agawer anders gaan werken na werkstress of burn-out

AGAWER anders gaan werken bij overspannen zijn of na burn-out

Voel jij je overspannen op het werk of ga je opnieuw aan de slag na burn-out, dan kan dit alleen succesvol zijn als het anders werken wordt of afgekort AGAWER. AGAWER doet denken aan AGALEV, anders gaan leven. En dat is het ook.

AGAWER Anders gaan werken

Het heeft met andere woorden totaal geen zin om na een overspannen periode of na je burn-out gewoon opnieuw naar je job terug te keren zonder dat er iets veranderd is.

Wie vandaag overspannen is, wordt daarom aangeraden om zo snel mogelijk hulp zoeken om die stresssituatie aan te pakken omdat de stressklachten uit zichzelf niet verdwijnen.

Al 10 dingen geprobeerd maar niets werkt

De meeste mensen die ik zie, hebben al tientallen dingen geprobeerd om hun stress weg te werken. De oorzaak van hun stress leggen ze bij de baas, de collega, de werkdruk, de deadline, het nieuwe computersysteem, …

Als dit oorzaak van de stress echt bij je baas, je collega of het bedrijf ligt, dan zijn voor jou de vooruitzichten niet goed want je weet op voorhand dat je er op termijn onderdoor zal gaan. Blijven afwachten en niets doen, hopend dat op een dag je baas vervangen wordt, is dan ook de minst ideale oplossing.

Tegelijk is veranderen van job niet altijd een goed idee want heel vaak ligt de oorzaak van je stress niet bij je baas maar grotendeels bij jezelf.

AGAWER als persoonlijke groei: ontdek waarom de oorzaak bij jezelf ligt

“Keer op keer blijkt dat mensen met een aantal heel makkelijke technieken op een andere manier met hun stress kunnen omgaan”, zegt Michel Piedfort van Algida Loopbaanbegeleiding.

“Eens men dit ervaart, ziet men dat men totaal niet van job hoeft te veranderen om zich opnieuw beter op het werk te voelen. De technieken die ik meegeef, zijn direct toepasbaar en hebben op korte termijn resultaat.

Er zijn vandaag meer dan 40 verschillende oorzaken van stress. Eens men de oorzaken ontdekt die bij zichzelf liggen, wordt het zoveel makkelijker om stress aan te pakken en om hier anders mee om te gaan.
De ervaring leert dat het vaak echt aan heel kleine dingen kan liggen waarvan we ons niet meer bewust zijn. Die stressfactoren liggen zo dicht bij onszelf dat we ze niet meer zien. Daarom is loopbaanbegeleiding ook een traject van persoonlijke groei omdat je jezelf van dingen bewust wordt.

10 redenen om loopbaanbegeleiding niet te doen

Je hebt ongetwijfeld 10 redenen om je loopbaanbegeleiding uit te stellen. Het is vandaag nog niet de moment, je hebt het te druk, je baas gaat misschien weg, …. Je weet dan vooral dat je stressklachten gaan blijven en zelfs verergeren.

Focus op het resultaat dat je zal krijgen: minder stressklachten. Deze ene reden is waarom jij wel loopbaanbegeleiding volgt, ook al vergt dit een inspanning.

Omdat de overheid er alle belang bij heeft dat jij een job volhoudt, financiert zij de loopbaanbegeleiding. Je eigen bijdrage is daarom beperkt tot slechts 10 euro per uur. Je vindt hierover meer info op de site van VDAB.

Scroll naar top