Werkstress aanpakken

.

.

Zijn je klachten werkstress? Ontdek dan hier hoe je werkstress kunt aanpakken. Werkstress gaat vanzelf niet weg. Doe er daarom snel iets aan

Stress en werkstress sluipen bijna onzichtbaar en ongemerkt je leven binnen. Dat blijkt uit de reacties van patiënten als ze van hun diagnose bij de dokter horen: 'ik overwerkt, dat kan toch niet?'

Het begint vaak met 's avonds doodmoe in de zetel ploffen en er niet meer uitkomen. Je bent geestelijk uitgeput en je recupereert moeilijk. Dat uitgeput zijn, wordt een dagelijkse gewoonte. Je denkt dat het tijdelijk is. Maar dat is het meestal nooit.

Algida ontwikkelde een unieke stresstest waardoor je binnen het uur weet:

  1. of je klachten het gevolg van werkstress zijn,
  2. hoeveel ongezonde werkstress je ervaart,
  3. wat je kunt doen om je stressniveau te verlagen,
  4. en hoe je hier aan begint.

 

Afname werkstresstest

De stresstest wordt afgenomen op basis van een gesprek. Je krijgt na afloop de resultaten van de test grafisch voorgesteld samen met 10 werkpunten. De stresstest is gebaseerd op de werkstresstesten van de KU-Leuven gecombineerd met persoonlijkheidstesten en werktesten.

Het gesprek kan online of in de kantoren van Algida.be op de Italiëlei 46 te Antwerpen gebeuren. De consultatie duurt 45 minuten tot 1 uur. De prijs bedraagt 75 euro (inclusief btw).

Werkstress aanpakken

Wil je achteraf je werkstress op jezelf aanpakken, dan kan dit op basis van de tips die je tijdens de consultatie hebt meegekregen.

Wie hierbij persoonlijke begeleiding wil, wordt tweewekelijks opgevolgd. Deze consultaties duren een uur.

Tarieven consultaties werkstress aanpakken

De prijs voor een opvolggesprek bedraagt 75 euro per uur (inclusief BTW). Het is mogelijk om de loopbaancheque van VDAB hiervoor te gebruiken.

Werkstress gaat vanzelf niet weg

Michel Piedfort

Aan werkstress kun je echt iets doen door de dieperliggende oorzaken van je stress te ontdekken en weg te werken. Op 4 uur bereik je enorm veel.

Het grote nadeel van werkstress is dat klachten erger worden als je niets doet. Het is zelfs zo dat wie als gevolg van stress onderuit gaat, vaak voor een langere periode niet meer kan werken. Dit betekent een groot inkomstenverlies omdat je maandenlang op de mutualiteit staat.

Tegelijk blijkt uit de statistieken van de ziekenfondsen dat de helft van deze mensen nooit meer naar de werkvloer terugkeren van zodra zij 3 maanden van het werk afwezig zijn. Als je dan weet dat een gemiddelde uitval als gevolg van werkstress 9 maanden duurt, dan merk je welke impact stress kan hebben.

Laat daarom werkstress je job niet verpesten.

Michel Piedfort
Je loopbaanbegeleider
tel 0486 329 020

 

Maak hier je afspraak om je werkstress te meten en stappenplan te krijgen

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top