werkstress

Waarom komt werkstress na citytrip zo snel terug

Wie te veel stress op het werk ervaart, besluit wel eens om er een paar dagen tussen uit te trekken. Een citytrip of een paar dagen aan zee zijn goed om je gedachten te verzetten of wat uit te rusten klinkt de redenering.

En dat klopt: het kalmer aan doen bij stress is een heel goede manier om op korte termijn je lichaam te laten rusten.

Is een citytrip rusten?

Tijdens een citytrip ben je vooral in de weer. Je wil zo veel mogelijk zien want je bent tenslotte maar een keer in deze mooie stad.

Het gevolg is dat je jezelf vaak heel energievol voelt maar dat je lichaam toch onvoldoende rust. Je merkt het ’s avonds als je in het hotel aankomt: je voeten doen pijn, je spieren knarsen en je ogen vallen rap toe. Het is een andere vermoeidheid dan de stressmoeheid. Maar je lichaam blijft moe en krijgt geen rust.

De stress komt terug van zodra je gaat werken?

Als je daarna terug gewoon gaat werken, dan merkt men doorgaans dat de stressklachten bijna in dezelfde week terug komen.

Dit komt omdat je de oorzaak van de stress niet wegneemt. De citytrip is een symptoombestrijding maar je pakt de wortel van de stress niet aan.

Haal de oorzaak van stress weg

De oorzaak van de stress weg halen, doe je meestal niet door van job te veranderen. Van job veranderen doe je best als andere methodes gefaald hebben.
De redenen voor je stress liggen vaak veel dieper. Tijdens de behandeling bij Algida krijg je hier meer zicht op.

Gratis stresstest

In de gratis stresstest zijn er meer dan 50 vragen over lichamelijke klachten, cognitieve klachten, gedragsveranderingen en emotionele reacties die gemeten worden als gevolg van overmatige stress.

Op basis van deze test krijg je al een eerste idee waar het bij jou mis loopt en wat er beter kan. Tegelijk geeft de test een beeld van hoe erg het met jou gesteld is door de klachten te koppelen aan een tijdspatroon.

Loopbaanbegeleiding

Tijdens de loopbaanbegeleiding ga we na hoe jij de stress zelf beter in de hand kunt houden door anders met stress om te gaan.

Wat is voor jou wel haalbaar? Hoe kun jij de stress verminderen tot een aanvaardbaar niveau? Dit is geen eenvoudig traject maar wel een heel dankbaar.

Scroll naar top