zelfhulpgroepburn-out

Zelfhulpgroep burn-out brengt lotgenoten samen

In Antwerpen is de zelfhulpgroep burn-out van start gegaan. De zelfhulpgroep wil lotgenoten met burn-out samenbrengen zodat ze hun ervaringen met elkaar kunnen delen.
De zelfhulpgroep komt 2 keer per maand samen. Er zijn praatsessies en wandelsessies van 1,5 uur.

Zelfhulpgroep burn-out: in je eentje naar oplossingen zoeken hoeft niet

We willen mensen met burn-out vooral steun geven en hen laten voelen dat zij er niet alleen voor staan, zegt Michel Piedfort van Algida Loopbaanbegeleiding die de groep coördineert.
Vandaag is er alleen een zelfhulpgroep in Antwerpen centrum. Gehoopt wordt dat ook andere psychologen en loopbaanbegeleiders het initiatief ondersteunen en met een zelfhulpgroep burn-out in hun eigen regio starten.

In de pers komt er meer aandacht voor burn-out. Toch zie je die mensen niet op straat rondlopen. Dit komt vooral omdat burn-out op zich nog een heel onzichtbaar fenomeen is. Mensen lopen daar niet mee te koop. Ik zie nog wekelijks mensen die het woord burn-out niet uitspreken, zegt Piedfort. De schaamte zit bij velen heel diep. Mensen zijn er vaak van overtuigd dat het iedereen kan overkomen met uitzondering van henzelf. Dat blijkt in de prakijk helaas niet waar te zijn.

Eerste keer? Vraag een kennismakingsgesprek

Het voordeel van de zelfhulpgroep is dat zowel mensen die uit burn-out aan het komen zijn als mensen die er net in gegleden zijn welkom zijn. Zo kunnen mensen aan mekaar heel wat tips geven en informatie delen.

Wie zich bij de zelfhulpgroep wil aansluiten, vraagt eerst een kennismakingsgesprek. Zo krijg je meer info over de werking van de groep, wat je mag verwachten en kan men je kort aan de leden voorstellen voor het begin van de sessie.

Terug aan het werk na burn-out

In de zelfulpgroep komen zowel privé- als werkgerelateerde onderwerpen aan bod terwijl bij loopbaanbegeleiding de focus ligt op de werkhervatting na burn-out.  De zelfhulpgroep gaat  ervaring van mensen na burn-out met anderen delen via een boek en zoekt daarom nog getuigenissen.

Scroll naar top