In je cv vandaag leg je zoveel mogelijk linken naar de toekomstige job. Je past je cv daarom beter voor elke job aan. De tijd dat we een standaard cv massaal doorstuurden, is definitief voorbij.
“Bij de cv vertrekken we vandaag nog veel te veel van onszelf”, zegt jobcoach Michel Piedfort. “Beter is om de cv te bekijken vanuit de voordelen vanuit de werkgever. Je gaat dan sowieso andere accenten leggen.”
Waarom is het beter om te vertrekken vanuit een cv gepersonaliseerd naar de job ipv een standaard cv?
Je hoeft dus niet langer alles op te sommen in je cv wat je bij je vorige werkgevers gedaan hebt.
Zoekt een bedrijf hulp bij het organiseren van evenementen bijvoorbeeld, dan volstaat het om in je cv uit te leggen welke ervaring binnen evenementenorganisatie je zoal hebt zelfs al neemt deze ervaring maar een kwart van je werktijd in beslag.
Heb je in je beroepsleven geen relevante ervaring maar organiseer je elk jaar mee het scoutsbal in je privéleven of de wafelenbak voor de voetbal, dan ga je deze troeven uitspelen.
Je toekomstige werkgever zal zo meteen zien dat je relevante ervaring hebt en hoeft er niet naar te gaan zoeken.
Door de overbodige ervaring uit je cv weg te laten, krijg je bovendien extra plaats om meer uitleg te geven over de ervaring waar het bedrijf naar op zoek is.
Vermijd dat recruiters je cv negatief beoordelen door te veel informatie te geven
Als je de 6 seconden regel in gedachten houdt, dan begrijp je meteen dat recruiters in het begin echt alleen maar kijken naar de zaken die zij willen zien.
Daarom is het super belangrijk om alleen die ervaring weer te geven die ze vragen. Dit vraagt moed om dingen in je cv te durven schrappen. Tegelijk is het vaak niet evident om voor de belangrijkste functievereisten voorbeelden uit je verleden te vinden die bedrijven kunnen overtuigen.
“Het linken van jouw eigen ervaring aan wat bedrijven nu echt zoeken, is voor vele mensen nieuw”, licht Piedfort toe. “Vandaar dat dit in de loopbaanbegeleiding uitvoerig aan bod komt.”
CV training
In een goede cv training, komt naar voor dat je gaat nadenken wat en hoe je jouw ervaring in je cv gaat vermelden.
Op de tweede plaats ga je overleggen met je jobcoach waarom je deze informatie opneemt en waar je deze informatie zet. “Hobby’s hoeven niet altijd onderaan de cv gezet te worden. Als een bedrijf een teamplayer zoekt, dan kan je ervaring bij de voetbal enorm belangrijk zijn en ga je deze veel hoger plaatsen”, besluit jobcoach Michel.
Tenslotte ga je leren om linken te leggen tussen wat het bedrijf echt zoekt en welke ervaring van jou hier tegenover staat. We vergeten dit al te vaak waardoor de cv beperkt is tot een opsomming van taken uit het verleden.
Wie een cv training wil volgen, kan meer informatie vragen via mail.