troeven cv

Zet je belangrijkste troef direct in je cv

Heel veel sollicitanten willen hun beste troeven pas uitspelen tijdens het sollicitatiegesprek. Maar wat als jij dat sollicitatiegesprek niet krijgt? Dan kun jij die troef niet meer uitspelen. Jouw wit konijn blijft dan in je hoed zitten.

Eens je afgewezen bent, is het bijna onmogelijk om de nieuwe werkgever alsnog te overtuigen want het bedrijf heeft neen gezegd.

 

Waarom is het zinloos informatie achter te houden?

Bedrijven die twijfelen aan kandidaten, zullen meestal niet tot een sollicitatiegesprek overgaan. Tenzij men echt niemand anders vindt en al heel erg lang zoekt.

Het feit dat je voor een gesprek uitgenodigd wordt, is op zich al een teken dat je heel goed scoort.

Elke kandidaat die men interviewt, kost het bedrijf toch al snel een dik uur tijd. Men laat niet zo maar mensen komen opdraven voor een praatje.

 

 

Het doel van je cv is uitgenodigd worden

Daarom is het super belangrijk dat je het bedrijf in je cv al overtuigd dat jij de ideale kandidaat bent. Het doel van de cv is het interview te krijgen.

Tijdens het sollicitatiegesprek zoekt de nieuwe werkgever vooral bevestiging van wat hij in je cv meende te ontdekken. Het doel van het eerste sollicitatiegesprek is doorgaan naar het tweede gesprek.

Het doel van het tweede gesprek is uiteindelijk overtuigen om het contract te kunnen ondertekenen.

De structuur, opbouw en inhoud van de gesprekken zal daarom totaal anders zijn.

ūüē∂ Gratis 13 online testen

Welk kleurtype ben jij, welke job past je, ben je een toffe collega, ben je perfectionist, stresstest, hoe functioneer jij,...

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons
privacybeleid.

Scroll naar boven