Wat vind je mooi en goed aan jezelf

Wat vind je mooi aan jezelf

Wat vind je mooi en goed aan jezelf? Jezelf aanvaarden zoals je bent, met al je plussen en minnen, hoe doe je dat? Ook dat is loopbaanbegeleiding.

Door het positieve te benoemen en uit te spreken, prent je dit ook opnieuw in. Door negatieve gedachten te aanvaarden worden deze immers groter dan ze zijn.

Bekijk het daarom vooral de positieve kant en begin bij jezelf. Is je negatieve lijst langer, focus dan deze positieve lijst en bekijk de negatievere dingen als werkpunten. Het geeft je zo meer zelfvertrouwen en een warm gevoel. Van je negatieve lijst word je vooral slecht gezind, humeurig of depressief.

Lijst op: Wat vind je mooi en goed aan jezelf

spiegeltje spiegeltje aan de wand
  1. noteer wat jij mooi vindt aan jezelf
  2. noteer wat je goed kunt

En bekijk je lijst elke dag zodat je de positieve dingen telkens opnieuw inprent

Die positieve lijst heb jij, hij zit vaak goed verstopt in je brein. Door er actief naar te zoeken of er over te laten vertellen, komt die naar boven.

Iedereen heeft mooie kanten, ook jij

"Ik merk vaak dat mensen tijdens hun sessies bij mij over hun goede dingen vertellen maar dat ze dit onvoldoende beseffen. Als ik hen hier dan attent op maak, geven ze wat ongemakkelijk toe dat er inderdaad echt heel wat dingen zijn waar ze trots op kunnen zijn", zegt loopbaanbegeleider Michel Piedfort van Algida.

Ook dat is loopbaanbegeleiding. Net door beter te weten wat er mooi is aan jezelf of wat je goed kunt, ga je dit ook makkelijker uitstralen en gaan andere mensen die ook zien.

michel piedfort

De anderen zullen dat wel zien, toch?

We gaan er vaak te veel van uit dat de werkgever, baas, collega of vrienden dit allemaal vanzelf wel zullen zien. Helaas is dit meestal niet zo. Daarom helpt mijn loopbaanbegeleiding mensen om hier bewust meer aandacht voor te krijgen en over te brengen zonder stoeferig over te komen. Want als Vlaming blijven we vaak liever wat bescheiden.

Vind je het moeilijk om al je positieve eigenschappen te vinden, te benoemen en op een goede manier over te brengen die bij je past, ook dat is loopbaanbegeleiding waar ik je graag bij help.

Scroll naar top