Werken na burn-out

Gewoon rusten is niet genoeg. Ook op je werk moet er iets veranderen. Wist je dat 1 op 5 hervalt? Je kunt dit vermijden via begeleiding

Trieste cijfers over burn-out

%
heeft burn-out klachten
%
Hervalt
%
Verlaat nieuwe job in 6 maanden

Werken na burn-out. Vermijd burn-out herval met loopbaanbegeleiding

4 uur persoonlijke begeleiding uit je burn-out en werkhervatting na burn-out via beeldbellen met loopbaancheque Vlaamse overheid. Hierdoor betaal je amper €10/uur (€40/4 uur) aan VDAB.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Gevolgen van burn-out herval

Wie de ernst van zijn burn-out onderschat, riskeert herval. Een tweede burn-out duurt langer en is veel intenser. Daarom is begeleiding bij werkhervatting zeer belangrijk.

De rechtstreekse gevolgen zijn enorm: nog meer kosten, nog meer onzekerheid over je competenties, nog minder zelfvertrouwen. Ten onrechte.

Burn-out heeft nooit te maken met een gebrek aan vaktechnische competenties omdat je de job niet aankunt. De oorzaak van burn-out ligt altijd in een mix van factoren die persoonsgebonden zijn, minder efficiënte werktechnieken die er door de loop van de tijd ingeslopen zijn en communicatie.

Net omdat burn-out te maken heeft met jouw sterktes en talenten zie jij het vaak zelf niet en is de hulp van een professional echt nodig.

Misverstanden over werken na burn-out

uit je burn-out
  1. Zolang men de schuld van de burn-out blijft leggen bij iets of iemand anders, dan is het gevaar niet geweken. Dat iets of iemand anders is alleen de druppel die de emmer deed overlopen. Tijdens de behandeling van burn-out ga ik op zoek naar jouw dieperliggende oorzaken.
  2. Beperk je bij een behandeling niet tot het aanvaarden van een etiket zoals perfectionisme, door mijn HSP, ....: Veel belangrijker is hoe je met dat etiket omgaat. Ook dat leer je bij Algida.
  3. Stop met je omgeving te willen veranderen: je baas, je collega, de structuur van het bedrijf ga jij niet veranderen. Tijdens onze sessies ontdek jij waar jij wel invloed op hebt. En dat is heel veel.
  4. Verwacht niet dat je baas je zal verwittigen. Ik hoor wekelijks 'mijn baas zei dat hij mijn burn-out zag aankomen maar liet mij toch gewoon doen'. Dankzij Algida ga je weten waarom je zo diep zakte en hoe jij uit die put blijft.
  5. Ga niet gewoon terug omdat je uitgerust bent. Rust is niet voldoende. Bij burn-out moet er dus ook iets veranderen in je hoofd dit wil zeggen de manier waarop jij naar dingen kijkt. Ook dat leer je Algida.

Je hebt nog wel een toekomst na je burn-out

Michel Piedfort

Ik interviewde meer dan 50 mensen die meer dan 2 jaar in burn-out zaten. De meesten hadden een lichamelijke crash en konden gedurende maanden niets meer. Ik ben toen enorm geschrokken van de impact van een burn-out op de mens en zijn familie.

Het hoopgevende is dat iedereen zijn burn-out zag als een nieuw begin. Het komt goed. De valkuilen van de burn-out blijven vaak jaren. Hierdoor is het enorm belangrijk dat je voor jezelf ontdekt welke valkuilen op werkvlak je hebt, hoe je ze omzeilt en hoe je ermee afrekent.

Uit de mensen die ik begeleid en gesproken heb, blijkt ook dat een professionele topcarrière na een burn-out ook nog kan. Zo sprak ik met een algemeen directeur die na de burn-out ook nog directeur bleef. Na je burn-out kun je dus nog even gedreven zijn als ervoor. Meestal is het werk na je burn-out niet meer je identiteit. Je kijkt met andere woorden anders naar werken, overwerken en de rare streken van je baas.

Michel Piedfort
Je loopbaanbegeleider
tel 0486 329 020

 

Vragen over werken na burn-out of loopbaanbegeleiding? Stel ze mij

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Webinar medisch ontslag

Gratis webinar over burn-out en medisch ontslag Meer info

4 redenen om je job te haten

Burn-out is een combinatie van de belangrijkste stressfactoren in een mensenleven. Daarom heeft het ook zo'n impact op je leven. Meer info

Agawer na burn-out

Na je burn-out is niets nog hetzelfde. Bij een succesvolle werkhervatting geldt AGAWER, Anders gaan werken. Dit betekent dat er in je professioneel leven best iets verandert: op de werkvloer, in je relatie met je collega's of in je hoofd. Meer info

Getuigenissen over burn-out

Ik interviewde meer dan 50 mensen die meer dan 2 jaar thuis waren met een burn-out. Hoe gingen zij terug aan het werk? Welke tips kunnen zij geven? Meer info

Medisch ontslag bij burn-out

Wat is medisch ontslag bij burn-out? Kun jij dit zelf inroepen of alleen de werkgever? Welke voordelen en nadelen heeft het? Meer info

Welke artsen bij burn-out

Welke artsen hebben er allemaal iets te zeggen over jouw burn-out? Je hebt je huisarts, maar ook de controle-arts, medisch adviseur en bedrijfsarts beslissen mee. Wat is het verschil. Meer info

Scroll naar top