Gratis Stresstest - TestjeWerkStress.be

Welke klachten komen van werkstress en waarom?

Welke klachten komen van werkstress en waarom? Test jezelf met de gratis stresstest van TestjeWerkStress.be. Krijg daarna tips die je werkstress vermindert.

Op basis van een 50 tal vragen, krijg je een beeld van hoeveel werkstress jij hebt. Het positieve aan werkstress is dat jij er ook vanaf kunt geraken door anders met stress om te (leren) gaan.

Het negatieve aan werkstress is dat de stress niet verdwijnt zolang je de oorzaak niet aanpakt. Vaak is zelfs veranderen van job geen oplossing.

Om je een beter beeld te geven over jouw eigen werkstress, ontwikkelden wij TestjeWerkStress.be

Waarom heb jij last van werkstress ?

Na het invullen van de stresstest, krijg je meteen het resultaat en aanbevelingen. Indien gewenst is er ook een gratis telefonisch nabespreking van de test.

De resultaten van de stresstest geven weer in welke mate bepaalde klachten en gedragsveranderingen gelinkt zijn aan werkstress. In de tweede grafiek wordt uitgelegd waarom jij stress ervaart en waar je dus best aan gaat werken.

burnout test

Behandeling klachten ivm werkstress

Wie iets aan zijn stressklachten wil doen, kan via loopbaanbegeleiding aan de slag. Zo zal men in dit voorbeeld vooral gaan werken om niet langer door te slaan in perfectionisme en meer aandacht schenken aan hoe je kunt onthaasten.

Er zijn meer dan 40 oorzaken van werkstress. Door deze oorzaken aan te pakken, verdwijnen de stressklachten geleidelijk aan. Je kunt samen met een coach van Algida hieraan werken met loopbaancheques. Je krijgt dan 4 uur persoonlijke begeleiding voor slechts 40 euro. Je vraagt deze cheques aan bij VDAB.

werkpunten stresstest testjewerkstress

Gratis telefonische bespreking resultaten stresstest

Het leuke aan TestjeWerkStress.be is dat je de resultaten achteraf gratis kunt bespreken via telefoon. Het is een mooie gelegen om dieper in te gaan over de oorzaken van je stressklachten en hoe je ze kunt oplossen.

Stressklachten gaan vanzelf niet weg

Stressklachten als gevolg van het werk, ontstaan door opgekropte langdurige frustraties. Zo lang men ze niet wegneemt, blijven de klachten of verergeren ze.

Wie veel last van stress op het werk heeft, wordt daarom aangeraden om de stresstest minstens 2 keer per maand uit te voeren en de evolutie van de klachten bij te houden.

 

Scroll naar top