droomjob

Zo zet je de eerste stappen naar je droomjob

Heb je een droomjob voor ogen, maar weet je nog niet hoe je daar kunt komen, dan kun je met deze tips de eerste stappen zetten.

1. Benoem de droomjob. Hoe ziet die droomjob van jou er uit? Waar moet je ideale job aan voldoen? Welk etiket kleef je er op zodat je op dit trefwoord kunt gaan zoeken.

2. Werk aan je zelfvertrouwen door je en durf jouw persoonlijke ambities uit te spreken. Hou ze niet voor jezelf. Zo weet je baas, je omgeving, een rekruteerder wat jij van de job verwacht en waar je naar toe wil.

3. Durf stoefen. Durf je kwaliteiten, dingen waar je trots op bent en realisaties in de verf zetten. Op een sollicitatiegesprek hoef je niet te bescheiden te zijn.

4. Toon je oprechte interesse. Blijf niet onzichtbaar in een vergadering. Geef een opmerking. Zo toon je aan dat je geïnteresseerd bent en met kennis van zaken spreekt.

5. Ga recht op je doel af en breid je netwerk uit. Wil je aan de slag of doorgroeien in een bepaalde sector? Creëer dan een netwerk in die sector. Met je LinkedIn-profiel kun je makkelijk aan andere professionelen tonen wat je interesses, ervaringen en competenties zijn. Like en share dingen waar je echt interesse in hebt zodat iedereen rondom ziet waar jouw passie ligt.

Had ik dit vroeger maar gedaan

Blijf niet in de job van je tweede keuze zitten. Vaak zijn we per toeval in een job terecht gekomen. We zagen een toffe job en hebben er op gesolliciteerd. Maar is dit ook de job die je vroeger voor ogen had?

Jouw droomjob is vaak veel makkelijker te realiseren dan je denkt. Bijna iedereen die zijn job opgeeft omdat hij uiteindelijk toch zijn droomjob gevonden heeft, wenst dat hij dit vroeger al gedaan had.

Naar je droomjob met loopbaanbegeleiding

Vind je het moeilijk om je vol vertrouwen te profileren of om die droomjob te benoemen, laat je dan coachen met loopbaanbegeleiding. Zo haal jij het beste uit jezelf en wordt werken echt opnieuw leuk.

Contacteer je loopbaanbegeleider Michel via mail voor een gratis adviesgesprek of bel hem nu op 0486 329 020

🕶 Gratis 13 online testen

Welk kleurtype ben jij, welke job past je, ben je een toffe collega, ben je perfectionist, stresstest, hoe functioneer jij,...

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons
privacybeleid.

Scroll naar boven