Waar het hart van vol is, loopt de mond van over

sunset-4025048_1920

Wat ons bezig houdt, daar babbelen we graag en veel over. Het is sterker dan onszelf. Althans dat zegt het spreekwoord.

Maar als we ons niet veilig voelen, dan klappen we vaak toe. We klappen toe omdat we een paar keer ervaren hebben dat ons gebabbel toch niet doordringt. Het gaat dan vooral over het werk. Jij zit ergens mee, je klaagt iets één of twee keer aan en men doet er niets mee. Je vraagt je dan af wat de zin van dit alles is.

 

Praten is de eerste stap

Toch merk ik dat mensen er met mij wél over kunnen praten. En dankzij dat praten, vindt men andere manieren om hun ergernissen of frustraties duidelijk te maken bij de juiste persoon.

Dit kan zijn omdat men iets kan loslaten en dus geen probleem meer vormt of omdat men anders gaat communiceren met de persoon in kwestie.

Dat proces, dat is mijn talent. Zit je ergens mee en heb je het gevoel dat anderen je niet begrijpen? Probeer er dan eens met mij als buitenstaander over te praten.

 

Wat is het voordeel als jij wél doordringt

Doe de oefening eens voor jezelf. Wat zou er gebeuren als de ander je wél begrijpt. Wat zijn jouw voordelen en tegelijk wat zijn de voordelen voor de ander?

  • Men kan rekening houden met je wensen
  • Of men kent je grenzen omdat jij ze beter aangeeft
  • Als men ondanks alles niet doet, dan kun jij op basis van deze nieuwe feiten andere beslissingen nemen omdat je niet hoeft te blijven wachten
REFERENTIES
Annelies Van Daele
Annelies Van Daele
Zeer leerrijk webinar van Michel. Veel tools aangeboden gekregen om mee aan de slag te gaan.
Veerle Tyberghien
Veerle Tyberghien
Michel van Algida heeft mij als beginnend zelfstandig ondernemer uitstekend gecoacht bij mijn loopbaanvragen over de uitbouw van mijn eigen zelfstandige praktijk AutShine Coaching en Assistentie. Ik had specifiek voor hem gekozen omwille van zijn grote expertise op vlak van advies aan freelancers en de vele interessante content die hij deelt op de website en in nieuwsbrieven. Met zijn professionele hulp heb ik een persoonlijk opleidingsplan en een actieplan opgemaakt dat ik meteen kan inzetten voor de verdere groei van mijn bedrijf. Heel fijne man, to -the-point en met veel vakkennis. Top.
Lyna K
Lyna K
Ik volgde een ongelofelijk inspirerende loopbaanbegeleiding bij Michel. Hij helpt je ontdekken wat je passie is en hoe je daar je werk van kunt maken. Door zijn begeleiding ga je anders denken, krijg je nieuwe inzichten en ontdek je kansen die je eerder over het hoofd zou hebben gezien.
Inge
Inge
Een fijne en correcte begeleiding!
KC
KC
Ik leerde Michel kennen toen ik online loopbaanbegeleiding zocht. Ik was gestart als freelancer enquêtrice. Ik had zoveel vragen over dit zelfstandig statuut. Michel heeft me alles haarfijn uitgelegd en dat heeft me enorm geholpen.
Peter Sabbe
Peter Sabbe
Ik maakte kennis met Michel. Een pracht van een coach die me heeft geholpen om me terug de juiste richting te geven in het leven en de daarbij horende loopbaan . Zijn raad en tips gebruik ik bijna elke dag. Als het even moeilijk wordt, denk ik terug aan de oefeningen en gesprekken die we deden. Als het even moeilijk wordt kan ik zeggen: 'niet twijfelen'. Neem contact op met Michel, die helpt je wel! Succes!
Kitty Maes
Kitty Maes
Zolang je in een mallemolen leeft met onstabiele grond onder de voeten met weinig toekomstperspectief. Dan toch brengt Michel je op een rustige en verhelderende manier een lichtpunt. Hij geeft uitleg hoe je zaken dient aan te pakken! En schenkt vertrouwen dat er nog steeds mogelijkheden zijn in iedere situatie.
kim franquet
kim franquet
Michel's loopbaancoaching heeft mijn professionele leven een geweldige boost gegeven! Zijn vrolijke aanpak en positieve instelling zijn echt aanstekelijk. Hij heeft me geholpen om mijn sterke punten en passies te identificeren, en daarmee mijn carrièredoelen helderder te definiëren. Zijn begeleiding was persoonlijk en afgestemd op mijn behoeften. Michel luisterde oprecht naar mijn verhaal en gaf waardevolle inzichten en advies. Dankzij zijn begeleiding voel ik me nu zelfverzekerder en gemotiveerder dan ooit om mijn professionele doelen na te streven. Michel is een fantastische loopbaancoach met een sprankelende persoonlijkheid. Ik ben hem enorm dankbaar en raad hem van harte aan aan iedereen die een positieve verandering in hun carrière wil brengen. Bedankt, Michel!

Waar loop jij van over?

Waar blijf jij mee zitten? Wat maalt er in jouw hoofd? Vertel het mij in het gratis intakegesprek. Wil je daarna begeleiding, dan heb je al 4 uur online of persoonlijke begeleiding voor €45 met de loopbaancheque.

Zo vermijd je dat je eindeloos blijft piekeren en rondjes blijft draaien.

Gratis intakegesprek

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
Scroll naar boven