ze niet zullen solliciteren op een job. Meestal is het dan omdat ze aan 1 of 2 jobvereisten niet voldoen.

Als ik hen dan vertel dat heel wat mannen zelfs reageren als ze amper aan 20 procent van de jobvereisten voldoen, dan lacht men wel eens. Waarom zou jij kansen laten liggen als anderen met minder competenties wel solliciteren?

Laat de werkgever ook kiezen

Jij hoeft niet in de plaats van de werkgever te beslissen of jij de job kunt. Er zijn nog zoveel andere factoren die meespelen in het toekennen van een job. Zo kijkt men ook naar wie jij bent, of je past binnen de cultuur van het bedrijf, of je past in de groep, of er een persoonlijke klik is, ...

Als de werkgever het met jou wil uitproberen, twijfel dan niet langer. Op het vlak van competenties komt het echt goed.

Ontdek wat je echt goed kunt en graag doet

De reden waarom velen twijfelen of ze een job wel gaan kunnen, is omdat men onvoldoende zicht heeft op de eigen competenties en wat men echt graag doet. Daarom is loopbaanbegeleiding een echt krachtige manier om dit te ontdekken.

Wil je deze oefening samen met mij doen, contacteer me. Je kunt hiervoor apart uren boeken of je loopbaancheque van de Vlaamse overheid inzetten.

Met een loopbaancheque krijg je 4 uur persoonlijke begeleiding voor 40 euro. Wie geen recht heeft op loopbaanbegeleiding, kan aparte begeleiding nemen aan 80 euro inclusief btw per uur.

Hoe beter je zicht krijgt op je eigen competenties, hoe makkelijker het solliciteren voor jou wordt omdat je zelfvertrouwen groeit.

 

Scroll naar boven