rapper uit je burn-out

Rapper uit je burn-out

Met het rapper uit je burn-out programma kun je sneller terug aan het werk. Je hoeft zelfs niet klachtenvrij te zijn om met dit programma te beginnen.

Bij een burn-out sluipen vaak ongemerkt en onbewust een aantal werkmethodes binnen die zoveel energie van je vreten dat je er letterlijk aan onderdoor gaat. Het is daarom best dat je deze van kilometers ver leert herkennen.
Ik in een burn-out? Niets voelen aankomen

Het beste bewijs dat dingen ongemerkt en onbewust je leven binnensluipen, blijkt uit de eerste reactie van mensen als ze van hun huisarts de diagnose burn-out krijgen. Ik in een burn-out? Dat kan toch niet.

Meestal heeft men gedurende een zeer lange tijd signalen van het lichaam of de omgeving genegeerd. Of men zag de signalen van een burn-out wel maar men minimaliseerde de gevolgen er van. Dat blijkt uit tal van getuigenissen van burn-out patiënten.

Rapper uit je burn-out programma

Met het rapper uit je burn-out programma, gaan we eerst meten hoe diep je zit. We analyseren lichamelijke en emotionele klachten en gaan na hoe het met je geheugen gesteld is.

Daarna gaan we kijken waarom je in een burn-out gesukkeld bent. Wat zijn de eerstelijns en tweedelijnsfactoren. Het zijn vooral de tweedelijnsfactoren die het moeilijkste te achterhalen zijn.

Burn-out is doorgaans het gevolg van werkgerelateerde en persoonlijkheidskenmerken. “In dit programma gaan we niet werken aan alle puzzelstukken apart, maar werken we ineens aan het geheel. Het is immers al vaker gebleken dat door naar het geheel de kijken, alles puzzelstukken ineens op de juiste plaats vallen”, zegt loopbaanbegeleider Michel Piedfort.

“Ik heb ook al vaak gezien dat typische burn-out klachten snel verdwijnen als je net het belangrijkste element ontdekt. De meeste mensen weten achteraf gezien zeer goed hoe het komt dat men zo diep gegaan is maar men was zich er gewoon niet van bewust.”

Tenslotte krijg je handvaten mee die de klant verkleinen dat je in de toekomst opnieuw in een burn-out hervalt. Daarom werken we zowel aan jezelf beter leren kennen, mindset, communicatie en softskills.

We gaan ook of terugkeren je oude job mogelijk is. Zo ja, onder welke voorwaarden kan dit dan? Wat is er voor jou mogelijk? Als je niet meer terug wil, wat is dan een alternatief?

Na een paar sessies zien de meeste deelnemers al mogelijkheden hoe ze het in de toekomst anders kunnen doen.
Het rapper uit je burn-out programma omvat 4 tot 7 sessies van 1 uur. Ze kunnen online doorgaan, op kantoor bij Algida of via wandelcoaching.

Waarom rapper beginnen en niet afwachten?

Hoe langer men wacht, hoe moeilijker het vaak wordt om ergernissen op het werk te gaan benoemen. Alles wordt vager. Voorbeelden worden vergeten of zijn moeilijker terug te vinden. Dit heeft meestal niets met de burn-out op zich te maken maar wel met het verbloemen van de werkelijkheid.

Achteraf denken we vaak: uiteindelijk viel het nog wel mee. Of ik weet het eigenlijk niet meer zo. Terwijl de situatie op zich echt heel erg geweest kan zijn.

Bovendien wordt het opnieuw samenstellen of herinneren van een werkdag enorm moeilijk als er een langere periode over heen gaat. Uit alle statistieken blijkt bovendien dat de helft van de werknemers niet meer naar zijn oude job terugkeert eens hij langer dan drie maanden thuis is.

Kosten van het rapper uit je burn-out programma

  • Wie recht heeft op loopbaancheques, kan deze inzetten. Je krijgt dan met je eerste loopbaancheque 4 uur loopbaanbegeleiding voor 40 euro. Je kunt achteraf nog maximum 3 uur extra persoonlijke begeleiding aanvragen door je tweede loopbaancheque te gebruiken. Ook deze cheque kost 40 euro. Je betaalt alles rechtstreeks aan VDAB.
  • Wie geen recht heeft op loopbaancheques van VDAB, betaalt de persoonlijke begeleiding rechtstreeks aan Algida. Het uurtarief bedraagt €70 euro inclusief btw.

Vraag meer info over rapper uit je burn-out

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top