tekort loopbaancoaches

Waarom tekort aan loopbaancoaches

Er zijn honderden loopbaancoaches tekort. Bijna iedereen heeft wel eens een periode in zijn leven dat hij het op zijn werk niet meer ziet zitten. Wist je dat zelfs 1 op 2 mensen vandaag zijn werk als niet werkbaar ervaart?

Tegelijk blijkt uit onderzoek van Acerta dat de helft van de mensen die van jobs veranderen binnen de 6 maanden alweer weg zijn. Meer dan 400.000 werknemers zijn ziek geworden van hun werk en zitten overspannen thuis. Dat zijn geen bemoedigende cijfers.

Daarom zijn jobcoaches meer dan nodig. Net nu is het een bijzonder goed moment om te starten. Door de coronacrisis vragen veel werknemers zich af of ze nog wel goed bezig zijn, raakt men technisch werkloos en vraagt men zich af wat men best doet na die crisis. De wereld is immers totaal veranderd.

Mensen helpen aan meer werkplezier

Dankzij jobjoaching ga je mensen bovendien opnieuw meer werkplezier bezorgen. Dit kan zijn omdat je hen perspectieven geeft, tools aanreikt om hun job anders te bekijken of hen daadwerkelijk met concrete problemen helpt zoals het benoemen van hun droomjob.

(lees verder onder de banner) Algida Programma

 

Oogkleppen

Wat bijzonder opvalt is dat de werkproblemen vaak zo duidelijk zijn maar dat mensen ze zelf amper zien. Bepaald gedrag sluipt door gewoontes zo in iemands dagelijks leven, dat we ons vaak amper realiseren vanwaar het komt of hoe het zo ver is kunnen komen.

"Als jobcoach is het jouw taak door dankzij gerichte vragen te stellen en oefeningen te geven om mensen zich bewust te maken van hun oogkleppen. Men krijgt dan een 'o nu begrijp ik het' waardoor oplossingen zich veel makkelijker aanbieden net omdat men zich bewust wordt", zegt coach Michel Piedfort.

 

merci algida

Veel potentieel voor starters

Het potentieel voor startende loopbaancoaches is dus enorm. Vandaag is loopbaanbegeleiding nog altijd minder goed bekend. Van zodra coaches voor zichzelf beginnen en rondvertellen wat voor mooie dingen ze kunnen doen, voelen werknemers en zelfstandigen zich aangesproken.

Tekort loopbaancoaches oplossen via thuiswerk

Dankzij de coronacrisis staat men vandaag veel positiever tegenover online coaching en thuiswerk. Het online gebeuren heeft een enorme boost gekregen. Hierdoor is het perfect mogelijk dat een coach uit Oostende iemand uit Hasselt helpt. En door de problematiek kiest men vaak bewust voor iemand die niet dichtbij woont. Over je werkproblemen praten, doet men nog altijd liever met iemand die men niet kent.

Dat maakt dat je coachee van thuis uit de begeleiding kan volgen en dat jij volledig je job via thuiswerk kunt doen.

Scroll naar top